School Reis Dag 4: Tokyo Disneyland!

8 november
2012

Vandaag vroeg op want we gaan naar.. TOKYO DISNEYLAND! Eigenlijk had je een keuze om de stad (Tokyo downtown) in te gaan met je groepje of Disney. Al de meiden uit mijn klas wilde naar de stad maar omdat ik daar 2 jaar geleden al geweest ben en niet zoveel met mijn groepje heb wilde ik liever naar Disney met een andere klas, en omdat ik uitwisseling student ben en ‘niet de kans heb om vaak naar Tokyo te gaan’ mocht ik naar Disney.

Na rustig opstaan gingen we ontbijten. Het was een buffet en je kon dus zelf pakken en eten wat je wilde! Het was allemaal heel chic en netjes, dat zou je totaal niet verwachten op een school reis.

Ik dacht in eerste instantie dat ik met A kumi naar Disney ging, maar er is ook nog een verschil tussen Disney Land en Sea. Ik had Land gekozen dus was ingedeeld bij H kumi, waar ook de nieuwe uitwisseling student in zit. De nieuwe uitwisseling student is een beetje social awkward en ALS ze praat dan houd ze haar kop niet meer.
Gelukkig waren we met grote groep en ik kan natuurlijk makkelijk communiceren nu ik goed Japans spreek.

We liepen naar Disney toe wat ongeveer 5 minuten lopen was. Het is al helemaal in kerst stijl en het is dus heel gezellig! Het was al heel druk maar er waren niet heel veel scholen. Ik denk dat er ongeveer 4 scholen in Disney waren. Je zou denken in een wereldstad dat niemand naar je kijkt omdat je buitenlander bent.. Maar in Disney werd ik misschien nog wel meer bekeken dan in Sapporo. Mensen wezen zelfs naar mij! Of riepen かわいい (kawaii, schattig). Ik voel me juist totaal geen buitenlander meer en als ze dan naar mij kijken of naar mij wijzen denk ik echt van huh?

Het wachten voor de poort ging best snel en we waren al snel binnen. We besloten toen met zijn allen Minnie Mouse oren te kopen. Ik had al snel leuk contact met Erika uit de groep. Dat is een Japanner ja. In Japan zijn best veel meiden met de naam Erika, ze denken dat het een Japanse naam is.

We gingen daarna naar Splash Mountain. We moesten echt ENORM lang wachten maar het was wel gezellig. Ik kende deze meiden trouwens niet maar ik kon al snel met ze over van alles en nog wat praten.

Na 50 minuten wachten konden we dan eindelijk de attractie in. Ik dacht dat het heel snel over zou zijn maar het was heel grappig en zelfs beetje eng. We waren wel beetje nat geworden, maar gelukkig niet zoveel als de jongens van onze school die we zagen. Die waren helemaal verzopen!
Ik zat naast Erika en vanaf dat moment waren we echt helemaal best-friends.

We zijn daarna naar Space mountain gegaan tot ik achterkwam dat ik mijn toegangskaartje kwijt was geraakt. Dat was opzich niet zo’n ramp, maar we konden die kaart ook gebruiken voor een Fast Pass. We zijn toen naar informatie balie gegaan waar ik uitlegde dat ik mijn kaartje was kwijt geraakt en ze waren allemaal heel vriendelijk en ik kreeg na wat invullen snel een nieuw kaartje. Ik moest ook mijn adres opschrijven toen de baliemedewerkster opmerkte dat ik in Sapporo op school zat. Ze dacht dat ik hier was geboren omdat ze mijn Japans zo goed vond.

Ondanks Kyoto, Nara en Tokyo echt totaal verschillen van Sapporo heb ik niet heel erg het idee dat ik in een andere regio zit omdat ze natuurlijk nog steeds Japans zijn en spreken. Mensen in Kyoto, Nara en Tokyo zijn daarentegen wel helemaal verbaast als je zegt dat je uit Sapporo komt.

Na mijn kaartjesgedoe konden we de Fast Pass gebruiken. Je moet dan de barcode scannen en dan kun je na ongeveer anderhalf uur snel door lopen en ondertussen andere dingen doen. We zijn toen gaan lunchen. Ik had een Mickey Pizza en patatjes.

Ondertussen konden we rustig terug lopen naar Space Mountain en zo doorlopen. Je had de gezichten van mensen in de rij moeten zien. Deze high school students die zo maar konden doorlopen. Ik zat met Erika helemaal voorin en we hebben gegild.. HEEL hard! Het is natuurlijk helemaal donker en je weet niet waar je naar toe gaat. Het was wel heel grappig en ik heb echt gelachen. Daarna konden Erika en ik bijna niet meer lopen van het lachen.

We zijn daarna een hele poos gaan lopen en kwamen langs de dagparade die net van start was gegaan. Die hebben we helemaal uitgekeken en foto’s gemaakt. En zijn daarna naar een Nightmare Before Christmas attractie gegaan. Het leek een beetje op de Kinder Carnaval van de Efteling en was best saai.


We hebben ook nog een boot attractie gedaan van Pirates of the Carribean en ronddraaiende theekopjes. Dat was uiteindelijk wat we alleen hebben gedaan qua attracties. Ik en Erika hebben uiteindelijk alle attracties naast elkaar gezeten en heel veel gelachen!

Daarna hebben we omiyage (souvenir) gekocht. Ik heb hele leuke cadeautjes en koekje gekocht en wat dingetjes voor mij en Kanji. Ik ben uiteindelijk verder met alleen Erika gegaan omdat we die andere meiden een beetje zat waren, ze liepen steeds ergens heen en dan moesten we weer helemaal naar de andere kant lopen.
Ik kan met Erika echt lachen en we hebben heel veel lol gemaakt.

We hebben met zijn allen afgesproken bij een restaurant waar we avond gegeten hebben. Ik had een hamburger met als broodje de hand van Mickey! Erika had soort soup curry met een gekookt ei met eigeel van Mickey’s gezicht!

Daarna nog paar dingetjes gekocht en naar winkeltjes gekeken. We zijn daarna gaan wachten voor de avondparade. We hadden super geluk omdat we op een verhoging stonden en de mensen die daar stonden te wachten weg gingen en wij dus aan het begin stonden. We hadden super uitzicht op de parade en ik heb hele hoop mooie foto’s gemaakt! Na de parade hebben we met alle meiden van Yamanote afgesproken bij de kerstboom en zijn daarna terug naar het hotel gelopen. Daar stonden de twee meiden uit mijn klas op mij te wachten en ik was daar 30 minuten voor de avondklok (9 uur) maar ze waren helemaal gestrest dat ik ‘er nu pás was’, ik had echt zo iets van chill man. Ik heb me daarna gemeld bij mijn klassenleraar. Die zaten trouwens allemaal aan een tafel bij de ingang van de deur. Die andere twee meiden waar ik ook op de kamer mee slaap waren er nog niet en het bleek als je als GROEPJE te laat was je straf kreeg. Nou, daar heb ik ze even heel snel van afgeholpen want omdat die meiden te laat zijn ga ik niet eerder mijn bed uit. Die andere meiden waren dus helemaal gestrest omdat ze er 10 voor nog niet waren.

Ze kwamen uiteindelijk 5 voor 9 aan en we waren ‘safe’. Daarna kregen we uitleg over dat we onze omiyage konden opsturen in een verhuisdoos! Nee ik maak geen grapje! Een verhuisdoos!! En nog veel mensen deden dat nog ook. Ik was echt, flabbergasted.

Ik ben daarna lekker gaan douchen en gaan slapen. Ik was echt meer dan kapot. En echt helemaal.. helemaal kapot! Mijn voeten deden zeer en ik ben super snel in slaap gevallen. We moesten namelijk volgende dag om 6 uur al op.

Dit bericht is geplaatst in School trip met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *