Geen Japan dit jaar

6 mei
2011

Hallo allemaal!

Het is echt super lang geleden dat ik hier weer iets op zet. Voor degene die het niet weten, ik ben niet in Japan en ik ga ook dit jaar niet.

Waar zal ik beginnen?

3 dagen voor mijn vertrek gebeurde alles wat niemand ooit had kunnen voorspellen. We wisten toen niet meteen hoe erg het was en hielden goede hoop. Zaterdag middag kregen we een belletje van YFU dat we niet gingen en werd uitgesteld, eerst een week, toen een maand.

We kregen een nieuwe vertrek datum, 27 April. Toen we meer en meer nieuws hoorde over de situatie in Japan, met name over de radioactiviteit vroegen we ons af of het toch wel verstandig was om nog te gaan. En dan vooral het gebied waar ik heen zou gaan. Elke dag waren wel een aantal (zware) aarbevingen en het nieuws over de Fukushima kerncentrales werd maar niet beter.

Ik en Zie, het andere meisje die ook zou gaan, begonnen een beetje te praten op facebook met de andere studenten die ook in afwachting zaten of we nou wel mochten gaan. Ook kregen we de mogelijkheid van YFU om een half jaar (in augustus) te gaan of een ander land. Sommige mensen hadden al besloten niet meer te gaan en naar een ander land te gaan. Ook wat mensen begonnen over “waarom niet volgend jaar”. Uiteindelijk liep het een beetje uit, het ene land ging 27 April, en weer een ander land had besloten helemaal niet te gaan. De informatie die we van YFU kregen was ook matig waardoor we in veel onzekerheid zaten.

We moesten op een woensdag voor 5 uur besluiten of we 27 April wilde gaan of niet. Mijn ouders hebben toen met de ouders van Zie en Daniel gepraat. Zie en haar moeder besloten niet meer te gaan maar Daniel wilde nog wel heel graag. Hij zat ook in Osaka dus opzich was het niet zo probleem.

We wilde ook weten of we niet volgend jaar nog konden. We waren toch nog in de leeftijdsgrens, alleen het examenjaar was even een hindernis maarja, ..boeiend?
YFU zei eerst dat het kon, en daarna kon het weer niet, en eigenlijk werd het verhaal steeds anders en weinig duidelijk. Ook wilde ik een andere gastgezin omdat Chiba toch wel in de buurt zit. We kregen maar geen antwoord of dat kon of niet. Dus hebben we uiteindelijk besloten dat ik niet meer ga dit jaar.

In die tijd hebben we ook AFS een andere organisatie geinformeerd die ons vertelde dat ik vanaf augustus een jaar met hun mee kon. Wij alle papieren en gedoe regelen en toen kregen we een telefoontje dat dat ook voor een half jaar was. Na veel gedoe mochten we TOCH met AFS volgend jaar mee voor een jaar đŸ˜€ Waar we niet te oud waren.

Zie en ik hebben besloten ons bij de AFS aan te sluiten en afwachten tot volgend jaar. Ik was heel blij dat het bij hun toch wel kon al vind ik het wel heel jammer dat ik dan wel een ander gezin krijg en natuurlijk alles weer opnieuw moet doen, maar dat vind ik niet erg. Ik ben ook blij dat ik samen met Zie ga. Voor haar was het natuurlijk hetzelfde verhaal waardoor we echt wel steun aan elkaar hadden.

Daniel heeft besloten toch te gaan en die zit nu in Japan, in Osaka. Daniel als je dit leest, HEEL VEEL PLEZIER! en ik hoor graag al je verhalen en alles :D!

Het duurde beetje erg lang voordat ik eindelijk hier was schreef maar dat was vooral omdat ik alles op school weer moest oppakken. Het was best moeilijk om weer terug te gaan en vooral alles weer te doen zoals normaal, maar gelukkig hebben Gerdi, Martine en Ida mij heel goed opgevangen haha, dankjewel!
Ik was natuurlijk met mijn gedachte allang in Japan.. Gelukkig heb ik nu meivakantie en heb ik voor de meivakantie een hele hoop eindelijk af en ingeleverd. Nu gaat het weer een stuk beter en is het alweer bijna zomervakantie!

En nu?!

Ik ga in de zomervakantie heel veel Japans proberen te leren en mij helemaal goed voor te bereiden op HAVO5 en een nieuwe kans voor Japan.
Ik heb nu geleerd wat ik niet moet doen en daarom denk ik dat het helemaal goed komt volgend jaar.

OHJA! Ik vergeet bijna iets heel belangrijks!

Als ik terug uit Japan zou komen (2012 januari) zouden wij een uitwisseling student in huis nemen, het liefst een Japanner natuurlijk! Ook voor een jaar. Maar we dachten, we kunnen het ook omkeren. We hebben er al met AFS over gepraat (die zeiden dat er geen Japanners naar Nederland kwamen dit jaar helaas) maar dat we het alsof nog wel leuk vinden om een aziatische in huis te nemen! Binnenkort krijgen we hier een informatie dag over dus ik ben heel erg benieuwd!

That’s it for now! đŸ™‚
Ik denk dat ik hier de komende tijd niet meer op post maar sowieso mijn voorbereidingen van AFS en natuurlijk volgend jaar!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *