Eerste week school

20 april
2012

Het is nu vrijdag ochtend en vandaag ben ik vrij. Dat komt omdat er medische check ups zijn voor alle studenten. Onze homeroom teacher zei dat wij ook moesten gaan, maar omdat we dat voor we hier heen gingen al gedaan hebben hoeven wij dat niet te doen.

Deze week heb ik een gewone school week gevolgd. De lessen zijn hier elke (week)dag van 8.40 tot 15.30. Op maandag ben ik het meest in mijn klas en heb ik 1 uur Japanse privé les. De rest van de lessen leer ik zelf Japans met mijn AFS boeken en de boeken die ik van school heb gekregen, speciaal om de taal te leren. Omdat we deze week nieuwe leraren hadden moesten we ons voorstellen, naam en hobby’s, in het Japans ja. Als iemand aan de beurt was, was iedereen gewoon aan het praten maar wanneer ik sprak waren alle ogen op mij gericht en als ik klaar was ging iedereen helemaal juichen, heel grappig!
Op dinsdag had ik voor het eerst Art, ik moest helemaal achterin het hoekje zitten, maar gelukkig waren er aantal mensen uit mijn klas die mij hielpen! Mijn klas, 2F, was opgesplitst in Kunst en Muziek (Rachel heeft muziek). De lerares is ook heel aardig! We gingen een postkaart maken met origami decoratie. Vergeleken met de klas was ik echt SLECHT, maar iedereen zei dat het goed was.

We hebben voor Klassiek en Modern Japans een hele strenge lerares. Ze zeurt altijd dat je rok te kort is en dat je strik of stropdas niet goed zit. Ze werd zelfs op mij boos dat mijn rok te kort was, terwijl hij 1 millimeter boven mijn knieën komt. Ik begreep haar eerst niet, maar toen zei de klas heel cool dat ik geen Japans kon en toen stopte ze maar met zeuren.

Woensdag had ik een blokuur COMPUTER KLAS, met twee klassen uit de eerste. Ik was de enige buitenlander en enige uit de tweedejaars. Iedereen was helemaal WAUW dat ik erbij zat en iedereen ging tegen mij praten, ook al begreep ik er niks van. 1 jongen is een half Japanner en spreekt een heel klein beetje Engels. Japanners, vooral high schoolers spreken heel slecht Engels, maar wat ze wel weten is “Do you have a boyfriend?”, en als ik dan ‘Nee’ zeg krijgt iedereen een hartaanval.

Ik zat trouwens met de twee sportklassen in de klas. Zij hebben speciale roosters omdat ze heel veel trainen en SUPER goed zijn. De jongens hebben allemaal (net niet helemaal) kaal haar en de meiden heel kort, soms lijken ze net op jongens. Ze doen dat zodat ze eruit zien als 1 team.
En ze zijn echt A-technisch. Er was 1 meisje die niet wist hoe de computer aan moest, de ander was echt 2 minuten aan het zoeken naar de ‘C’ en ik zat daar echt blind alles te doen, omdat het toch allemaal Japans is. Ik mocht de hele les op internet. Bijna alle sites zijn geblokkeerd, ZELFS DE AFS WEBSITE? Maar facebook en youtube niet, heel logisch. Ik heb dus met Nadia (AFSer die in Nieuw Zeeland op uitwisseling is) gepraat. Er waren twee meiden helemaal onder de indruk dat ik zo snel typ. Ik vroeg later aan Honda-san (-san want ze blijkt helemaal geen –sensei, leraar, te zijn!) wat ze doen in computer klas. Ze maken Word en Excel documenten en maken powerpoints. Ik weet niet hoelang ik dat ga volhouden… want dat is best wel heel erg saai.

Na alle klassen had ik afgesproken met Celeste om naar meiden rugby te gaan, maar het schijnt dat de meeste meiden beetje van die bad ass girls zijn en dat ze komen als ze zin hebben. We hebben dus heel lang gewacht, maar niemand kwam, daarna gingen we naar het buitenveld (waar de jongens aan het trainen waren). We wilden vragen aan de leraar waar iedereen was maar toen gaf hij ons de bal en moesten we overgooien, in ons uniform, en we werden door iedereen aangestaard en het moet er echt vreselijk uit hebben gezien.

Na een half uur hadden we het wel gehad, ook omdat niemand kwam opdagen, en gingen we onze spullen halen en schoenen wisselen. Dat laatste ging niet helemaal goed want ik kreeg ontzettende kramp in mijn voet, het deed zo zeer dat ik ging zitten. Toen ik wilde opstaan ging mijn andere knie op slot, of er kraakte iets, het deed in ieder geval zoveel pijn dat ik helemaal duizelig werd en half neerstortte, met 7 mensen om mij heen, heel gênant. Ik kon dus eerst niet opstaan en uiteindelijk ben ik naar de bibliotheek gegaan met Celeste om bij te komen, maar het deed zoo zeer! We zijn toen naar de school dokter gegaan en die heeft er verband om gedaan. Er was ook niemand thuis en fietsen was geen optie, omdat ik mijn been niet kon buigen. Uiteindelijk heeft Honda-san mij en Celeste naar het station gebracht en ben ik in de trein op de priority seat gaan zitten, had geen zin om 40 minuten te gaan staan. Ik weet niet of mensen mij aankeken omdat ik op een priority seat zat of omdat ik buitenlands was, of beide, maar het maakte me even niets uit.

Donderdag deed mijn knie nog wel pijn, maar het gaat al beter. Ik deed ‘half’ mee met gym, maar het was vooral bepaalde posities aannemen als de leraar bepaalde Japanse woorden schreeuwde. We gingen ook nog video kijken,
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Afpc_EcohcY[/youtube](ongeveer minuut doorspoelen)
Deze mensen zijn echt EXTREEM goed, maar wij moeten zoiets ook doen. Het is net een militaire training!

Nadat school was afgelopen gingen we naar rugby toe, en dit keer kwamen de meiden wel opdagen! En er waren ook twee andere Rotary studenten (Brittney en Claudia, die zitten trouwens op andere scholen in Sapporo) meespelen. Eerst gingen we overgooien, stretchen en rennen, al deed dat teveel pijn. We spelen trouwens anders rugby dan op TV of hoe de jongens het doet. Het heet Tag Rugby en het is een soort, wie je bal heeft mag niet getikt worden door het andere team anders moet je de bal aan iemand anders uit je team geven. Als je 4 keer getikt ben gaat hij naar de tegenpartij, en ook als de bal valt. Op het einde gingen ook drie jongens uit het jongens rugby team met ons spelen. Maar hun zijn ZO goed en ZO snel. Ik was ook snel! Zodra ik een sport doe, dan schakel ik als het waren mijn pijn uit en wordt ik fanatiek 😛

Rond 19:00 gingen we ons pas omkleden, maar ik zat nog een aantal jongens op het tennis veld. En eerder deze week had ik al gevraagd of ik keer kon meespelen, maar ik had eindelijk het lef om ook echt te doen. Er zijn in de tennisclub alleen jongens, vorig jaar was er wel 1 meisje maar die zit nu op universiteit. Celeste heeft trouwens wel geholpen met vertalen of ik het mocht proberen, maar daarna ging ze ineens weg!
Het is trouwens wel beetje anders dan normaal tennis, omdat de bal heel zacht is. En het racket wat ik had hou je precies het tegenovergestelde vast van Nederland. Ohja en het net is echt HOOG. Maar het was wel vet! De jongens zijn ook heel aardig, en ze zijn helemaal van ‘O my, HET uitwisselings MEISJE tennist’! In mijn beste Japans (… :P) heb ik toen gevraagd of ik volgende week mee kon trainen, en ze waren helemaal YES YES GOOD YES GOOD! Toen ik weg liep hoorde ik ze nog tegen elkaar zeggen “oh my, she is so cute and cool”, echt heel grappig! Ik ga volgende week dus meetrainen en ik ben wel benieuwd hoe de rest (van de club) erop reageert!

Ik was om half 9 thuis en ging om 9 uur pas avondeten, een lange, maar hele leuk dag!

Vandaag heb ik lekker rustdag en morgen ga ik met aantal uitwisseling studenten (van Rotary) en aantal Japanners naar Sapporo centraal. Celeste gaat namelijk deze maand al naar huis en dus gaan we met zijn allen gezellig doen! En Zondag ga ik naar Kotoni (vlakbij mijn school) ook met Celeste en aantal mensen.

En maandag ga ik naar badminton, al twijfel ik wel, omdat ik niet wist dat rugby en tennis zo leuk was! Dus misschien dat ik het gewoon keertje uitprobeer. Ik ben wel blij dat ik eerst kan kijken of ik het wel leuk vind en daarna kiezen. Want als ik bijvoorbeeld thee ceremonie had gekozen voordat ik er heen was gegaan was ik niet zo blij geweest, omdat het zo saai is. Maar de sport clubs zijn wel heel leuk!
Ik wist niet dat ik ooit zou zeggen dat ik ZIN heb om naar school te gaan!

Ohja en ik moet nog steeds de foto’s van Honda-san krijgen, dus nog even geduld 😀

Dit bericht is geplaatst in Club, School met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Eerste week school

 1. Toon en Pauline schreef:

  Hoi Michelle, zelfs ik ben nog jaloers op jou, zou er ook een uitwisseling mogelijk zijn voor mensen van mijn leeftijd? Je schrijft zo leuk dat het haast lijkt of we er bij zijn. Grappig dat je steeds zo in de belangstelling staat bij je mede studenten en dat je in elke club welkom bent. Geniet er maar van, wij lezen graag wat je beleeft.
  Liefs uit Oosterhout.

 2. Giuseppe schreef:

  Goed bezig aanvoerster :p

  Als je met je blog probeert om mij jaloers te maken,
  dan lukt dat je elke keer.
  Heb tot nu toe alles gelezen en gezien en het ziet ernaar uit dat je het helemaal naar je zin hebt.
  Zal ik een keer op bezoek komen? ^^
  Dan kun je gelijk lekkere thee klaarzetten die je geleerd heb bij je thee ceremonie :p

  Ik hoop nog veel meer blogs van je te lezen!
  日本での楽しみを持っている

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *