Welcome & Goodbye party Takeda Seminar

21 maart
2016

Ondanks dat we nog niet in onze dorm zijn ingetrokken kregen we de uitnodiging om de Welcome & Goodbye party van Takeda Seminar bij te wonen. Omdat ik toch in Tokyo was en niks aan de hand had, besloot ik er heen te gaan. Ik had de hele dag op bed gelegen in mijn hotel omdat ik mij niet goed voelde. Ik heb paardensport en sumo worstelen op TV gekeken. In de avond wilde ik wel heel graag gaan dus ben ik naar de party gegaan!

Ik ga namelijk het vak van professor Takeda aankomend semester volgen. Het was dus een goed moment om mijn toekomstige klasgenoten te ontmoeten. Ik ging in principe zelf maar had afgesproken met Tascha op het station Ochonomizu ( 御茶ノ水 ). Tascha is een klasgenoot van Hogeschool Rotterdam. Amber zou ook komen maar via een ander station. Er is ook nog een Bulgaarse jongen in ons programma, maar hij kwam pas een dag later aan in Tokyo.

Aangekomen bij het school restaurant was er nog helemaal niemand. Langzaam druppelde de mensen binnen en ook de Finse studenten die hetzelfde programma volgen als ons. We zijn onderdeel van de VIBE beurs.

Toen iedereen aanwezig was gingen we naar het restaurant wat in het gebouw was wat blijkbaar onderdeel is van de Surugadai Campus van Meiji University. Op deze campus zal ik waarschijnlijk alle lessen gaan volgen. Er was een buffet, bier en wijn. We werden welkom geheten door professor Takeda en vervolgens moest iedereen, de Nederlanders en Finnen, zichzelf voorstellen met een microfoon, het liefst in het Japans. Het eten was ontzettend lekker, maar ik heb niet zoveel op omdat ik met heel veel mensen heb staan praten. Er bleken dus net afgestudeerde te zijn die een baan hadden gevonden. Met de derdejaars zal ik lessen gaan volgen vanaf 11 april. Er waren ook een aantal tweedejaars waarvan één jongen naar Hogeschool Rotterdam gaat in september. Hij was heel nerveus maar heel enthousiast. Dus kouhai’s (juniors) van Hogeschool Rotterdam Trade Management gericht op Azië, wees aardig tegen onze nieuwe Japanse vrienden in september!

Op het eind waren er speeches in het Japans van de afgestudeerde die iedereen bedankte en vertelde hoe leuk ze het vak vonden. Professor Takeda is een hele aardige man is en is echt oprecht nieuwsgierig naar iedereen als een individueel persoon. Hij is erg betrokken met zijn studenten en sommige mensen werden zelfs emotioneel bij de afscheidsspeech. Ik kijk erg uit naar zijn lessen!

Dit bericht is geplaatst in Meiji Universiteit, Tokyo, VIBE Beurs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *