Oktober!

7 oktober
2012

Ja ja, het is alweer oktober! En het begint langzaam hier koud te worden. Vooral in de ochtenden en avonden. Ik heb het nog steeds naar mijn zin in mijn nieuwe gezin! Alleen het lange reizen naar school is wel beetje vermoeiend.

We hadden dit weekend een lang weekend omdat we maandag ook vrij hadden. We hadden een soort Sport & Health day. Ik weet eigenlijk niet precies wat het inhoud, maar volgens mij weet niet het echt.

(klik op foto voor grotere versie, kwaliteit matig, sorry!)
Familie foto!

Zondag ben ik met mijn gastgezin naar Niseko geweest. Daar ben ik al eerder geweest met mijn eerste gastgezin, toen ben ik wezen skieen. In Niseko is er in de zomer ook veel te doen. Zo kun je raften, canoying, klimmen, golven, met de skilift omhoog en wandelen. Er is ook een pretpark.

Wij gingen naar een klein klimcentrum en een luchtkussenpark op het terrein van het Hilton Hotel. Het was ongeveer 2 uur rijden en het was heel vermoeiend, omdat mijn gastzusje, Keito, nogal vervelend was. Ze is natuurlijk nog maar 6 en 2 uur in de auto zitten is niet zo’n succes. Wat me opvalt is dat Keito tegen mij heel lief is en ze irriteert mij nooit (zoals in eerste gezin wel geval was) maar ze kan heel erg verwend overkomen als haar ouders erbij zijn. Maar ja, zoals ik zei, ze is pas 6.

Ik heb niet geklommen maar wel naar Keito gekeken. Ze durfde steeds maar 2 meter te klimmen en begon dan bijna te huilen dat ze per direct naar beneden wilde. En dat zo’n  20 keer.

We wilden ook op dezelfde plaats lunchen. Het was redelijk druk dus 3 hamburgers en spagetti kosten 30 minuten. Keito was nog aan het klimmen dus we zeiden dat het goed was. Na 45 minuten hadden we nog niks en vroegen we waar ons eten bleef. De vrouw zei dat het nog 20 minuten duurde. Andere mensen die erook al zaten hadden ook niks en gingen weg, en dat deden wij ook. Het was inmiddels al 2 uur en we hadden heel erg honger. Naast het restaurant was een Taj Mahal. Dat is een Indisch concept zoals de Mac enzo. Het was best spicy maar wel heel lekker! En je kon zelf opscheppen wat je wilde dus lekker veel gegeten.

Daarna hebben we nog half uurtje gereden naar het park van het Hilton Hotel. Daar kon je soort survivelen en er was een luchtkussenpark voor kinderen. Natuurlijk is Keito nog beetje te klein dus we gingen naar luchtkussenpark. Ik en Keito gingen samen spelen.

Het was eigenlijk meer soort springkussenpark. Je moest namelijk eerst naar bovenklimmen en daarna in een kussen springen. Het was niet heel hoog maar wel eng! Je kon ook tegen elkaar worstelen op een hoogte van 3 meter, en als je valt viel je in een zachte kussen. Je kon ook op een touw balanceren en trapeze doen. Die trapeze heb ik gedaan en ik ben tot de conclusie gekomen dat een carrière als circus artiest er niet in zit voor mij!

Na dat Keito en ik helemaal op waren gingen we weer terug naar huis. Keito en mijn gastmoeder vielen heel snel in slaap en ik sukkelde ook langzaam weg.

We hadden niet over avondeten nagedacht dus zijn naar de Costco, Wholesale, gegaan. Ik was daar al eerder geweest met dat leuke gezin waar ik een maand verbleef. Ik hou van Costco. Ze hebben alles!
We hadden salade, sushi en broodjes gekocht. In de avond ben ik heel snel gaan slapen!

Maandag zou Kanji eigenlijk naar mijn huis komen om soort souvenir te geven (die hij had gekocht in Osaka, het is een Japans ding om je familie of vriendin haar familie souvenir te geven, meestal eten uit dat district, koekjes of snoepjes) aan mij en mijn gastfamilie maar hij had ineens training dus kon niet komen. We zijn toen naar de ouders van mijn gastvader gegaan. Die wonen vlakbij Odori, het centrum/uitgaans gebied van Sapporo. De oma was heel grappig en lief. Ze bleef maar praten en ze propte mij helemaal vol met eten en dat ik veel moest eten! Opa en oma komen trouwens uit Hakodate, waar Kanji ook vandaan komt. Dat ligt in Hokkaido maar vooral ouderen mensen hebben een redelijk sterk accent wat heel grappig was. Gelukkig kon ik het wel redelijk volgen. Mijn school is trouwens maar 10 van hun huis af met metro, dus mijn gastgezin denkt er serieus over om mij daar in januari te droppen voor de weekdagen omdat het met de sneeuw een drama gaat worden vanaf hier, rond 2.5 uur. Maar dat is nog niet zeker dus dat zien we dan wel weer!

Van de week ben ik verder naar tennis gegaan wat heel lang geleden was aangezien ik ziek was geweest en daarna super allergisch reactie op mijn hele lichaam had van de vorige medicijnen.
Iedereen vond het leuk dat ik er was en ze zeiden allemaal: お帰り!(Oka-eri, Welkom terug/thuis)

Ik ben van de week ook nog meegevraagd door meiden uit mijn klas om naar een groot winkelcentrum te gaan. Daar ben ik al eerder geweest met Yui, meisje uit derde klas, en ook met Kanji. Ik ben daar heen gegaan met de trein. Maar de meiden uit mijn klas vonden het een goed idee om te lopen. Nou. Dat doe ik dus nooit meer. Ik heb meer dan uur gelopen! Daarna hebben we onze lunchbox daar gegeten en hebben we, zoals altijd, purikura genomen en ijs gegeten! We hebben echt gelachen maar ik moest al vrij vroeg naar huis omdat het zo ver weg is. Ik ben trouwens met de metro terug gegaan. Samen met een meisje uit mijn klas die naar zelfde metro station moest als mij! Ik had alleen nog 1 minuut om de bus naar mijn huis te halen. Er gaan niet heel veel bussen dus ik wilde hem perse halen. Ik ben toen keihard gaan rennen en ik had geluk! Want in 10 seconden vertrok hij.


Helemaal uitgeput aangekomen zag ik dat de buurjongen, waar ik eerst keer naar school mee ging, die op de slimme school naast mijne zit, ook in de bus zat. Ik was net zo  verbaast als hij en we hebben hele tijd zitten kletsen over clubs op school en van alles en nog wat. Normaal gesproken zijn jongens niet zo spraakzaam, maar hij is heel aardig en niet social awkward.

Verder… eigenlijk niet zoveel aan de hand. Misschien ga ik Amber, die in Fukuoka als AFS student is, in december zien omdat ze dan naar Hokkaido komt! En volgende maand ga ik naar Kyoto, Nara en Tokyo als mijn school trip waar ik heel veel zin in heb!

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Gastfamilie, School. Bookmark de permalink.

3 reacties op Oktober!

 1. marta walther schreef:

  hoi Michelle,

  fijn dat je het naar je zin heb in je nieuwe gezin,jammer dat je zo ver naar school moet reizen misschien wel een goed idee van je gastgezin om je met de winter dichterbij school laat wonen we horen het wel. leuk dat je ook nog een schoolreisje gaat maken.kan je nog wel nederlands?? volgens mij gaat het japans je goed af.ook hier is het herfst de blaadjes aan de bomen verkleuren ende temperatuur gaat zakken maar ja dat hoort er bij.heb je al winterkleding daar??? nou meisje veel plezier en vele knuffels van ons uit Waddinxveen.

 2. Pauline en Toon schreef:

  Hoi Michelle, wat fijn dat het zo gezellig is in je nieuwe gezin, en ook een lief zusje deze keer. Ja meid de wollen sokken kunnen bijna weer uit de kast, de winter is alweer in aantocht. Straks weer ploeteren door de sneeuw. Jij kent straks wel elke wijk in Saporo met al dat verhuizen. Wel slim inderdaad om google maps te gebruiken. Veel plezier op je schoolreis straks, zal weer een hele belevenis zijn. Groeten Toon en Pauline.

 3. Amber schreef:

  Je nieuwe gastgezin lijkt me echt heel aardig! Ben echt blij voor je, eindelijk hè.
  N3 is echt pittig, ik was er eerst ook voor aan het studeren totdat ik m’n economie boeken toegestuurd kreeg, pfff. Maar gelukkig weet je de meeste grammatica wel door het praten, en de kanji hoef je niet te schrijven. Het gaat je zeker lukken! \(^o^)/
  De vrienden van m’n vader hebben nog niet nagedacht over een plan/ route, dus ik zei al dat je vlak bij het centrum van Saporro woonde. Hopelijk houden ze er rekening mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *