Aardbeving [Update]

11 maart
2011

Vanochtend hoorde ik van mijn moeder dat er in Japan een zware aardbeving is geweest met gevolg tsunami. D: Voor de mensen die onder een steen leven:

AMSTERDAM – Het noordoosten van Japan is vrijdagochtend (Nederlandse tijd) getroffen door een krachtige aardbeving, met een kracht van 8,8 op de schaal van Richter. De beving werd gevolgd door tientallen naschokken van minimaal 5,0. Door de aardbevingen is een tsunami ontstaan.

Ik heb daarnet contact gehad met de YFU die zeggen dat Tokyo veilig is en we in principe gaan. Ik heb ook contact met mensen uit de stad waar ik heen ga die ook zeggen dat het nog goed is.
Ik hoop dat ik een mailtje van mijn familie krijg over de situatie.

Heel veel mensen bellen of ik wel ga en hoe het is. Ik weet dat we tot nu toe gaan en dat er niks is om zorgen over te maken. Dus verder gewoon rustig afwachten.

[Update]

We vertrekken waarschijnlijk woensdag of donderdag. YFU wil eerst contact met gezinnen en de hele situatie. Ik hoop dat we woensdag wel echt kunnen!

Er is ook een aardbeving aan de westkust van Japan (in Nagano) geweest. Ik heb gelukkig veel contact met mensen in Japan. Ze zeggen dat alles langzaam op gang komt, dat er hulptroepen van Amerika, Zuid-Korea en andere landen naar het rampgebied gaan.

Ook heb ik contact met mijn familie gehad! Eerst had ik via facebook een vriendin gevonden van mijn gastzus. Ze zei dat het goed met hun gaat. Ik was zo opgelucht toen ik dat hoorde. Paar minuten geleden heb ik ook een mail van mijn gastzus zelf die zegt dat het goed gaat maar dat ze alleen geen water hebben.

Nu nog even afwachten wat YFU zegt en wanneer we vertrekken.

Foto’s door Kana!
Dit bericht is geplaatst in Voorbereiding met de tags . Bookmark de permalink.

5 reacties op Aardbeving [Update]

 1. Carine schreef:

  Hi Michelle,
  Nou, ik leef hier niet onder een steen, maar wel bijna, ik was in een woestijn in Ethiopia, dus hoorde het nieuws pas een paar dagen later.. Goed om te horen dat het met je familie daar goed is, en dat je ook nog gewoon kan gaan! ’t Zal raar voor je zijn, je bent al jaren aan het wachten om te kunnen gaan, je hebt de dagen afgeteld, en dan dit!
  Ik ben benieuwd wanneer je nu wel kunt gaan, en naar je belevenissen! Heel veel succes!
  Groetjes, Carine

 2. Daniel schreef:

  Hoi Michelle,

  Ik heb van YFU gehoord dat het wss 23, 24 of 25 maart wordt.
  Ik en Zie zitten in Osaka, maar jij zit idd wel in de lijn van de aardbeving.
  Hoop dat alles goed komt, zie je op het vliegveld!

  Daniel.

 3. Cees en Tineke schreef:

  Hoi Michelle,
  We hebben gisteren het nieuws uiteraard gevolgd en ik heb me eerlijk gezegd wel afgevraagd of het allemaal nog door zou gaan. De beelden zijn echt schokkend.
  Ik dacht dat je meer naar het zuiden zou gaan, maar dit is toch behoorlijk in het meeschokkende gebied. Wees maar blij dat je geen week eerder bent vertrokken. Dan had je echt een heftige start gehad.
  Ik begrijp nu dat je feestje vandaag gewoon doorgaat. Nou, we komen eraan hoor!
  Groetjes, Cees en Tineke

 4. Angelique schreef:

  Hey Michelle.. Hoorde vanmorgen op het nieuws van Japan, en moest gelijk aan jou denken. Begrijp wel dat je niet in de omgeving gaat verblijven waar de ramp is, maar heeft dit nog verdere gevolgen voor jou? Ik hoop het niet voor je. Je hebt er lang naaruit gekeken.

  Wederom een goede vlucht en heel veel plezier. Ik zal nog eens op je site komen kijken, je kaartje hangt in de kantine, dus wellicht spreek je ook nog eens een andere ‘oud collega’.

  Groetjes, Angelique (V&D)

  • Michelle schreef:

   Hey Angelique,
   Ja.. ze zeggen tot nu toe dat we nog steeds gaan maar ze houden ons op de hoogte. Ik heb veel contact met mensen in Japan alleen nog geen contact met me familie. Ik zit vlakbij Tokyo wel in de lijn van de aardbeving. Ze zeggen dat er nog naschokken kunnen zijn. Verder heeft het geen gevolgen denk ik, misschien veel vertraging en als het echt gevaarlijk is moet ik wel weg natuurlijk maar ik geloof dat ze het wel onder controle hebben.

   Oke leuk! Ik hoop dat alles gewoon goed komt natuurlijk šŸ˜€
   Dankjewel!

   Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *