Merry Christmas!

25 december
2012

Iedereen een hele fijne kerst toegewenst vanuit het koude (-11) winter-wonder-Sapporo!

 Ik was eigenlijk beetje bang dat ik de kerst niet meer zou mee maken. Ik ben namelijk sinds vorige week dinsdag ziek. Ik heb al een hele week op bed gelegen en ben heel veel afgevallen. Toen ik dacht dat het beter ging had ik afgesproken met een vriendin om een film te kijken. Ik wilde er toch wel even uit.
Nao en ik zijn naar Les Misérables geweest. Ik had best veel van de film verwacht maar het viel wel een beetje tegen. Ik wist namelijk niet dat de HELE film gezongen was. Na 20 minuten dacht ik toch wel, wanneer stoppen ze nou met zingen. Maar dat ging nog 2 uur door!
Het verhaal was wel mooi, en iedereen in de bioscoopzaal zat te huilen! Ik weet niet of ik nou zo a-emotioneel was, of dat ik mij toch nog beetje ziek voelde en mij niet kon concentreren wat ze zeiden. Maar over het algemeen was wel mooie film hoor! Raad hem alleen niet aan om er geld aan te besteden! 😀

Na de film gingen we wat eten. We gingen naar Saizeriya. Dat is een soort Italiaans concept met super goedkope prijzen. Een pizza, niet super groot, 4 euro! Omdat ik toch niet veel kon eten kwam dat mooi uit.

Ik heb daar eerder ook met de uitwisseling studenten gezeten. En we hebben dus een Italiaan in onze groep, Marco, en hij moest bijna huilen van de kwaliteit, haha!

Nao en ik zijn na het eten purikura gaan maken en daarna naar de Starbucks gegaan. Daar hebben we echt hele poos lekker zitten kletsen. Toen ik opeens mijn stem compleet kwijt raakte.
Dit is mijn vervolg op mijn ziek zijn. Ik ben nu 3 dagen verder en ik heb nog steeds bijna geen stem! Maar het gaat vandaag wel een beetje beter.
Met Nao was heel gezellig en als ik mij helemaal goed voel ga ik naar haar huis toe op 27e! En dan gaan we samen de rugby wedstrijd van Yamanote op TV kijken!
Er is een kans dat Kanji misschien niet kan meespelen omdat hij zich heel erg geblesseerd heeft en niet zo goed vooruitzicht voor de komende dagen. Heel erg klote maar niks aan te doen..

Oke, nu terug naar de kerst. Ik had van het weekend een grote doos van mijn ouders uit Nederland gekregen met cadeautjes voor iedereen. Die heb ik onder de boom gelegd en het zag er helemaal kerstsfeer uit.

Toen ik opstond (de 24e) en naar beneden liep zei mijn gastmoeder, Nori, dat ik onder de boom moest kijken. Er lag een cadeautje voor mij van Kanji! Ik had echt totaal niet verwacht omdat hij hele poos geleden zei dat hij niet aan kerst doet, omdat hij er toch niet is. Hij had dus als verrassing gegeven en opgestuurd naar mijn huis. Hij had vervolgens Nori gebeld of ze het bij mijn kussen kon leggen, als kerstcadeau van de Kerstman. Maar omdat ik ziek was en sowieso snel wakker word werd dat hem niet.
In de middag had ik nog met Kanji gebeld om hem te bedanken, maar ik wist nog niet wat er in zat omdat we in de avond open gingen maken. Ik had hem hele poos geleden verteld dat hij wat romantischer moest zijn en daarom vandaar deze surprise! Nou, surprised was ik!

In de avond hadden we allemaal lekker eten. Een super grote kip, kisch, salade, broodjes, champagne en taart! Gelukkig kon ik wel wat eten! Goede timing.

Na het eten gingen we cadeautjes uitpakken. De meeste waren voor Keito die helemaal hyper was. Ik had van Kanji een muts en handschoenen (van adidas) gekregen die bij mijn schoenen passen! Hij schreef dat ik die moest aandoen als we gaan schaatsen! Maar ik weet niet of we wel kunnen schaatsen nu hij geblesseerd heeft, maar wie weet! Sowieso lekker warm voor de winter!

Van mijn gastouders had ik een Samantha Thavasa iPhone hoesje gekregen. Mocht ik ooit hele hoop geld hebben dan ga ik er ook een mooie tas bij kopen! Want het is ongetwijfeld mijn favoriete merk aller tijden!

Na de cadeautjes gingen we taart eten en ben ik gaan slapen! Ik ben echt heel snel helemaal kapot. Maar vandaag gaat het al stukje beter dus heb goede hoop voor de rest van mijn vakantie!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Merry Christmas!

 1. Dagmar van Denzen schreef:

  Hoi Michelle, een heeeel goed, gezond en liefedevol 2013 !!!!
  Jammer dat ze geen vuurwerk hebben om het oude jaar uit te luiden, bij je ouders was het een dolle boel …. hebben spel met dobbelstenen gedaan, de één nog luider dan de ander je kent het wel …. Tante I ging ook nog even dansen en ja hoor, heeft ze nu een zweepslag …wat erg vervelend en pijnlijk is, maar dat mocht de pret niet drukken….
  Geniet nog maar van de sneeuw, het is hier bar en boos.
  Hele dikke kus en knuffel vanuit Capelle aan den IJssel

 2. marta Walther schreef:

  hoi lieverd,

  wat jammer dat je zo ziek ben ik hoop dat je je gauw weer beter gaat voelen.
  Maar zo te zien was het wel gezellig met Kertmis leuke muts en handschoenen
  heb je gekregen ook de andere kado’s.
  zoals je wel gehoord heb vieren we oud en nieuw bij jouw ouders thuis het zal wel een dolle boel worden.
  Wij wensen jouw en je gastgezin een Super 2013 toe.
  groetjes en knuffels van uit Waddinxveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *