In Sapporo

30 maart
2012

Okaa-san (moeder in Japans) had vandaag een vrije dag en nam mij en Miyu mee om Sapporo te verkennen. Ze vraagt steeds waar ik heen wil omdat zij Sapporo net zo goed kent als mij.. niet dus. Toen we Yuna wegbrachten naar de kleuterschool zijn we naar een winkelcentrum gegaan en vervolgens met een taxi het centrum van Sapporo in gegaan. Het is heel druk in het centrum en parkeren is heel duur, vandaar de taxi.
Ik moest de taxi chauffeur uitzoeken van okaa-san, alleen degene met een ‘good face’. De taxichauffeur zag er heel vriendelijk uit. Okaa-san vroeg welke plaatsen in Sapporo goed en mooi zijn. De chaffeur zei dat hij ons de mooiste plek in Sapporo wilde laten zien. We zijn toen helemaal soort van de bergen ingereden, maar nog wel waar huizen waren. Vanaf daar hadden we helemaal overzicht over Sapporo. Het was echt super mooi, zoals je op de foto’s kan zien.
Daarna zijn we nog naar een (blijkbaar bekende) ‘rivier’/slootachtig gegaan waar koi karpers zwemmen! Echt heel groot, op de foto niet zo goed zichtbaar.

Ons eindpunt was Sapporo Eki (Sapporo Station) waar we gingen window-shoppen. Een andere AFSer had gezegt dat het daar heel leuk is dus ik vroeg aan okaa-san of we daar ook heen konden gaan.
Sapporo Eki is het centraal station maar echt GROOT. Ik denk wel 7 lagen met winkels en restaurants, echt geweldig! De winkels zijn hier ZO leuk, en super schattig. Okaa-san liet mij ook de goedkopere winkels zijn, waar ik na schooltijd of met okaa-san kan gaan shoppen. Ik moet namelijk elke dag via Sapporo Eki reizen om naar school te gaan. Ik kan dus niet wachten om na school tijd te gaan shoppen 😀 Ik heb ook nog een hele schattige haar klip gekregen van okaa-san met strikjes aan twee kanten! ♥
We hebben ook nog super lekker geluncht, een soort super tostie met honing, slagroom, ijs, chocola en aardbei. In Japan hebben restaurants altijd een soort etalage met het eten erin, het is een soort geplastificeerd eten, zodat je snel kan kijken wat voor soort eten ze hebben en het dus precies hetzelfde als in de etalage! Handig en grappig!

Ik voelde me wel heel erg buitenlander in het station, ik was de enige voor zover ik zag. De mensen keken en staarden echt, en gingen zelfs wijzen. Ik voelde mij dus niet helemaal op mijn gemak maar okaa-san zei steeds dat ze denken dat ik een of andere actrice ben en dat ze jaloers zijn op mijn gezicht, haar, ogen, alles. Ik denk dat ze nog meer gaan staren als ik daar in mijn school uniform loop, ik ga mezelf alvast voorbereiden 😛

Aan het eind van de middag wilde ik nog mijn bankpasje (rabo) proberen in Japan, aangezien het ook niet werkte op mijn rondreis 2010. En ja hoor, het werkte weer niet. We zijn toen naar het postkantoor gegaan waar het ook niet werkte. Ik ga woensdag dus maar een nieuwe rekening openen in Japan.

We zijn ook nog naar zwemles van Miyu en Yuna gegaan. Niet veel kinderen in Japan gaan naar zwemles, ook al is Japan omringd door water. Okaa-san zei dat ze het belangrijk vind en omdat Miyu en Yuna teveel energie hebben worden ze lekker moe en rustig :P!
Bij het sportcentrum heb ik ook Tijger en Simba (mijn katten in Nederland) gespot op een reclame bord!

In de avond hebben okaa-san en ik nog een film gekeken, okaa-san houdt van (Amerikaanse) films. Maar het was best een.. enge? Eng niet echt, maar gewoon thriller. En ik ben niet zo weg van thrillers omdat ik dan vage dromen krijg. En dat bleek dus ook toen okaa-san de volgende morgen (31.03.2012) vroeg waarom ik om 12 uur s’nachs  aan het praten/gillen was. Ik weet niet waarom, want ik heb het zelf niet gemerkt maar okaa-san dacht dat ik misschien ziek was 😛

Ik dacht trouwens dat de Japanse ouders geen gezag hadden, omdat de kinderen altijd maar doen wat ze willen maar toen ik zei dat Miyu in de morgen mijn kamer “stiekem” in was gegaan om vervolgens mijn deur open te zetten zodat ik Yuna en Miyu nog beter kon horen gillen (ik deed alsof ik sliep :P) werd okaa-san heel boos en en zei dat ze rustiger moeten doen in de ochtend, beloofde Miyu het niet meer te doen. Dus ik hoop dat ze zich aan de belofte houd 😛

1 april ga ik dus naar school om mijn mentor/school te zien en mijn LP (van AFS) komt ook langs om te kijken en praten over hoe het gaat en of ik het naar mijn zin heb etc.

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Sapporo met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *