Miffy café

8 april
2016

placematsVia een advertentie van Facebook zag ik dat er een tijdelijk Miffy cafe gevestigd is in de periode april/mei in Tokyo. Miffy is de Engelse benaming voor Nijntje, een écht Nederlands mascotte. Nu ben ik niet zo’n Nijntje fan als die vriendin uit Sapporo, maar ik vond het wel leuk om naar dit pop-up café te gaan.

Samen met Amber ben ik naar Shibuya gegaan. We konden de exacte plaats niet vinden maar gelukkig hadden we google maps! Miffy cafe. Het was heel ver lopen en niet in Shibuya. We zijn dus naar Omotesando gelopen waar we na lang zoeken bij een café uitkwamen. Maar niet het goede café. De maaltijden waren misschien wel geïnspireerd op Nijntje, maar niet zoals de advertentie. Uiteindelijk hebben we via Facebook het juiste adres gevonden en zijn we met de metro terug naar Shibuya gegaan.

Het was inmiddels al later in de middag en we baalden een beetje omdat het een tijdelijk café is en populair. We dachten dus bij aankomst dat we lang moesten wachten maar dit was gelukkig niet het geval.

Voor we naar onze tafel werden begeleid, mochten we op de foto met super Nijntje. Ze hadden een heel pop-up restaurant met shop waar je werkelijk alles van Nijntje kon kopen. Van knuffels tot servies, noem het maar op.

Het menu bestond uit vier warme gerechten waaronder een hamburger in de vorm van Nijntje, Nijntje gemaakt van rijst in een bad van Japanse curry, brood met Nijntje figuren en worst en tosti. Er waren drie zoete menu’s waaronder een Nederlandse pannenkoek met fruit, chiffon cake met Nijntje en soort mango sorbet. Je kon ook nog koffie bestellen met Nijntje oortjes en gezichtje. Alles Nijntje. De menu’s waren 1350yen en met Miffy cafe mok 1650yen.

Amber ik kozen allebei voor het curry menu en ik wilde ook graag een mok erbij. Het curry gerecht was meer dan voldoende met kleine salade. Het was eigenlijk te schattig en leuk om op te eten, dus pas na een paar goede foto’s hebben een onze eerste hap genomen.

Het was in samenwerking met een restaurant dus de kwaliteit was erg goed. Gelukkig kreeg ik een nieuwe mok om mee naar huis te nemen en die gebruik ik nu in de dorm.

Het pop-up café heeft een jaar ervoor een Pokémon thema gedaan met ook hele leuke gerechten. Wellicht volgend jaar weer een nieuw thema! De volgende bestemming van het Miffy café is Fukuoka.

latteEen vriendin uit Sapporo, van mijn high school exchange die ik ook in maart heb gezien, is helemaal gek op Nijntje en is (volgens mij?) speciaal naar Tokyo gegaan om naar het Miffy café te gaan. Zij heeft meerdere gerechten genomen en ook veel gekocht in de pop-up winkel. In Nederland is Nijntje iets voor kleine kinderen en baby’s, maar mascottes en figuurtjes worden in Japan heel serieus genomen en zijn ook onder ouder publiek erg geliefd. Zo’n pop-up store is dus een goede marketing stunt.

flame

hamburg

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Eten, Tokyo met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *