Bij LP in huis

6 juni
2012

Het voelt alsof ik hier al weken niet heb geschreven. Doordat alles nu veranderd is ben ik een beetje door de war.

Zondag ging ik dus van familie veranderen. Om 10 uur kwam mijn LP (contact persoon van AFS) mij ophalen en alles ging zo snel. Ik moest mijn koffers inladen en ik heb iedereen bedankt en we gingen weg. Alles ging zo formeel en koud, het was echt heel raar.
Ik kan het helaas niet zo goed vinden met mijn LP omdat ze niet al te goed Engels spreekt en ze tot nu toe constant de kant van mijn familie koos.

Na een uur kwamen we aan bij het huis van een andere LP, Tanaka-san. We gingen eerst met zijn alleen praten over wat er nou mis is gegaan en waarom ik het niet meer naar mijn zin had. Tanaka-san was ook nog al verbaast dat ik zoveel tijd besteedde in club en zei dat als mijn gastfamilie zou zeggen dat ik niet mocht gaan, dat ik niet mocht gaan! Ik schrok daar heel erg van, maar gelukkig ging ze er niet over door.
Toen mijn LP weg ging voelde ik echt een last van mijn schouders vallen. Tanaka-san is heel aardig en ze spreekt heel goed Engels. Ze zei later ook dat ze niet begreep waarom ik problemen had omdat ze vind dat ik juist perfecte voorbeeld voor een uitwisseling student ben. Mijn LP had blijkbaar een heel ander verhaal tegen Tanaka-san verteld over mij, en nu nog steeds is Tanaka-san heel erg verbaast over dat ik het tegenovergestelde ben van wat mijn LP eerst zei. Daar ben ik wel blij om, daaruit blijkt dat het niet aan mij lag. Ze zei ook dat mijn LP nieuw is in AFS en dat ze nogal serieus is. Ze zei ook dat ze mij heel goed begreep dat ik zoveel moeite had met die zusjes, omdat we natuurlijk super veel leeftijdverschil hebben. Ook wisten mijn gastouders niet goed hoe ze moesten omgaan met een middelbaarstudent.

Ik voel me nu een stuk meer op mijn gemak dan mij altijd maar moeten bewijzen tegenover mijn gastfamilie, en constant in de gaten worden gehouden door of de kinderen of de ouders.
Tanaka-san woont in een heel groot huis, ze heeft een man en twee kinderen, maar die zijn al het huis uit. Ze hebben ook twee SUPER schattige honden! Ik miste huisdieren echt! Voor de mensen die de film Hachiko hebben gezien, dit zijn de mini-versies van Hachiko.

Het huis is trouwens heel groot, want ook de grootouders woonde hier, maar die zijn allemaal al overleden. Nu is het huis een soort opvang huis voor uitwisselingsstudenten. Toen ik hier was, was er namelijk ook een meisje uit Portugal, die hier al sinds juli is. Zij woont trouwens ook met een LP voor de rest van het jaar, omdat zij ook problemen had met jonge gastouders met jonge kinderen. Ik ben gelukkig niet de enige!

Ik blijf hier alleen maar tot 16 juni, dan verander ik van LP. De nieuwe LP woont vlakbij mijn school, Yamanote. Ik kan dus (blijkbaar?) naar school lopen!! Dat is echt heel handig omdat ik dan ook in de zomer kan tennissen zonder een vermogen aan trein te betalen! Want AFS betaald alleen schooldagen.

Als het goed gaat bij die LP kan ik daar blijven, of ze zoeken voor een gezin in de buurt van mijn school.

Ik mag hier trouwens niet zoveel op internet zitten, omdat AFS daar heel erg tegen is. Het is best wel vervelend omdat bijna iedereen wel op facebook zit. Maar ik mag af en toe wel internet gebruiken.

EN!! Ik heb een soort halve maanverduistering gezien! Foto is niet zo goed, maar het was echt heel mooi! Een paar weken geleden was er blijkbaar een zonsverduistering maar niemand had mij dat verteld 🙁

EN IEDEREEN EVEN MIJN VERJAARDAG ONTHOUDEN! 18 JUNI!

Dit bericht is geplaatst in Gastfamilie. Bookmark de permalink.

4 reacties op Bij LP in huis

 1. Tom Hofman schreef:

  Hey klein zusje,
  Ik lees dat je een zelfstandige grote meid aan het worden bent!
  Fijn dat je het naar je zin hebt bij je nieuwe (tijdelijke) familie, hopelijk is de volgende net zo leuk! Mooie honden heb je daar, vooral die lichte vind ik gaaf!
  Groetjes, Grote broer.

 2. Dagmar schreef:

  Hoi Michell, ja !!! 18 juni 18 jaar !!! ZO oud !!! grapje …
  Ik hoop je even te kunnen bellen of mailen, want een nieuw adres om je een kaartje te sturen hebben we nog niet … komt goed … hele dikke x Dagmar

 3. Pauline schreef:

  Hoi Michelle,
  Wat een gedoe ineens, het begon allemaal zo leuk. Wat die zusjes betreft denk ik dat die veel te veel alleen zijn en daarom jou een beetje claimden. Fijn dat deze AFS dame jou graag mag, dan kun je even ontspannen. Die film van Hachiko heb ik laatst gezien (ik moest er van huilen) en de honden lijken er heel veel op. We vinden jouw verhalen steeds erg leuk om te lezen maar nu ben ik ook wel een beetje bezorgd om jou. Maar het gaat allemaal goed komen hoor, weet ik zeker. Oh ja, beterschap met je benen. Liefs Pauline.

 4. Leo en Isabella schreef:

  He meisje,
  Je blog is weer een mooi verhaal en die maan is echt gaaf! Dat zie je niet elke dag hoor. Jij maakt best wel veel leuke dingen mee en je volgende gast gezin zou ideaal zijn zo dicht bij school dat scheelt heel veel reistijd.
  Geniet nu maar lekker van de rustige omgeving. En dit weekend lekker naar het dans festival. Vergeet je fototoestel niet mee te nemen hoor!
  En wat een leuke hondjes zeg! Geef ze maar een knuffel van ons 🙂

  Groetjes van papa, mama, Tom, Tijger en Simba 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *