Lake Toya met gastfamilie

13 augustus
2012

Vandaag en morgen ga ik samen met de familie op ‘vakantie’. Het is maar heel kort maar dat is vrij normaal in Japan. Japanners hebben namelijk maar beperkt aantal vrije dagen die ze het liefst niet eens opmaken om de ander in het bedrijf niet op te zadelen met extra werk! Japanners zijn ook meer van korte tripjes dan vakantie zoals wij in Nederland kennen. Het is natuurlijk anders maar dat maakt het niet minder leuk!

We gingen rond half 8 rijden richting Lake Toya. De neef, en vrouw en dochtertje, en de oma van de moeder waren ook mee! Haar neef woont in Nagano, dat ligt.. ja vlakbij Tokyo maar dan iets verder weg, google maar! Hij heeft een 2jarig dochtertje en haar naam is Waka. Oma woont trouwens in hetzelfde appartementencomplex. Het was lekker vol in de auto.

We gingen eerst naar de begraafplaats om wierrook en bloemen neer te leggen bij de ouders van oma (?) daarna gingen we in de auto richting lake Toya.

Het autorijden duurde eeuwig. Ze hebben in Hokkaido 3 soorten wegen, de normale wegen met stoplichten en zo, een express way, daarvoor moet je met een soort creditcard betalen (lijkt beetje op tolwegen) en je hebt nog een ander soort express way. Ze hebben hier trouwens ook geen snelweg zoals wij kennen. Je kunt trouwens wel overal komen met de gewone (in Nederland binnendoor wegen) komen, alleen duurt het eeuwig. En zo onze reis naar de bestemming ook.

Als aller eerste stopte we bij een groot meer omringd door bergen! Heel mooi. Daar hebben we even rondgekeken en er was soort mini museum met voornamelijk beren. Hokkaido heeft namelijk heel veel wilde beren!

Daarna hebben we weer een heel stuk gereden en kwamen we langs een veld met koeien! KOEIEN! Ja die zie je niet veel hier. Het voelde dus een beetje zoals Nederland, maar dan anders!

De volgende stop was bij Lake Toya, iets verder op was ons hotel. We hebben genoten van het mooie uitzicht en beetje in de winkeltjes rondgekeken. Je kon ook een helicopter vlucht maken en dat wilde otou-san ook heel graag! Hij vroeg eerst of ik ook mee wilde, maar ik hou niet zo van vliegen dus ik heb gekeken!

Aangekomen in het hotel gingen we naar onze kamers. Ik sliep samen met de moeder en oma op een kamer. Het was half westers, half Japans. Westers met bedden, Japans met tatami-vloer en laag zitten.

Ik, Waka, de neef van die moeder en mijn gastvader gingen zwemmen. Het was niet heel groot maar wel grappig met glijbanen en golfslagbad. Het was de eerste keer zwemmen sinds ik in Japan ben. Wat mij opviel was dat ze geen badmuts droegen, terwijl Japanners vaak over hygiënisch zijn. Wat mij ook opviel is dat mensen hele jurken en kleding droegen over hun badkleding. Ik voelde mij met mijn bikini erg.. naakt. Maar die mensen zie ik toch nooit meer dus ik vond het wel best! Na het zwemmen ging ik douchen in de hotelkamer, en ging de rest douchen in het publieke bad van het hotel, de onsen. Ik wilde opzich wel mee, maar ik douche altijd vrij koud en die baden zijn zo verschrikkelijk warm dat ik oversloeg. En ik was het ook een beetje zat dat mensen mij steeds aankijken, laat staan als ik ook nog naakt ben.

In de avond gingen we met zijn allen in het hotel eten. Er was een lopend buffet en het was echt hemels. Ik ben niet helemaal weg van de kookkunsten van deze gastmoeder dus ik heb mij helemaal vol gegeten met alles wat er goed uit zag. Na het avondeten gingen we terug naar de hotel kamer om even lekker uit te rusten. Vervolgens was er om 8 uur vuurwerk bij het meer.

Het was echt super mooi! Na het vuurwerk ging ik met mijn gastvader bingo spelen. De bingokaart kostte 10 euro!!! Maar de prijzen waren dan ook wel een geluidsset, nintendo, fiets, 10KG rijst etc! Maar helaas niks gewonnen, wel een gratis flesje water gekregen, of nou ja.. gratis! Flesje water van 10 euro.

 

De volgende ochtend, een regenachtige dag, hadden we een ontbijt, weer een buffet met Japanse dingetjes maar ook Westers eten. Iedereen was verbaast dat ik een Japans ontbijt over Westers koos. Na het eten gingen we inpakken en weer terug naar huis.

Onderweg naar huis zijn we gestopt bij een aquarium. Japanners houden van aquariums omdat ze dan kunnen vertellen welke vissen ze lekker vinden. Ik kan er nog steeds niet aan wennen en kan er alleen maar om lachen.

In de auto voelde ik mij heel ziek. In Hokkaido heb je drie soorten wegen, normale wegen, snelle wegen en nog snellere wegen. Van die snelle wegen heb je maar een paar en daarvoor moet je met een soort kaart tol voor betalen. De normale wegen brengen je overal maar duurt langer. Het zijn vaak slinger wegen en daar word ik niet vrolijk van.

Thuis hadden we nog avond gegeten met zijn allen bij de oma van mjin gastmoeder, die overigens in zelfde appartementengebouw woont.

Ik had liever met Kanji naar zijn ouders in een andere stad van Hokkaido willen gaan maar het was niet anders, gelukkig was het wel gezellig.


Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Gastfamilie, Vakantie. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Lake Toya met gastfamilie

  1. Giuseppe schreef:

    Ik wil zo’n KUMA shirt 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *