Uitwisseling naar Japan: Poging 2!

5 december
2011

Hallo allemaal!

Wat is het lang geleden dat ik hier heb geschreven! Ik zal proberen een zo goed mogelijk verhaal te maken wat ik de laatste tijd allemaal gedaan heb en ga doen.

Om te beginnen: Michelle gaat in 2012 naar Japan met AFS (Voor degene die het nog niet wisten)

AFS

Zoals ik al eerder had verteld ben ik geswitcht van organisatie. Ik zat bij de YFU maar na de ramp deden ze heel moeilijk over een uitwisseling in 2012. We hebben toen een andere organisatie geïnformeerd, de AFS.

Ik heb samen met mijn ouders met AFS gepraat over hoe en wat en ik ben uiteindelijk geaccepteerd (als uitwisselingstudent) en heb vandaag te horen gekregen dat ik ook door Japan ben geaccepteerd!
Ik moet nu nog de laatste dingetjes regelen, visum en dat soort dingen. En dan afwachten waar ik terecht kom en wie mijn tweede/nieuwe familie wordt!
Ik ben heel erg blij dat ik met AFS mee kan en dat ik toch de kans heb gekregen om naar Japan te gaan als uitwisseling student.

Ik zou eerst met Zie (het andere meisje die met YFU naar Japan zou gaan) gaan, maar zij heeft besloten om HAVO af te maken en een andere keer te gaan. Er gaat dit jaar wel een ander meisje mee, Amber. Ik vind het leuk dat er nog iemand uit Nederland gaat. Ik denk dat het wel fijn is als je je verhalen en gebeurtenissen kan delen met iemand uit dezelfde cultuur. En het is natuurlijk gezellig!

Van Daniel, die wél met YFU is gegaan heb ik niet zoveel meer van gehoord. Hij mailde sowieso al nauwelijks maar ik neem aan dat alles dan goed gaat 😛

Gastgezin

Op dit moment weet ik nog niet waar en bij wie ik terecht kom. Dat komt ook omdat nog niet al mijn papieren in orde zijn. Ik ben heel erg benieuwd waar ik heen ga, wat voor school etc.
Ik kon helaas niet in mijn gastgezin waar ik eerst heen zou gaan. Dit komt omdat zij bij YFU zitten. Ik heb nog steeds wel heel leuk contact met mijn ‘ex’-gastzus. Het gaat heel goed met hun. Als ik in de buurt ben van Chiba ga ik ze zeker opzoeken! Maar dat moeten we nog even afwachten.

Chinese uitwisseling student

Ik had eerder gezegt over een chinese uitwisseling student die bij ons een high school year kwam doen. Zij heeft uiteindelijk 3 weken bij ons gewoond. We keken er heel erg naar uit. Maar na een leuke week was het helemaal niet zo leuk meer. De eerste week lieten we haar gaan en dachten we dat ze even moest wennen. Maar na de eerste week liep het uit de hand en werd het steeds erger. Ze kon heel goed Engels maar negeerde ons totaal (vooral mijn moeder). Ze had geloof ik ook niet echt de intentie om Nederlands te leren (aangezien we haar echt moesten pushen om iets aan dr nederlands lessen te doen) en ze loog ontzettend veel. Dit is uiteindelijk zo uit de hand gelopen dat ze is overgeplaatst naar een andere familie.
We vinden het heeel erg jammer dat het zo is gegaan en hadden echt verwacht dat het een leuk jaar zou worden. Ook al zou ik niet zo doen zoals zij deed, heb ik er natuurlijk wel van geleerd.

HAVO5

Op dit moment zit ik in het examenjaar van HAVO. Heel veel mensen verklaren mij voor gek dat ik in mijn examenjaar weg ga. Maar eerlijk gezegt gaat het dat het ene oor in, andere uit. Ik ga alsnog mijn HAVO na dat ik terug kom afmaken en dan zien we wel. Ik ben er van overtuigd dat als je ergens voor gaat, het uiteindelijk ook lukt.
en tegenwoordig doet iedereen toch een jaartje langer over de HAVO 😉

Ik ben de laatste tijd druk met het afronden van een aantal vakken. Ik ben ook bezig met voorbereiden voor de tentamens in Januari. Op het moment gebeurt er vrij weinig 😛

In de Kerstvakantie ga ik lekker met mijn ouders naar Oostenrijk! 😀

Als ik meer nieuws heb update ik het wel weer!

Groetjes,
Michelle

Dit bericht is geplaatst in Voorbereiding. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *