Kodomo Wonderland & Aardbeien

24 juni
2012

Dit weekend was een druk weekend! Zaterdag hadden we een AFS event in Sapporo. Het heette Kodomo (kinderen) Wonderland. Ik verwachtte iets als de Efteling maar helaas! Het bleek in een gymzaal te zijn. Eerst verzamelde iedereen in een kamer om een soort spoed-introductie te krijgen wat we gingen doen. Wij waren namelijk de hoofdrolspelers maar wisten nog van niks!

De groep van Rotary was er ook! Ik kende iedereen al omdat Rachael ook bij Rotary zit. Het was heel leuk om iedereen weer te zien! Helaas gaan ze over paar weken al weg, dat is wel jammer! Ook twee mensen van AFS gaan over paar weken al weg! Onze AFS groep is af en toe beetje… stil en verlegen, behalve Erika en ik.

Er waren rond de 150 kinderen en ouders (aan de zijlijn). We moesten ons eerst introduceren, in het Japans. Daarna werden we in 4 groepen verdeeld, de kinderen en uitwisseling studenten. We gingen Japanse spelletjes spelen, zoals steen, papier, schaar (op zn Japans) en andere spelletjes. Op het eind hadden we nog een handtekeningsessie van de uitwisselingstudenten voor de kinderen. We kregen nog popcorn, suikerspin (ERIKA: SUGARSPIDER!) en andere snacks. Rond half 5 was het klaar en gingen we naar Tanaka-san (de LP waar ik twee weken logeerde). Tanaka-san had een pizza party georganiseerd. Alle AFSers waren er en het was heel gezellig! Er waren ook aantal Japanners (die binnenkort op uitwisseling gaan of al geweest waren). We gingen spelletjes spelen en de sfeer was gezellig!

Volgende week hebben we weer een AFS event, dit keer een afscheidsfeest voor de studenten die hier al sinds juli zijn! Heb helaas (nog) geen foto’s van het AFS event!

De volgende dag, zondag, ben ik samen met mijn gastouders naar een aardbeien boerderij gegaan. We hebben ongeveer 1,5 uur gereden om vervolgens een ijsje te eten. Japanners doen dat wel vaker, lang rijden om vervolgens snel rond te kijken en weer verder te rijden en weer snel rond te kijken. Niet dat ik dat erg vind, vind het juist wel leuk!

Het ijsje was heel lekker en het was erg warm dus dat kwam goed uit. We zijn daarna naar een aardbeien boerderij gegaan. Je kan dan zelf aardbeien plukken en vervolgens eten of mee naar huis nemen. Het waren hele lekkere aardbeien!

Na de aardbeien zijn we naar een supermarkt gegaan en vervolgens naar Costco. Misschien kennen sommige van jullie dat wel. Het is een GIGANTISCHE Wholesale, orgineel uit Amerika. Ze hadden echt ALLES, zelfs…. Ja zelfs LAYS CHIPS! Die zag ik alleen toen we al gingen afrekenen, beetje jammer. We hebben vlees en andere lekkere dingetjes gekocht voor de barbecue die avond.

Barbecue was heel lekker en gezellig! Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij deze familie en vind het eigenlijk jammer dat ik van gezin verander 14 juli 🙁

Deze week hebben we nog test week en ik heb mijn Japanse test donderdag! Even hard leren dus!

Dit bericht is geplaatst in AFS bijeenkomst, Dagtrip, Gastfamilie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *