Omochi maken & GELUKKIG NIEUW JAAR!

30 december
2012

Vandaag ben ik samen met mijn gastfamilie naar Hata-san gegaan. Daar ben ik al eerder geweest toen we een pizza party hadden. Hata-san is al een beetje oudere man en hij en zijn vrouw wonen in de bergen! Hata-san is vroeger naar heel veel landen geweest om de cultuur te zien en over westers eten te leren. De laatste jaren is hij vaak naar Spanje en Italie geweest om bijvoorbeeld echte pizza te leren maken. Hij heeft ook 1 deel van het huis zelf gemaakt. Het andere deel van het huis gebruikt hij als klein restaurant.
Vandaag gingen we nog met 2 andere families “omochi” maken. Omochi is speciale rijst die je eerst kookt en daarna in soort grote houten pot stopt. Vervolgens ga je met soort grote hamer (heel zwaar) de rijst helemaal tot 1 groot plakkerig geheel slaan. De rijst is dan helemaal plakkerig en vervolgens maak je er bolletjes van die je dan vervolgens in soya saus stopt of soy poeder (smaakt beetje naar pindakaas maar dan nog droger) maar mijn favoriet is anko! Dat zijn zoete bruine bonen.

We hadden als laatste rijst gemengd met gedroogde mini garnaaltjes. Dat is heel speciaal want normaal doe je dat niet. Het was opzich wel lekker maar ben er niet zo fan van. 1 grote bol omochi met anko is ongeveer een heel kommetje rijst, ik heb er 3 op en zat helemaal vol!

Omochi word vooral gemaakt rond de Nieuwjaarstijd, soort Japanse oliebol dus, maar je kunt het hele jaar door ook kopen in de winkel.


Ik wil iedereen ook alvast een heel goed nieuw jaar wensen en we zien elkaar weer in het nieuwe jaar! Ik loop 8 uur op jullie voor! Ze doen hier trouwens niet aan vuurwerk om 12 uur, mijn grootste teleurstelling van Japan omdat ze het bijvoorbeeld wel in zomer doen, en ze zijn er mega goed in! Maar goed, we gaan lekkere dingen eten en dat word ook gezellig!

Oh! En de 29e heeft Nori, mijn gastmoeder, gelnagels bij mij gemaakt! Ze doet dit als hobby en voor vrienden voor goedkope prijs, maar voor mij gratis! Heel lief roze met bloemetjes en parels! Blijft ongeveer maand zitten!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Omochi maken & GELUKKIG NIEUW JAAR!

 1. Toon en Pauline schreef:

  Hoi Michelle, gelukkig is het jaar nog niet al te oud om jou er het beste voor te wensen. Zal weer een hoop veranderingen voor je brengen wanneer je terugkomt en direct aan de slag moet voor je examen. Wij hebben ons eerste skiweekje er al weer op zitten, wat wisselend weer maar wel elke dag lekker kunnen skieën. In Oostenrijk was volop vuurwerk en we hadden er mooi zicht op vanuit ons appartement. Geniet nog lekker een paar maanden daar van de kou en de sneeuw, liefs Toon en Pauline.

 2. marta Walther schreef:

  lieve Michelle,

  vanuit Waddinxveen wensen wij, jou je gastgezin en Kenji een super 2013!!!!!!
  tot in februari.
  knuffel van Sjaak,Marta en Ivo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *