Verjaardag, sushibar en cadeautjes!

18 juni
2012

Vandaag is het dus mijn 18e verjaardag! Een speciale leeftijd in Nederland, maar in Japan niet. Om eerlijk te zijn zag ik best tegen mijn verjaardag op. Ik was net veranderd van gezin en verjaardagen vieren ze hier niet zoals in Nederland. Toen ik wakker zei iedereen wel gefeliciteerd maar dat was het! Ik dacht, het zal wel de Japanse cultuur liggen, en heb er niet zoveel aandacht aan besteed.

School is trouwens 10 minuten lopen vanaf het huis! Heel handig dus! Op school gaf Rachael mij een cadeautje. In Japan is het alleen niet gebruikelijk om een cadeau open te maken waar andere bij zijn dus heb ik het netjes dicht gelaten. Het tweede uur had ik (ja helemaal alleen) priveles van mijn Japanse lerares. Zij gaf mij ook een verjaardagscadeautje!! Omdat er niemand anders bij was mocht ik het wel open maken! Het was een haarklip en ring voor bijvoorbeeld mijn yukata, een simpele versie van Kimono die wordt gedragen bij festivals etc. heel schattig!

Omdat maar aantal mensen wisten dat ik jarig was heb ik tegen iedereen die ik sprak gezegd dat ik jarig was en iedereen begon mij ineens te feliciteren en dat was heel leuk! Bij tennis gingen twee jongens zelfs Happy Birthday zingen!

Toen ik thuis kwam moest ik een beetje opschieten met omkleden omdat we, mijn gastouders en Sumire, namelijk naar een SUSHIBAR gingen! Jaja, ECHTE sushi!

Het was redelijk groot en het was druk! Het was een nieuw restaurant en ze hadden allemaal hightech spullen. Zo kon je via een soort iPad sushi, taart, drinken en ijs bestellen! Er was ook een minikraantje met theewater voor de groene thee!

We lieten alle sushi die we wilde vers maken, want soms gaat de sushi heel lang op de band en wordt de rijst een beetje hard en dat is niet zo lekker. Je kon gelukkig aangeven of je wel of geen wasabi in de sushi wilde. Wasabi is dat groene spul wat super spicy is!

Ik heb heel veel soorten sushi op! Dingen die ik in Nederland nog niet eerder op had! Het was echt heel lekker en ik ben zo blij dat we naar sushibar zijn gegaan!

Thuis gekomen zette okaa-san nog thee en keken we televisie toen ze ineens alle lichten uit deden en vervolgens okaa-san en Sumire met een taart met 18 kaarsjes erop naar mij toe kwamen!!

Ze hadden deze taart helemaal laten maken en het was zo schattig! Toen ik alle kaarsjes had uitgeblazen gaf iedereen mij ineens cadeautjes! Ik was eigenlijk nog al… verbijsterd en wist niet zo goed wat ik moest zeggen, op dankjewel dankjewel dankjewel na! Ik had niet verwacht dat ze iets aan mijn verjaardag zouden doen. Sowieso omdat verjaardagen niet zo bijzonder hier zijn en omdat ik hier pas 3 dagen ben!

Van Sumire kreeg ik hele schattige oorbellen! Van okaa-san bloemen voor in je haar die mjin yukata matchen én sokken voor school! Waarschijnlijk omdat ik had aangegeven dat ik maar drie paar sokken had en met wat voor waspoeder ik ze zelf kon wassen. Van otou-san kreeg ik een hele mooie sleutelhanger/armband, met een M! Het is trouwens van hetzelfde merk als die droomtas die ik ga kopen! Helemaal goede match dus!

Ik had nooit gedacht dat ik uiteindelijk zo’n leuke verjaardag zou hebben! Iedereen ook heel erg bedankt voor de leuke reacties op mijn blog en op Facebook! Ook al heb ik nauwelijks tijd om te reageren, het maakt mij echt heel blij! 😀 Dankjewel!

Dit bericht is geplaatst in Gastfamilie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Verjaardag, sushibar en cadeautjes!

 1. Dagmar schreef:

  Hoi Michelle, nou ze hebben je wel verrast met leuke kado’s en taart !! Zo hoort het ook te zijn voor je 18e verjaardag !!! lekker laten verwennen ….
  Nou meis, nog veel plezier…. en ik blijf je volgen xxx Dagmar

 2. gerdi schreef:

  heej!
  echt super leuk dat ze zo aan je gedacht hebben!!!
  ik ben echt super blij voor je dat je een leuke verjaardag had!!
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *