Karaoke en Hanabi

27 juli
2012

25 juli hadden we een karaoke middag met de uitwisselingstudenten van school omdat Rachael bijna weg gaat, 12 augustus. We kregen er pizza bij en het was heel gezellig! Ik kon nu wat beter meezingen dan de eerste keer toen ik naar karaoke ging met hun!

Ik heb er verder niet zoveel over te vertellen! Behalve dat niemand door had dat Jordyn, degene in het grijze shirt, een heel raar gezicht trok en wij daar later pas achterkwamen! šŸ˜€

27 juli was een groot Hanabi, vuurwerk, festival in Nakajima Park! Ik wilde eerst met Kanji gaan, maar die had geen tijd dus ben ik met Erika en haar schoolvriendinnen meegegaan!

Ik kon dit keer eindelijk mijn yukata, japanse jurk, dragen! Ik dacht eerst dat ik het zelf wel kon doen maar uiteindelijk heb ik toch met gastmoeder opgebeld voor hulp! Mijn yukata is gebroken wit met roze bloemen, heel mooi! Ik viel wel erg op aangezien heel veel meiden een zwarte yukata met bloemen hadden.

We spraken af in Odori waar we vervolgens purikura gingen nemen! We waren alleen met teveel mensen om eigenlijk de yukata goed te zien. Het was wel leuk!

We zijn helemaal naar Nakajima Park gelopen, wat heel ver was en niet erg gemakkelijk op de yukata schoenen, soort houten teenslippers.

Het vuurwerk was vlakbij de brug en we gingen met zijn alleen in het gras zitten, maar wel op een matje natuurlijk! Daarna gingen we de 7Eleven plunderen voor eten en hebben we van het vuurwerk genoten. Er was ook nog een uitwisseling student van Erikaā€™s school. Die hier 3 weken blijft.

Erika ging met twee andere meiden van de groep opzoek naar haar vriendje, wat best onmogelijk was in de mensenmassa! Ik bleef over met 3 andere en het was super gezellig! Ze konden zelfs beetje Engels. Iedere keer als een high school Japanner Engels spreekt ben ik helemaal overdonderd!

Het vuurwerk was heel mooi! Ze hadden zelf gezichtjes, hartjes en kikkers! Waarom ze hier trouwens vuurwerk het hele jaar afstekenā€¦ Ik heb geen idee, het zal wel iets te maken hebben met legendes of mythes. Het is in ieder geval heel erg leuk! Ik ben benieuwd met Oud en Nieuw! Het wordt sowieso een witte kerst en nieuw jaar. Het begint hier namelijk half November te sneeuwen, en dan houd het niet meer op tot maart! Nu vind ik het nog wel grappig, maar ik denk dan niet!

Toen het afgelopen was, ging ik met twee andere terug met de subway! De een woonde een station voor mij en de andere na mij! Toen ik op het station aankwam deden mijn voeten zo zeer dat ik heb gewisseld naar sportschoenen, wat er niet uit moet hebben gezien! Het liep een stuk beter, en daar ging het om!

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, School. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *