Schiphol, Hong Kong, Narita! (Update! + foto’s!)

20 maart
2012

20.03.2012

Vandaag is het eindelijk zo ver! Ik en Amber gaan naar JAPAN! Ik ging samen met mijn ouders en broer en mijn beste vriendin Nora naar Schiphol. Amber was er al en Koen van AFS stond op ons te wachten. We hadden nog even tijd om afscheid te nemen en toen gingen we door de douane! We dachten dat we nog heel lang hadden dus gingen we rustig eten tot dat we erachter kwamen dat we nog 10 minuten hadden. Rennen dus.

Onze vlucht naar Hong Kong ging goed maar de tijd ging erg sloom, maar het was wel gezellig! De landingsbaan bij Hong Kong is bij de zee dus het leek net of we in de zee landde. Hong Kong is echt wolkenkrabbers, wolkenkrabbers en nog meer wolkenkrabbers. Het was inmiddels 8 uur in de ochtend dus 12 uur in de nacht in Nederland. We hadden gelukkig een snelle aansluiting. Onze vlucht naar Tokyo was echt vervelend, heel veel turbulentie. Er zaten ook twee Nederlanders achter ons te klagen over de vliegstijl haha. Amber en ik voelde ons al niet echt lekker, na 12 uur geen frisse lucht en toen we landde moest Amber zelfs overgeven.

22.03.2012

In Narita ging de Immigratie vlotjes, al keek de baliemedewerker wel 5 keer naar mijn eerste visum en tweede visum. En omdat ze bijna geen Engels spreken kon ik dus ook niet echt uitleggen waarom. Uiteindelijk ging het goed en we hadden onze bagage snel en AFS stond op ons op te wachten.

We moesten nog wachten op de studenten uit Nepal, die met dezelfde vlucht waren komen. Daarna gingen we naar het Narita Nikko Hotel waar alle studenten waren. Wij waren 1 van de laatste. We moesten eerst een interview geven wie/waarom we hier zijn. Er waren heel veel AFS vrijwilligers. We kregen de hotel sleutel en hadden tijd om even te douchen/rusten etc. Ik sliep bij een meisje uit Nepal en Mongolië op de kamer, helaas niet bij Amber. De meisjes zeiden niks en spraken zo slecht engels, maar na een paar uur kreeg ik wel contact met ze 😛 Ik kende al wel een aantal mensen van de Facebook groep, om ze in het echt te zien was erg leuk! In de avond kregen we een speech en gingen we met zijn allen het AFS lied zingen.

De volgende dag gingen naar onze “chapter”, We waren in drie groepen verdeeld, Osaka (Zuiden), Nagoya (Midden) en Tokyo (Noorden). Ik zat bij de Tokyo groep.

Dit bericht is geplaatst in AFS bijeenkomst, Voorbereiding. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Schiphol, Hong Kong, Narita! (Update! + foto’s!)

  1. Toon en Pauline schreef:

    Lieve Michelle, wat fijn dat je nu eindelijk in Saporro bent. Het grote avontuur is begonnen. We zullen al je belevenissen blijven volgen op deze site. veel plezier daar, Toon en Pauline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *