Gastfamilie, Sapporo, Huis!

24 maart
2012

24.03.2012

Vandaag gingen we dan echt naar onze gastfamilies. De Sapporo groep ging samen naar Sapporo en de andere samen naar andere steden in Hokkaido. De Sapporo groep is heel leuk! Mensen uit Brazilië , Costa Rica, Denemarken, Korea Australia en Amerika. De vlucht naar Sapporo ging zo snel! Toen we onze koffers hadden stonden de families op ons te wachten met borden met onze naam erop! Mjin zusjes Miyu (9) en Yuna (6) kwamen al heel snel naar mij toe en mijn gastouders waren ook heel blij en lief! We hebben nog foto gemaakt (zie foto) en daarna gingen we mee met de families. In Sapporo (en vooral in mijn wijk) ligt ZO veel sneeuw, en het blijft door sneeuwen.

In mijn wijk is nog een AFS student uit Amerika, 1 huis van mij vandaan! De families kennen elkaar goed. In het huis kreeg ik een rondleiding, ik heb mijn eigen kamer en het is een heel mooi huis! Ze zeiden dat het heel klein was (in vergelijking met mijn huis) maar het viel heel erg mee! Voor het eten gingen we douchen, ja, WE, want in Japan is douchen met je zusjes (of broertjes als jongen) heel normaal. Ik heb het wel gedaan maar ik douche liever alleen haha. Ze hebben ook een soort Japanese style bad, douche met krukjes en een heet bad. Het bad was 48 graden…. Ik heb mijn voet erin gedaan maar toen ik doorhad dat ik levend verbrandde heb ik mij (zoals in Japan gebruikelijk) verontschuldigd dat het bad iets té heet was.

De foto’s zijn van mijn huis, buurt en mijn gastouders! Ik had ze klompen gegeven als cadeau uit Nederland en ze zijn er ZO blij mee, en ze lopen er heel de dag op! Ik had niet verwacht dat ze dat zouden doen, maar ik ben heel blij dat ze het leuk vinden!

Het vierkante huis is waar de de andere AFSer woont, Tyler uit Amerika! Ik heb hem alleen nog niet gezien, alleen op vliegveld! 😛

Dit bericht is geplaatst in Gastfamilie, Sapporo met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Gastfamilie, Sapporo, Huis!

  1. gerdi schreef:

    heeej!! super leuk dat ze de klompen aan doen haha!!!! het ziet er super leuk uit! alleen dat douche…..haha

  2. Kim schreef:

    Oh wat een snoezig huisje! Blij dat het je allemaal bevalt, wel een beetje jaloers hoor :$

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *