Asahikawa met gastfamilie

17 juni
2012

Vandaag ben ik niet naar tennis gegaan, vandaag gingen we namelijk naar Asahikawa! Dat is een stad in Hokkaido ongeveer 2,5 uur rijden. Moet je nagaan, als je in Nederland 2,5 uur rijd ben je allang in Duitsland!

Het was vaderdag, daarom gingen we naar de ouders van otou-san toe. We gingen al om 9 uur weg. Eerst stopte we bij een kliniek voor Neurologie. Otou-san is namelijk een (neuroloog) dokter. Ze wonen trouwens in de meest rijke buurt van Sapporo! Voor degene die zich afvragen wat Yamanote betekent, het betekent iets als “goede/prettige omgeving”!

De ouders van otou-san zijn al best oud en wonen in een bejaardentehuis. Dat zie je niet zo vaak in Japan, normaal gesproken wonen de grootouders bij de kinderen (of andersom, net hoe je het bekijkt! :P)

Oji-san (opa) was nog best spraakzaam, obaa-san (oma) was heel erg stil. Oji-san was een science leraar geweest en hij houd heel erg van wijn (alcohol) net als otou-san! Als ik het zo zie zijn het echt levensgenieters. We gingen met zijn allen een super grote obentou (lunchbox) eten en af en toe heb ik iets gegeten… ik wil misschien niet eens weten wat het is! Het was nog al vreemd! 😛

Sumire en ik was nogal verveeld toen okaa-san ineens voorstelde om karaoke te gaan doen! Er bleek een karaoke kamer in het bejaardentehuis te zijn! Samen met Sumire ging ik allemaal liedjes zingen, ook Engels! Het was echt grappig. Even later kwam de zus van Sumire, Hikari nog! Zij woont in Asahikawa, zoals de rest van de familie. Okaa-san en otou-san komen oorspronkelijk beide uit Asahikawa!

We gingen na het bezoeken van de ouders van otou-san nog naar de moeder van okaa-san. Die woont samen met de zus en zoon (en man?) van okaa-san. De zus van okaa-san houd heel erg van koken en ze had enorm veel koekjes en andere lekkere snacks op. We hebben nog foto’s met iedereen genomen en toen we weg gingen kreeg ik ineens een enveloppe van de oma! In Japan is het niet gebruikelijk om een cadeau/enveloppe te openen waar iedereen bij is dus ik heb haar heel erg bedankt al had ik geen idee wat er in zat!

Thuis aangekomen bleek het €100 te zijn!!! Ik was nog al geshockeerd, en eigenlijk ben ik dat nog steeds!

Na het avondeten (terug in Sapporo) hadden we het over Japans eten en liet ik de sushi die papa (Nederlandse) en ik hadden gemaakt voor mijn afscheidsfeestje. Ik zei dat ik sinds ik hier ben nog geen 1 keer échte sushi op heb! Vervolgens stelde okaa-san voor om sushi te gaan eten op mijn verjaardag!

Je kan een Japanner echt heel blij maken als je veel lust en probeert! Gelukkig is dat voor mij geen probleem! Maar natuurlijk zijn er wel dingen die ik geen twee keer wil proberen! 😛

Het was een hele leuke dag, maar ik was ontzettend moe! Zo veel nieuwe indrukken, gezichten en alles is natuurlijk weer anders. Maar het is zeker leuk in dit gezin!

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Eten, Gastfamilie. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Asahikawa met gastfamilie

  1. Giuseppe schreef:

    Leuk om te zien dat je goed terecht ben bij deze familie.
    Ik ga denk ik ook maar is een keer langs bij die oma 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *