Kanji’s verjaardag!

11 augustus
2012

Ja! Van harte gefeliciteerd! Vandaag was dus Kanji’s verjaardag. We hadden om 11 uur al afgesproken bij de metro maar om half 11 dacht Kanji, laat ik Michelle eens bellen waar ze blijft! Ik weet niet of hij te vroeg was of ik te laat maar het doet er verder niet toe!

We gingen naar Sapporo eki waar we eerst bioscoop kaartjes gingen kopen voor de film die we wilden zien, Total Recall, NET UIT IN JAPAN! Jaja, Japan is vreselijk traag met nieuwe films!

Na het ophalen van de kaartjes hadden we nog anderhalf uur tot de film, we hebben toen geluncht en een beetje rondgelopen in Sapporo eki. Het was echt ENORM druk! Drukker dan normaal op een zaterdag.

De film was heel leuk! Of nou ja, het was een goede film! Ja, ik weet verder niet zo goed wat ik er over moet zeggen. Wat mij verbaasde is dat het STIL is in de bioscoop, geen herriemakers, geen troep of popcorn overal en gewoon mensen die naar een film gaan om een film te kijken, en niet zoals in Nederland om het voor anderen te verpesten!

Nederland(ers) zou(den) een voorbeeld moeten nemen aan Japan(ners)! Behalve het Prullenbak-probleem. Ze hebben hier NERGENS op straat of in parken prullenbakken! Je houd dat allemaal lekker bij je of je dumpt het bij een convient store mocht je er een tegen komen!

Back to the story. Na de film gingen we naar Odori Park waar ook veel te veel mensen waren. We waren allebei best duf van de film dus hebben een tijdje gezeten en genoten van het heerlijke weer. Ik vroeg aan Kanji of hij zijn cadeautjes wilde openen of als hij thuis is. Hij was eerst verbaast dat het voor hem was, …voor wie anders, maar goed! In Japan is het niet gebruikelijk om cadeautjes te openen waar andere mensen bij zijn, sowieso zelfs samen met de gever is een beetje .. raar. En vooral in het park was het niet helemaal Japans. Maar ik wilde wel weten wat hij er van vond. Na 10 minuten vroeg hij of hij het mocht open maken en ik zei natuurlijk ja! Hij was blij met zijn cadeautjes en ik had hem even geleerd hoe je in Nederland iemand bedankt, een kus! Een kus in een publieke plaats in Japan is raar! Niet dat het niet mag, maar niemand doet het. Kanji gaf mij heel stoer op de Nederlandse manier wel een kus en bedankte mij voor de cadeautjes!

Terug richting huis gingen we nog een rustiger park en hebben nog zitten kletsen tot we naar huis moesten. Hij zei dat dit de eerste keer is dat hij het met zijn vriendin viert en hij was heel blij. Thuisgekomen had hij mijn brief gelezen en mailde mij dat hij nog blijer was en het een top dag vond! En dat vond ik ook!

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *