1000 Kraanvogels voor Japan!

19 maart
2011

Vandaag ben ik samen met mijn ouders naar Leiden geweest. Via de YFU kreeg ik een mailtje of ik zin had om een dagje in Leiden mijn steun voor Japan te laten zien. Het was georganiseerd in het Siebold huis (Japanse Musuem). Het doel was met zijn allen, alle bezoekers, Japanliefhebbers, Japanse studeren, Japanners zelf en andere geïnteresseerden, 1000 kraanvogels te maken.

1000 Kraanvogels?

In Japan is er een eeuwenoude traditie om 1000 origami kraanvogels te maken. Als je er 1000 maakt mag je een wens doen. In Hiroshima bijvoorbeeld was er een meisje die na de atoombom op Hiroshima leukemie kreeg. Ze wilde zo graag beter worden dat ze begon met 1000 kraanvogels te maken. Helaas heeft ze dit nooit kunnen afmaken omdat ze is overleden. Er is voor haar, en natuurlijk als symbool voor the atoombommen op Hiroshima en Nagasaki, een monument gemaakt. Er staan ontzettend veel grote glazen kasten waar dagelijks nog slierten met kraanvogels worden neergelegd als herdenking.

Natuurlijk wilde wij, Nederlanders, ook onze steun laten zien en hebben ze dit georganiseerd. Er waren heel veel mensen zoals, de burgemeester van Leiden, de president van de Japanse ambassade (ik weet niet precies maar hij was wel heel belangrijk geloof ik..) een heeeele hoop Japanners, mensen die wat met Japan hebben, universiteit studenten van de Japanse opleiding in Leiden en nog veel meer mensen.

Het was, terwijl het zo triest is wat daar gebeurd, toch een hele leuke dag. Ik heb een hoop mensen gesproken en ook nog een oud-uitwisselingstudent van YFU van vorig jaar. Ik voelde mij voor het eerst sinds deze week weer een beetje opgevrolijkt. Het was gewoon zo gezellig en iedereen deed zijn best voor die 1000 kraanvogels en gewoon helemaal leuk.

Nu de vraag, hebben we het gehaald?!

Dat sowieso! Haha. Ik denk dat we met iedereen wel meer dan 1000 voor elkaar hebben gekregen. Er kwam ook ineens een vrouw met 2000 kraanvogels die ze had gemaakt. Zoals op de foto te zien (de linkse slierten, klik op de foto voor groter beeld) met de mooi overlopende kleuren en netjes in elkaar gevouwen.

Ook was het Rode Kruis aanwezig om geld in te zamelen voor het Japanse Rode Kruis. Natuurlijk hebben wij ook wat gegeven. Natuurlijk nooit genoeg voor iedereen maar ik denk maar, alles helpt een beetje.

Hoe gaat het nu verder met mij en mijn uitwisseling..

Het is nog steeds uitgesteld en verder weet ik vrij weinig. Van andere landen hoorde ik wel dat ze de keuze hebben voor een half jaar of een ander land maar daar over hebben wij nog niet echt iets (definitiefs) gehoord. Ik weet dus niet wat er nog gaat komen en hoelang het nog duurt. Als het zo is dat we alleen voor een half jaar kunnen wil ik liever volgend jaar voor een jaar gaan, dat is gewoon nog steeds mijn doel. Maar wie weet gebeurt er een wonder en kunnen we wel binnenkort. Ik denk alleen wel dat die kans klein is.

Verder ga ik weer naar school. Ik heb wel een hoop gemist en ik moet nog wel een hoop inhalen dus mijn leven word de komende tijd wakker worden – naar school gaan – huiswerk maken – tussendoor nog wat eten – slapen. Alvast bedankt voor jullie medelijden. 😀

Nu ga ik lekker slapen en we zien wel weer wat morgen ons voor nieuwe dingen brengt.

Dit bericht is geplaatst in Voorbereiding met de tags , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op 1000 Kraanvogels voor Japan!

  1. Door schreef:

    Hoi Michelle,
    Fijn dat je gisteren zo’n leuke dag in Leiden hebt gehad. Dat doet je weer goed. Verder maar gewoon afwachten en ondertussen weer die schoolbanken in. Hopelijk komt de tijd nog voor je Japans bezoek! O ja, en kom gerust nog een keer langs!

    groetjes,

    Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *