(Tweede) eerste échte schooldag!

11 april
2012

Vandaag was dan mijn eerste volle schooldag en het was TOP! Ik was om 6 uur al wakker om mij vervolgens klaar te maken voor school. Okaa-san had in de laatste minuut voordat ik naar het trein station moest lopen mijn Obento (lunch) klaar, onze rijstkoker is namelijk soort van stuk, we wisten dus niet hoelang het nog duurde! Uiteindelijk op tijd bij trein en op naar school!

De weg naar school en op school werd ik begroet door een aantal mede leerlingen! Ik dacht dat niemand iets zou (of durfde te) zeggen maar iedereen is heel vriendelijk!
Mijn klas is een van de laatste op de 4e verdieping. Onderweg kwam ik Rachel tegen en gingen we samen naar de klas. Iedereen staarde mij echt aan en de hele tijd kawaii !!! (schattig).

De klas begint om 8.40 pas. Het eerste kwartier en laatste 5 minuten zijn altijd homeroom, dus met de mentor. Die zegt dan dat iedereen zijn best moet doen en zorgt dat formulieren en huiswerk worden gecontroleerd, althans daar lijkt het op.

In de ochtend moesten we weer naar de gymzaal. Iedereen moet per klas in rijen staan, jongens en meiden gescheiden. In het begin is het echt een grote chaos , maar na 10 minuten staat iedereen lijnrecht in de rij. Het is was echt ENORM saai, het ging (wat ik later hoorde) over dat we ons best moesten doen etc. Ik kon er weinig van volgen. Er is trouwens een jongen uit een andere klas die (heel stoer) zichzelf kwam voorstellen en iedere keer naar mij zwaait als ik in de gang loop. In de gymzaal moesten de jongens naast de meiden (per rij in klas) staan. Aan de linker kant stond de (ik noem hem nice-guy, omdat hij er heel vriendelijk uitziet, de jongen die zich kwam voorstellen) en aan de andere kant stond een jongen uit mijn klas die ook heel de tijd naar mij zwaait en probeert zoveel mogelijk Engels te praten wat totaal nergens op slaat. Vervolgens gingen ze nog even ruzie maken wie tegen mij mocht praten en vervolgens gingen ze elkaar uitmaken voor GAY GAY GAY. Echt heel droog, maar wel leuk. Mijn school is 2/3 jongens en normaal gesproken zijn ze heel verlegen, maar omdat onze school ‘cool’ is praten ze wel tegen meisjes.

Terug naar de klas gingen Rachel en ik naar de eerste verdieping waar we priveles krijgen van Yamazaki Sensei. Er zijn nog een aantal andere uitwisselingstudenten. Tui en Jordyn hebben een scholarship voor sport en zijn hier al een jaar en blijven hier 3 jaar. Mijn school is een van de beste sport scholen van Hokkaido. De school heeft ook ENORM veel prijzen en is zelfs keer landskampioen geworden!
Tui en Jordyn spelen rugby. Dugun is de andere jongen met een scholarship, hij komt uit Kenia en rent lange afstand voor onze school, hij blijft hier ook 3 jaar. Rachel, Celeste (die deze week op vakantie is) zijn uitwisseling studenten om de taal te leren. Dugun en ik zijn beide vorige maand aangekomen en Celeste en Rachel blijven hier nog maar paar weken/maanden.

Na een uur kwam Yamazaki sensei voor een uur lang Japans. Ze begon met hele simpele begroetingen en woordjes die ik allemaal al kon. Ik kon ook al de twee makkelijke schriften lezen. Dat had de leraar niet verwacht dus ze had eigenlijk niks waar ik mee kon beginnen. Yamazaki sensei is heel aardig, ze spreekt heel goed Engels!
Na de Japanse klas gingen we terug naar 2F klas om onze lunch te eten en laatste uur Engels te volgen van mijn mentor. We moesten onze naam en hobbies zeggen, ik moest beginnen! En iedereen sprak vervolgens tegen MIJ in plaats van de rest van de klas. Sommige mensen waren onverstaanbaar, omdat ze geen Engels kunnen, andere waren heel uitbundig en verzekerde mij dat ik hun namen moest onthouden of anders…. De mensen in mijn klas zijn super aardig! En ze praten tegen me of zwaaien! Heel leuk, want Rachel zei juist dat ze dat niet zouden doen, gelukkig is iedereen heel vriendelijk!

Ik ben vandaag na school samen met Rachel naar tea ceremony (sadobu) club gegaan, in Japan doen heel veel studenten clubs na school tijd. Alle eerste, tweede en derde jaars zijn gemixt waardoor je een hele hoop mensen leert kennen en bijvoorbeeld een sport of iets met cultuur/hobby leert. Er zijn een hoop clubs dus weet ik nog niet zo goed wat ik wil doen, vandaag ging ik dus kijken bij tea ceremony.
Er was een speciale kamer met tatami-matten waar je geen schoenen draagt. De lerares was een heel schattig vrouwtje in een kimono. Zij is professioneel tea ceremony vrouw, ik weet niet hoe zo iemand heet.
Ik keek vooral toe wat iedereen aan het doen was. We moesten in een lijn zitten en Rachel en een ander meisje gingen de thee voorbereiden. We kregen ook nog 2 koekjes en keken toe hoe ze onze (groene) thee klaar maakte, volgens de regels natuurlijk. De thee was echt heel heet, en ik deed echt alles verkeerd, maar dat maakte niet uit, want het is de eerste keer. Iedereen nam de tijd om alles uit te leggen. De club begon om 4 uur en eindigt normaal om 7 uur, maar ik ben rond half 6 terug naar huis gegaan omdat ik best ver moet reizen.
Ik ben ook nog samen met de tea sensei op de foto gegaan! Ze is trouwens de vrouw van de directeur! Dus ik heb een foto met de directeur en de vrouw van de directeur! Hoe leuk!

Op het station aangekomen waren er best veel Yamanote studenten, iedereen zegt wel hoi tegen mij of zwaait! Er zijn ook twee jongens van school die de zelfde trein nemen, het is dat ik nog niet goed Japans spreek maar anders had ik wel meer dan, Hallo welk jaar zijn jullie, gezegd. Er is 1 jongen die ook in Ainosato woont!

Ik vind het super leuk op school! En ik ben wel blij dat ik nu met leeftijdsgenoten om kan gaan.
Morgen moet ik speechen voor de hele school. Ik ben niet zo nerveus als de maandag, want toen dacht ik namelijk dat ik voor heel de school moest speechen en bleek het alleen de leraren te zijn. En iedereen zei dat mijn speech heel goed is, dus ik heb er een goed gevoel over!

Dit bericht is geplaatst in School. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *