Team Kingdom NL vs Samurai Japan

12 november
2016

Als ergens in de wereld Honkbal groot is, is het in Japan. Het Nederlandse honkbal team kan ook aardig (honk)balletje slaan, alleen is er in Nederland helaas weinig interesse voor.
20161112_180829Op 12 en 13 november speelt het Nederlandse team (Team Kingdom of the Netherlands, waaronder ook Aruba, Curaçao en Sint Maarten) in Japan! En laat een van mijn stagetaken nou de social media zijn.

Rondom de wedstrijd was een hele missie Baseball means Business georganiseerd met KNBSB en Rotterdam Partners. Het doel is door middel van honkbal het imago van de stad en de regio Rotterdam internationaal te promoten en de sport te gebruiken als verbindingsmiddel tussen Nederland en Japan.

De wedstrijd werd gehouden in het Tokyo Dome, een stadion die plaats biedt aan 55.000 bezoekers. De twee wedstrijden waren voorbereiding op de World Baseball Classic in maart 2017.
niokunAls stagiaire werd ik gevraagd om in aanloop naar en op zaterdag 12 november te helpen met de social media. De laatste maanden heb ik berichten gemaakt om de Facebook en Twitter wat meer leven in te blazen. Holland Flanders.jp is een Japanse reisbranche die Nederland en België promoten. In samenwerking met Tomomi van Holland Flanders hebben we de campagne “Wie is Nio-kun?” gelanceerd. Het is de mascotte van de Nederlandse ambassade die is vernoemd naar de initialen van Nihon (日本, Japan) en Oranda (オランダ, Nederland) -Kun is om iemand te adresseren. In dit geval is -kun gebruikt omdat het om een ‘jongetje’ gaat. Bekender is de adressering -san, wat mevrouw/meneer betekend.

Op zaterdag mocht ik aanwezig zijn op het evenement Baseball means Business, waaronder veel Japanse bedrijven aanwezig waren. We hadden prachtig uitzicht vanaf de… 42e verdieping van het Tokyo Dome Hotel. Na de receptie kregen we een Team Kingdom NL shirt en een oranje pet om het team aan te moedigen.

Met zijn allen vertrokken we naar Tokyo Dome waar we een van de beste plekken hadden, namelijk vlak achter de catcher. Omdat ik zelf een tijdje softball heb gespeeld kende ik de regels redelijk goed.

Het was ontzettend gezellig om met alle Nederlanders en Japanse business mannen het team aan te moedigen. Karin, de andere stagiaire, was er ook bij. Samen hebben wij geprobeerd om het team aan te moedigen. Helaas waren wij niks bij de muzikale samenhorigheid van de Japanners. ELKE Japanner kent namelijk de liedjes PER speler van het team. Het was overweldigend. Mijn Nederlandse vlaggen die ik ook had gebruikt op Ultra Japan kwamen goed van pas! We kwamen zelfs op het scherm en dus de Japanse TV! Leuk!

Een wedstrijd bestaat uit negen innings en dit kan heel lang duren. Omdat het gelijk stond bij de negende inning werd een beslissende ronde gespeeld. Het was zo spannend! De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Helaas… heeft het Team Kingdom NL verloren van Samurai Japan. Maar wat een wedstrijd! Het duurde in totaal 3 uur en 56 minuten.

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Stage, Tokyo met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Team Kingdom NL vs Samurai Japan

  1. Pingback: Terugblik op Japan 2016 | Michelle in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *