AFS Farewell Party & Canyoning & Baseball met school

2 juli
2012

Zaterdag ben ik in de ochtend naar tennis gegaan. Het was gelukkig maar 30 graden, en ze gingen WEER de lijnen (van de baan) vervangen, omdat ze de vorige keer de verkeerde hadden gebruikt. Het ging dit keer wel wat sneller, gelukkig! De training was trouwens echt verschrikkelijk! Het was heel erg intensief en het was te heet en ik denk dat ik meer dan anderhalf liter in 2 uur tijd op heb! Ben ook heel erg verbrand! Echt ik heb in Japan meer zon gezien dan in mijn hele leven in Nederland!

Ik ging in de middag al weg omdat ik in de middag een AFS Farewell Party had. De studenten (3) die namelijk in Juli 2011 waren gekomen gaan binnenkort weg! Ik kende ze allemaal niet zo goed, maar ik had wel leuk contact met Ines uit Portugal! Ook meteen weer een vakantieadresje geregeld 😀

De AFS “party” was een super hoog gebouw en het was best saai, er werd gespeecht, gepraat, foto’s gemaakt en… we kregen als avondeten een Obentou, en het was wel lekker, maar ik ben niet zo weg van die instant lunchboxes. Na de party gingen we nog met de hele groep purikura nemen!

Zondag, 1 juli, ging ik samen met mijn gastouders met de auto naar een plaats 3 uur van huis. We gingen namelijk… canyoning! En er zijn van die dingen in je leven die je maar 1 keer doet, en daar is canyoning 1 van. En als deze post wordt vertaald weet ik hoe hard okaa-san aan het lachen is!

Onderweg naar de plaats waar ik de naam van vergeten ben stopte we bij een soort stopplaats met restaurantje enzo. We hebben daar hele lekkere hamburger op! Ik had beetje gevoel alsof ik op de berg in Oostenrijk aan het eten was, alleen dan in zomerkleren.

Daarna hebben we nog water gekocht en hebben we rond gekeken in een winkeltje toen ik tot mijn verbazing dit tonijn-achtige blikje zag staan. Weetje wat erin zat? BEER, je kon BEER kopen in een tonijnblikje.

Toen we verder reden kwamen we aan op de parkeerplaats waar 3 instructeurs (de gids, een vrouw die de foto’s maakte en de chauffeur) op ons wachtte en een ander paar die ook meegingen. We gingen bij de chauffeur in de.. soort van jeep. We gingen een stukje de bergen in en dat was geen probleem! TOT dat we op de onverharde weg de berg in reden! Het was ENG, ik heb er geen andere woorden voor. Ik denk dat de chauffeur dacht dat hij in een raceauto zat ofzo. We werden echt gelanceerd niet normaal! En toen waren we nog niet eens begonnen met canyoning!

Eerst moesten we twee wetsuits aan doen, we kregen speciale anti-slip schoenen, handschoenen, een giga zwemvest en helm. Ik kon nauwelijks meer ademen maar ik leef nog! Anders schrijf ik hier niet.

We moesten eerst een stukje lopen door het bos, waar ik werd aangevallen door een miljoen vliegjes. Vervolgens moesten we aan het water wennen, wat best wel koud was. Vervolgens hebben we de volgende twee uur over rotsen geklommen, er van afgesprongen en tussen de rotsen door gegleden alsof het een glijbaan was! En de meeste mensen weten wel wat voor held ik ben in de natuur.. ik heb dus best wel hard en veel gegild! Oh en ik moet ook wel wat dodelijk blikken hebben gegeven aan mijn okaa-san die het te doen had met mij! Nee, nu overdrijf ik een beetje, het was best.. wel.. Leuk! 😀 Ik was alleen helemaal afgepeigerd!
(heb trouwens geen foto’s van canyoning)

We hebben ook nog een bloemenboerderij gezien! Alle Japanners denken dat heel Nederland bloemenboerderij is.. Ik had het nog nooit gezien om eerlijk te zijn!

Maandag 2 juli, zijn we met heel de school naar baseball gaan kijken! Ons schoolteam stond namelijk in de finale.Ik had nog nooit een baseball team gezien en het was heel grappig met iedereen! De game was wel beetje saai, er gebeurde niet veel. Uiteindelijk hebben ze met 0-1 verloren!

Dit bericht is geplaatst in AFS bijeenkomst, Dagtrip, Gastfamilie. Bookmark de permalink.

2 reacties op AFS Farewell Party & Canyoning & Baseball met school

 1. marta walther schreef:

  hay Michelle,

  wat goed van je 8,6 voor japans, zodadelijk moet je overnieuw nederlands leren
  je maakt wel hele leuke dingen mee en spannend !!!
  hebben jullie ook nog school vakantie’s ??hier zijn ze al begonnen.
  het weer hier is niet zo goed veel regen en niet zo veel zon, maarja we zullen het er mee moeten doen.
  we hebben ook familiedag gehad zijn gaan midgetgolfen daarna met de Spido, dat
  is een boot die in rotterdan vaart en daarna gegeten bij Rob en Dagmar was weer
  gezellig maar heb je wel gemist. gelukkig hadden we mooi weer.
  groetjes en knuffels uit Waddinxveen xxxx

 2. Dagmar schreef:

  Jemig Michelle wat ben je actief bezig zeg! nog even en we zien je van de Euromast abseilen. Cool hoor !!! geniet ervan. Bo gaat dinsdag naar USA ivm WK Tang Soo Do.
  Daarna komt ze met Rob naar Florida vliegen, daar ben ik dan inmiddels met de rest vd fam. Nog heel veeeel plezier gr en dikke kus en knuffels xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *