Eerste dag met gastfamilie & Otaru (+ Foto’s!)

25 maart
2012

Vandaag werd ik heel blij wakker gemaakt door mijn lieve zusjes, ik wilde eigenlijk uitslapen maar dat kan niet (het mocht wel :P). En vragen of ze weg gaan gaat ook niet heel makkelijk met mijn Japanse vaardigheid. Vandaag was ook de verjaardag van mijn gastmoeder, de 24e had ik al een paar cadeaus gegeven, zoals stroopwafels, chocolade en klomp-sloffen! Ik dacht dat ze ze niet zouden dragen maar ze dragen ze de hele tijd! De 25e heb ik okaa-san (mijn Japanse moeder) de Delft blauwe kookspulletjes gegeven en zaadjes voor in de tuin, daar was ze ZO blij mee haha. Volgens mij doen ze hier niet echt aan verjaardagen want ik was de enige die wat gaf en feliciteerde.

Vandaag zijn we ook naar Otaru gegaan, dat ligt iets buiten Sapporo, het ligt aan de zee en is heel toeristisch, onder Japanners dan, want een buitenlander is hier heel erg speciaal! We gingen naar het Aquarium, de familie vind dagtripjes heel erg leuk! Het Aquarium was niet heel groot maar wel leuk!Het is trouwens heel grappig om met een Japanner in een aquarium te lopen, want bij elke vis zeggen ze “Oh this one is so delicious!!” en “We should try someday!” we hebben ook nog een walrus (?) show en dolfijnen show gezien! (Zie foto’s) Miyu kreeg zelfs een kus van de walrus, echt heel grappig!

We zijn daarna in de stad bij hét kiprestaurant, Naruto, gaan eten. Er kwamen geloof ik niet zo veel buitenlanders, want toen ze door hadden dat er een gaijin (buitenlander) in hun restaurant was kwam de hele keuken en crew heel subtiel 1 voor 1 langslopen met grote ogen.

In de avond hebben Miyu en ik een taart gemaakt met aarbeien en banaan! Heel lekker 🙂 Ze eten hier echt heel veel, ochtend, middag en avond, ik vraag mij echt af waarom ze zo dun blijven! :O

Ik heb vandaag ook nog schoolschoenen gekocht, ze zijn echt HEEL lelijk, maar iedereen draagt ze dus is het niet heel erg. Ze hadden ook mijn schooluniform al! Hij past perfect en ziet er goed uit! Sommige mensen hebben hele lelijke uniformen dus ik ben heel blij met die van mij! 😀 (klik op foto!) ->

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Gastfamilie, Sapporo met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Eerste dag met gastfamilie & Otaru (+ Foto’s!)

  1. Pauline en Toon schreef:

    Hoi Michelle, wat ziet het er allemaal geweldig uit en wat vertel je leuk over je belevenissen. Fijn dat je in zo’n leuk gezin mag wonen. Het schooluniform valt best mee en het staat je goed hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *