Eerste dag school!

9 april
2012

Vandaag was mijn eerste schooldag! We moesten al om 8.10 aanwezig zijn dus namen we (okaasan en ik) de trein om 6.37. Ik was al wakker vanaf 5 uur omdat ik best nerveus was voor mijn speech. Eenmaal aangekomen bij mijn school, Yamanote Senior High School, waren er maar een paar mensen. We waren er ook al om 7.50, aangezien onze trein hele snelle aansluiting had.

Okaasan en ik namen plaats in het kamertje/kantoortje van de directeur om vervolgens te wachten op Honda sensei (Honda lerares). We hadden, dachten we, toen we binnen kwamen een leraar begroet, maar even later nam hij plaats op de directeur stoel en bleek hij de directeur te zijn. Meteen begon okaasan helemaal te stressen en ze deed echt superrrrr beleefd!
De directeur is echt heeeel aardig. Hij spreekt ook een beetje Engels omdat mijn school heel veel internationale connecties heeft. Hij vertelde ook dat hij een keer in Nederland was geweest!
Ik ben ook nog op de foto geweest! Okaasan wil namelijk van ieder (speciaal) moment een foto maken.

Even later kwam ook Honda sensei en de uitwisseling student uit Kenia, waarvan ik de naam niet kon herinneren omdat hij alleen maar mompelde en (volgens mij) heel verlegen was. Honda sensei nam ons naar de lerarenkamer waar we vervolgens geïntroduceerd werden en vervolgens een speech moesten houden. De directeur had alleen alles al gezegd in de introductie wat ik wilde zeggen in mijn speech. Ik had wel een papiertje bij mij omdat ik echt super nerveus was. Er waren ook echt iets van 40 leraren, die je allemaal lachend aanstaren. Mijn speech ging gelukkig wel goed. Ik dacht dat ik vandaag ook voor de school moest speechen maar dat is donderdag pas dus ik heb nog tijd om even uit mijn hoofd te leren.

Terug in het kamertje/kantoortje van de directeur werd ik voorgesteld aan de andere uitwisseling studenten van de school. Rachel is in de zelfde klas als mij, 2F. En er waren ook nog wat mensen uit Australië, en nog iemand uit Finland, maar niet allemaal waren ze aanwezig. De eerste keer dat ik Honda sensei had ontmoet vond ik haar beetje eng en koud, maar ze is eigenlijk heel cool, al is ze wel mega pro-Amerika.
Rachel is een soort mijn begeleider voor de komende weken, omdat we in de zelfde klas zitten. We moesten helemaal naar boven, 4e verdieping. Ik heb mijn binnen schoenen nog niet gekregen dus ik liep op slippers van de school, maar die zijn ZO glad en iedere keer trapte ik ze uit of viel bijna, horrible! Dus ik heb geregeld dat ik mijn eigen schoenen binnen aan mag tot ik mijn uniform schoenen krijg.

In mijn klas werd ik echt door iedereen aangestaard, sowieso overal waar ik kom, iedereen schreeuwde of fluisterde “Kawaii!!!” (schattig!!). Rachel zei dat mensen waarschijnlijk niks tegen mij zouden zeggen, helemaal de jongens niet. Maar in mijn klas kwam iedereen mij begroeten in het Japans of Engels en zelfs een jongen zei “Hallo!”, JA! Een jongen! Japanse jongens zijn over het algemeen HEEL erg verlegen, dus zeggen niks, behalve de jongens die sport doen zijn heel open en niet verlegen, maar zelfs de jongens praatte tegen me! En iedereen bleef maar aan mijn haar zitten (want het is niet zwart :P) of wees naar mij en begon te lachen. Ik wist niet zo goed hoe ik erop moest reageren dus ik bleef maar beetje lachen.

Mijn mentor heet Suzuki sensei, en ze geeft Engels. Ze spreekt dus redelijk goed Engels en ze is heel erg aardig! Alleen ze praat ZO snel Japans dat ik er echt geen woord kon verstaan!
Na de homeroom klas (mijn vaste klas) gingen we naar de sporthal. We hebben geloof ik wel een half uur gestaan, in rijen (per klas) om een speech van de directeur te horen, het schoollied te zingen en vervolgens een uniform check. De uniform check duurde echt SUPER lang, iedereen werd gecontrolleerd op: nagellengte, piercings, rok op goede lengte, kleur sokken en of je haar geverft was. Haar verven in high school is echt bad-ass in Japan, ook al zie je het niet, gewoon het idee dat je je haar heb geverft en geen zwart haar heb is ‘cool’. Er werd echt heel streng gecontrolleerd. Gelukkig weten de leraren dat mijn blonde plukkie naturel haar is! Ben blij dat ik dat niet hoefde uit te leggen.
Na een uur was de uniform check eindelijk afgelopen en kregen we nog wat speeches waaronder de directeur en de nieuwe leraren van de school. De nieuwe leraren zijn ZO jong dat het net studenten zijn.

Terug naar de klas hadden we nog een buiging, elke morgen en als school is afgelopen. Vandaag was dus heel vroeg, om 12 uur al.
Na ‘schooltijd’ ben ik nog met Rachel naar de bibliotheek/mediatheek van de school gegaan, SUPER KLEIN, maar wel leuk. De leraar in de bieb is heel aardig! Celeste is een andere uitwisseling student uit Australia, zij heeft een Japans vriendje en moest nog 2 uur wachten omdat hij in de sport club zit (die trouwens elke dag zijn en HEEL intensief) dus ze kwam bij ons zitten. Omdat we ons een beetje verveelde gingen we naar een soort ‘mini’ departmentstore vlakbij de metro. Daar hebben Celeste, Rachel en ik mijn eerste Purikura genomen! Purikura zijn van die kleine foto’s die je kan bewerken in een foto hokje! Het is echt heel schattig en leuk!
We zijn daarna ook nog naar Honey’s geweest, een winkeltje met hele goedkope en leuke kleren! Samen met Celeste heb ik een rood-wit gestreepte trui gekocht voor maar 7 euro! (was sale :D)

(De eerste foto is hoe mijn schoolweek van maandag tot vrijdag is! Elke dag hetzelfde 😀 Rooster zal ik later wel foto van maken!

Rond 5 uur ging ik terug naar huis, het was al best druk in de trein! En morgen heb ik lekker vakantie! Omdat de eerstejaars een soort introductie krijgen.

Dit bericht is geplaatst in School met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Eerste dag school!

 1. tante Irene schreef:

  dag lief nichtje,
  Ome Ton en ik zien dat je gewoon straaaaalt op de foto’s en dit in combinatie met je superleuke berichten en jeetje wat je allemaal al hebt meegemaakt……
  maakt dat wij ons geen zorgen hoeven te maken over jou!!!!
  Ciao en een dikke knuffel Ome Ton & tante Irene

 2. Gerdi schreef:

  heeej!

  volgens mij heb jij het super naar je zin! het klinkt zooo leuk allemaal!
  echt super!
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *