Planetarium

2 april
2012

Vandaag had okaa-san een vrije dag en wilde met mij en de andere naar het planetarium. Een vriendinnetje van Miyu, Azuki bleef logeren en okaa-san vroeg of Tyler en Semuri (gastzusje van Tyler) ook meegingen. We waren dus met een grote groep.
Ik was nog nooit in een planetarium geweest dus het was heel leuk om te zien! Er was een ruimte waar je allemaal natuurkundige testjes kon zien en doen. Maar aangezien ik niet zo natuurkundig ben begreep ik de helft niet! Gelukkig had okaa-san en Tyler er meer verstand van. Het was een beetje lastig foto’s maken, vandaar maar een paar!
Iedereen dacht trouwens dat ik en Tyler een koppel waren, echt droog, als jongen en meisje kan je hier niet met elkaar praten of je bent meteen aan het daten. Iedereen denkt ook dat we universiteit studenten zijn! Heel grappig om de gezichten te zien als je zegt dat je high school student bent!

Als lunch hadden we Mac Donald’s hamburgers 😛 En ze hebben hier drie soorten, Burger, Cheeseburger en een McPork! Jaja, een McPork, ik moest er gewoon een foto van maken!
Na de lunch hebben we nog een super grote 3D show gezien in een giga koepel. Het ging over het sterrenstelsel, het was helaas allemaal in het Japans, dus ik begreep er niet heel veel van, maar het was wel mooi! Helaas mocht je geen foto’s maken.

Na het Planetarium gingen we nog ‘Window shoppen’ in het ‘Piazza’ vlakbij. Okaa-san houdt van window shoppen. Er was ook nog een winkeltje met schooltassen en ik had er nog een nodig. In Japan hebben de meeste high school studenten (meisjes) dit design, zwart of navy met (of zonder) printje. Ik was meteen verliefd op de Rilakkuma tas! 😀 Rilakkuma is net als Hello Kitty of Nijntje. Het ziet er misschien kinderachtig uit, maar dat mag in Japan.
Je kan trouwens ook schoolsokken kopen met een mini printje aan de zijkant. Met bijvoorbeeld, Hello Kitty, Rilakkuma of iets anders. Het playboy logo is erg populair onder high school studenten (op de tas of sokken). Okaa-san zei dat ze het er gewoon leuk uit vinden zien, maar ik denk daar toch anders over! 😛

In de avond gingen we terug en bood Sato-san om bij hun te komen eten. Ik heb nog meegeholpen met het maken van chinese hapjes, ik dacht dat het een soort raar vormige loempia’s waren, maar het was iets anders, ben de naam vergeten! Het was wel heel lekker! Sato-san’s familie is echt heel gastvrij en hun huis is 1 groot speelpaleis.
Het is heel gezellig dat de families zo goed met elkaar om gaan, want mijn familie neemt Tyler mee en de volgende keer ga ik weer met hun mee!

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *