11 dagen in Hakodate

18 februari
2016

Travel_2Van 8 februari tot 19 februari heb ik gelogeerd bij de familie van Kanji. Kanji is altijd in de periode van februari vrij en ik had zelf ook geen school meer dus besloot ik eerder naar Japan te vertrekken.

De afgelopen 11 dagen heb ik yakiniku (grilled meat) gegeten met de ooms en tantes van Kanji als welkoms-etentje, ben ik twee keer naar de sportschool geweest, heb ik een uilen en pinguïns & katten café bezocht, ben ik met de bus een weekendje naar Sapporo geweest en heb ik lekker gerelaxt en gegeten.

De moeder van Kanji werkt bijna elke dag van 15.00 tot 22.00 in een winkel. Zijn vader werkt als ambulance bestuurder/brandweerman en is 24u thuis en 24u van huis. Maar zelfs als hij ’thuis’ is, is hij de meeste tijd bezig met coaching van het voetbalteam van de lagere school. Zijn zusje zit nu in de eerste klas van de middelbare school en is manager van het honkalteam, dit betekent: het team ondersteunen door kleding te wassen, water te brengen en andere voorbereidingen zodat het team optimaal kan oefenen en presteren tijdens wedstrijden. De rest van de uren besteedt ze aan leren en huiswerk maken. Ze gaat zelfs s’avonds van 19.00 tot 22.00 naar een bijlesschool. Omdat ze vaak laat thuis komt eet ze bijna nooit mee.

Om eerlijk te zijn heb ik niet super veel foto’s gemaakt in Hakodate of met Kanji. Eigenlijk kon Kanji met een leugen iets langer blijven waardoor ik ook niet zoveel op facebook heb gezet. Ik moet wel zeggen dat ik echt even weer moest wennen aan het leven (met name het weer) in Japan. Ik was de afgelopen dagen heel moe, beetje door jetlag en deels door constant Japans te gebruiken. Ik denk dat het ook komt door de stres van mijn heenreis en de onzekerheid over mijn visum. Verder waren de afgelopen 11 dagen wel gezellig. Vanaf de 19e zal ik alleen naar Sapporo gaan naar mijn oude tijdelijke gastgezin. Hieronder een aantal willekeurige foto’s van de afgelopen 11 dagen. Lees ook mijn blog over:

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Eten, Hokkaido, Reizen in Japan, Sapporo met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *