Verblijfplaats studieperiode Meiji bekend

4 februari
2016

Over drie dagen ga ik al naar Japan en wat heb ik het druk deze laatste week! Maar gelukkig druk met leuke dingen zoals familiebezoekjes, uiteten, kraambezoek, bioscoop en met vrienden.

Ondanks dat ik weet wat het is om een jaar weg te gaan is het dit keer wel anders. Dit keer zal ik op mijzelf gaan wonen en is veel informatie nog onbekend. Maar daar kwam verandering in toen ik een e-mail kreeg met de informatie over mijn verblijfplaats/dorm van de universiteit.

Iedereen mocht vijf voorkeuren opgeven. Twee dichtbij de campus, twee iets verder weg en één girls-only dorm. In deze volgorde heb ik ook mijn voorkeur aangegeven. Toen ik de e-mail opende schrok ik wel dat ik uiteindelijk in de dorm van mijn vierde keus ben geplaatst. Uiteindelijk na alles goed lezen ben ik toch wel tevreden met mijn plaatsing. Ik zal 4 maanden verblijven in DK House Shinkoiwa (新小岩) en mijn kamer is ongeveer 7,6m2. In mijn kamer staat een bed, kast, bureau, stoel, koelkast en airconditioner. De toiletten, douches en de keuken zijn common area, deze moet ik dus delen. Voor mij, op dit moment thuiswonend met alle luxe voorzien, zal dit een hele nieuwe ervaring worden. Het eerste wat ik mij inbeeldde van deze dorm is zoals schoolkamp, waar je ook gedeelde ruimtes hebt. Alleen dit keer voor 4 maanden!

De dorm is niet in bezit van school maar van een bedrijf. De dorm telt 163 kamers, waarvan 33 zijn gereserveerd voor uitwisselingsstudenten van de Meiji Universiteit. Amber, een klasgenoot van Hogeschool Rotterdam, is ook in DK House geplaatst. Er wonen niet alleen internationale studenten maar ook Japanners. Ik kijk nu al uit naar de interactie en ik denk dat ik veel zal leren en meemaken!
Hieronder heb ik wat foto’s geüpload van de website van DK House Shinkoiwa. Op 22 maart zal ik intrekken in de dorm, natuurlijk zien de foto’s er op de website perfect uit dus tegen die tijd zal ik een update geven van de werkelijkheid. Maar ik heb positieve verhalen gehoord dus dat zit wel goed denk ik.

De laatste twee foto’s zijn de reistijden volgens Google Maps naar de twee campussen waar ik les zal krijgen. Onderin zie je ook Mickey en Minnie Mouse, want wist je dat mijn dorm slechts 1 uur van Disneyland Sea is? hehe 😀

TreinticketOp dit moment ben ik nog druk bezig met uitzoeken wat ik mee wil nemen, voornamelijk aan wie ik welk cadeau/souvenir ga geven… In Japan kun je eigenlijk niet aankomen zonder souvenir en omdat ik wat tijd moet overbruggen tussen eind februari tot 22 maart heb ik een reisplan gemaakt van Sapporo tot Fukuoka. Ik ben van plan om heel veel vrienden te bezoeken. Hierover zal ik later meer berichten. In ieder geval heb ik al wel mijn only-for-tourist-treinticket binnen, want ik zal deze reis van Sapporo naar Fukuoka afleggen per trein!

Dit bericht is geplaatst in Dorm, Meiji Universiteit, Voorbereiding met de tags , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Verblijfplaats studieperiode Meiji bekend

 1. Charlotte schreef:

  Leuk om te lezen dat je het weer naar je zin hebt.
  Ik blijf je blog zeker volgen.
  Succes

 2. Lindy schreef:

  Oeh, die douches! Doet me een beetje denken aan Oranje Is The New Black, alleen dan met douchegordijnen en wat schoner 😉
  Verder ziet het er wel erg mooi uit!

  Heel veel plezier in Japan Michelle, maak er iets moois van.
  x Lindy

  • Michelle schreef:

   Die serie heb ik niet gezien maar ik vind het net schoolkamp! haha
   Dankjewel! Ik hou je op de hoogte 🙂
   xx Groetjes Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *