Dagtrip naar Ninjapark, in Goldenweek

3 mei
2012

Vandaag ben ik samen met mijn gastgezin naar Noboribetsu geweest. Het is een soort Efteling park met allemaal tradtioneel Japanse dingen, zoals tempels, ninja’s en geisha’s.
Okaa-san had ook Tyler en Sumire (jongste dochter van Sato-san) uitgenodigd om mee te gaan, dus het was lekker druk!

Helaas was het niet zo goed weer, in de ochtend een beetje mistig maar gelukkig wel droog, in de late middag begon het heel hard te regenen. Maar ondanks het weer was het wel heel leuk.

Het park is opzich best klein. Er waren een aantal theater, waarvan 1 in de buitenlucht en verder leek het meer op een sprookjesbos met af en toe een speelhal of soort van doolhof. Er waren ook best veel verkleedde mensen, zoals ninja’s, geisha’s en andere traditionele figuren, die speelde ook in de shows.

De shows waren heel leuk om te zien, ook al begrepen Tyler en ik niet waar het over ging. Toneel is soms best een universele ‘taal’. We hebben een show over een soort buitenaards wezen (een soort kat), een ninja show (binnen en buiten) en een geisha show. Verder hebben we nog foto’s gemaakt, spelletjes gespeeld in een speelhal en door soort van ninja-huizen gelopen. Waar de vloeren scheef zijn, en de muur een deur is en dat soort dingen!

Ondanks het een toeristisch park is, was iedereen ontzettend verbaast dat er twee buitenlanders waren. De mensen die verkleed waren als figuren van het oude Japan konden wel een beetje Engels en ze waren echt helemaal geshockeerd toen ik vertelde dat ik uit Nederland kwam. Maar ze vonden het wel heel gaaf!

In de Geisha show werd Tyler zelfs naar voren gehaald. Ze vroegen hoe hij heette, waar hij vandaan kwam, vervolgens namen ze hem naar achteren en toen de show begon zat hij daar als figurant! Echt heel grappig, hij zag er echt niet uit. Hij voelde zich ook SUPER gênant, want hij vond het niet zo leuk als we moesten lachen om zijn outfit.

Er was ook een Ninja show, 1 buiten en 1 binnen. Ik zal binnenkort proberen een filmpje wat ik heb gemaakt te uploaden. De acteurs zijn best goed moet ik zeggen! Zag er allemaal spectaculair uit!
De buiten show had ook nog een soort mini ninja-les voor de kinderen. Miyu en Yuna wilde HEEL GRAAG mee doen, dat kun je wel zien op de foto’s!

EN! We hebben hele lekkere DANGO op!

Ik kan er eigenlijk niet zoveel meer over vertellen, bekijk de foto’s maar!

Foto’s van het parkFoto’s van de ninja show buiten en binnen


Foto’s van de geisha show

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Gastfamilie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dagtrip naar Ninjapark, in Goldenweek

 1. Toon en Pauline schreef:

  Hoi Michelle, niet zo gek hè dat Tyler zich wat ongemakkelijk voelde met dat rare pak aan!! En wat ben jij sportief zeg, dat slaat op het volgende verhaal natuurlijk. Wel grappig dat je met al die mensen optrekt en zelfs gaat shoppen zonder dat je veel kunt kletsen met elkaar. Ben je weer helemaal fit van je koortsaanval? Misschien zijn je benen nu wel een beetje overbelast van al dat sporten en lopen door Sapporo. Nou meis, groeten ook van Toon en tot het volgende bericht. Liefs Pauline.

  • Michelle schreef:

   Het is altijd leuk om jullie reacties te lezen! Dankjewel!
   Ik ben weer helemaal genezen van de koorts ja, ik denk dat ik moet wennen aan dit drukke leventje, en dat ik beetje gestrest was.
   Ik ga volgende week naar het ziekenhuis om voor de zekerheid te kijken of er niks ergs is met mijn kuiten, want het doet zeer sinds ik de school schoenen (binnen schoenen) draag. Dus deze week is een beetje saai, omdat ik beetje rustig aan moest doen!
   Groetjes aan de rest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *