Skiën in Niseko!

14 april
2012

Vandaag gingen we skiën! Gisteren zei otou-san dat ik om 6 uur al moest opstaan omdat we om half 7 weg zouden gaan omdat het 2,5 uur rijden is naar het skigebied.
Ik was op tijd wakker en stond om half 7 helemaal klaar, maar ik was de enige want het was doodstil en niemand was wakker. Om 7 uur kwam otou-san helemaal verslapen en gestrest naar beneden dat ze zich hadden verslapen en dat ik moest opschieten (terwijl ik al klaar stond).
Ik was eigenlijk om 5 uur al wakker, omdat ze hier 3258947534 wekkers hebben en niemand (behalve ik) er wakker van wordt en ze uit zet. Dit is trouwens elke dag, best wel vermoeiend.

Rond 11/half 12 gingen we dan echt skiën op Niseko Mountain! Het is wel een veel kleiner gebied dan in een Oostenrijk (waar ik normaal ieder jaar heen ga). Het skigebied is hier tot half mei open en het winterseizoen begint in november al. Ik was samen met Yuna, Miyu en otou-san. Okaa-san houd niet van skiën en moest toch werken. Otou-san vond het helemaal geweldig dat ik ook kan skiën en had heel de dag een big smile. De sneeuw was best wel slecht omdat het natuurlijk steeds warmer wordt!De liften zijn hier trouwens ook wel anders dan in Oostenrijk, veel minder goed beveiligd en 1 lift heeft helemaal geen beugel of iets! Terwijl je wel 4 meter boven de grond bungelt. Ook dragen ze hier geen helmen.

Rond 1 uur gingen we onze lunch box eten, gekocht in een supermarkt. Daarna gingen we weer even skiën. Ik dacht dat de schoenen die ze mij gaven wel oké waren, maar ik kreeg toch teveel pijn en besloot beneden te wachten bij een restaurantje. Ik dacht dat ze na een half uur wel terug zouden zijn maar het duurde anderhalf uur. Na een kwartier zou de laatste lift gaan, ik was dan wel bij een parkeerplaats, ik raakte toch lichtelijk in paniek toen ik niemand meer zag. Uiteindelijk kwam otou-san naar mij toe skiën en zei dat hij mij bij de parkeerplaats zou ophalen.
We hebben nog wat snackjes gekocht om onderweg te eten. Er waren (ook op de piste) een aantal buitenlanders. Otou-san vertelde mij dat het skigebied en omgeving heel populair zijn bij Australiërs en Nieuw Zeelanders die back-packen of land hebben gekocht.

Terug naar huis ben ik echt meteen in slaap gevallen. Toen ik wakker werd dacht ik dat we in Sapporo waren, maar dat duurde nog 40 km, dus ben ik maar weer gaan slapen.
Thuis gekomen ging ik meteen douchen en wachten op avondeten, om 10 uur. Na het eten ben ik meteen weer gaan slapen.

Het is nu zondag en ik aan het bijkomen van de drukke week vol nieuwe belevenissen. Otou-san is sneeuw aan het hakken in de tuin zodat het sneller smelt. Yuna en Miyu zijn buitenspelen en okaa-san werken, het is dus lekker rustig in huis!
Volgende week ga ik een club kiezen en een normale Japanse schoolweek volgen. Ik zal dan waarschijnlijk wat minder op mijn blog gaan zetten!

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Gastfamilie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *