Vakantie!

10 april
2012

Vakantie! Ja ja, nu al! Vandaag is namelijk de introductie voor de eerstejaars. In Japan heb je in Senior High School 3 jaren. Ik ben ni-nen, tweedejaars.

In de ochtend ben ik met okaa-san naar kalligrafie klas gegaan! Dat zou ik eigenlijk al eerder doen, maar mijn familie is ZO druk. Het was in hetzelfde gebouw als ‘centraal Ainosato’ (stelt niks voor, Ainosato is echt een buitenwijk van Sapporo :P) Er zijn in het gebouw ook lessen voor soort dansen. Allemaal oma’s :P! In de kalligrafie klas waren ook oude mensen en paar rond de 30/40. Iedereen was helemaal ontdaan omdat er een buitenlander was. En ze bleven maar Japans praten, dus ik maar weer beetje lachen.
De kalligrafie sensei (leraar) hielp mij met mijn eerste kanji (Chinese/Japanse karakters) was ‘Klein en Groot’ betekende. Na 2 keer vond ik het al saai en zocht ik naar moeilijkere kanji. Ik vroeg ook aan sensei hoe je mijn naam in Kanji moest schrijven! Ik wist de eerste 2 wel maar de laatste was ik vergeten! Iedereen was helemaal verbaast dat mijn kalligrafie zo goed was, helemaal omdat het de eerste keer is!
Rode inkt (voor kanji) gebruikt  trouwens alleen de leraar!

Na een uur gingen we naar huis om vervolgens weer weg te gaan. We gingen een obento kopen! Een Japanse ‘brood’trommel. We gingen naar een heel lief winkeltje, helemaal in Engelse en Franse stijl. Japanners houden van westerse stijlen! Beetje Buckingham Palace en Versailles stijl.
Ik heb uiteindelijke een simpele roze obento gekocht!

Morgen is mijn tweede school dag! En ik heb er heel veel zin in!

Dit bericht is geplaatst in Gastfamilie, Vakantie. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Vakantie!

  1. Dagmar schreef:

    Hoi Michelle,
    Was leuk dat we je even via Skype te horen. (voor Bo d’r verjaardag)
    Zo nu dan eindelijk naar school, gaaf hóór. Je foto’s zijn super, zó blijven we goed op de hoogte!!!! xxx Dagmar xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *