Laatste bericht vanuit Tokyo als AFSer !

2 februari
2013

Op het moment ben ik op Narita airport waar ik wacht op mijn vlucht naar Hong Kong waar ik vervolgens terug vlieg naar Nederland.

Donderdag rond 10 uur vloog ik vanaf Sapporo terug naar Tokyo. Mijn gastouders, 2 school leraressen en kanji waren er. Het was allemaal helemaal niet zo dramatisch en we hebben poosje staan praten en iedereen kroel gegeven voor ik vertrok. Ik was helemaal niet in huilbui maar toen m’n gastmoeder moest huilen kreeg ik ook tranen in mijn ogen.

Van Kanji kreeg ik een cadeau die ik moest open maken in vliegtuig.

Het ging allemaal heel snel en we moesten meteen vliegtuig in.
Ik zat naast Tyler en Noah van de AFS groep, was heel gezellig.

In het vliegtuig heb ik Kanji’s cadeau opengemaakt, een heel zwaar dik foto boek met foto’s vanaf januari tot nu. We hebben in januari zoveel samen gedaan en zoveel leuke foto’s genomen.
Kanji had ook nog een lieve brief geschreven!

Aangekomen in Tokyo, stonden twee Japanse AFS mensen op ons te wachten. Toen we onze spullen bij elkaar hadden moesten we een eeuwigheid wachten op onze tijdelijke gastfamilies waar we bij bleven tot onze vlucht terug.
Erika’s familie kwam als eerst en we stonden met groepen van meer districten te wachten en omdat de gastfamilies een voor een ons ophaalde voelde het met of we puppy’s waren zonder huis en een nieuw baasje kregen.

Gelukkig kwam mijn gezin wel vroeg en heb ik van alle afsers afscheid genomen.

Mijn nieuwe gastgezin bestond uit alleen een vader en moeder. Ze zijn rond de 47 jaar en hun dochter is nu in Frankrijk en hun zoon in Amerika. De vader kaam over als een heel strikt persoon maar in deze dagen kwam hij losser en heb ik over hoop kunnen praten. De moeder was echt mega lief.

Ik kwam trouwens vanaf sapporo al met mega hoest en keelpijn en hoofdpijn. De laatste dagen in sapporo waren denk ik te vermoeiend en dat heeft z’n tol geëist. Mijn gastouders in Tokyo waren erg bezorgd en namen mij mee om medicijnen te kopen.

Vanaf Haneda vliegveld (binnenlandse vluchten) naar het huis duurde ongeveer 45 minuten. In de auto merkte ik op dat ze een dvd had aanstaan van Tohoshinki, dat is een Koreaanse pop groep die ik heb gezien in Parijs. Ik vertelde mijn gastmoeder dat ik helemaal gek van van Koreaanse muziek en zij is er ook helemaal gek van! Helemaal tegek. Ze vertelde mij dat we heel veel posters had en dvd’s en tijdschriften. Nou dat zat al meteen goed dus!
Ze wonen in een appartement in het hart van Tokyo. Vlak naar het paleis van de keizer. De buurt is ontzettend mooi en mijn gastmoeder vertelde dat er regelmatig films en drama’s in de buurt worden opgenomen omdat zo mooie buurt is. Ook wonen of komen er ook veel bekende artiesten en acteurs en actrices langs.

Ze wonen dus in een appartement sinds 3 jaar en het is helemaal niet groot maar erg netjes en bijna alles is automatisch. Ik slaap in de kamer van hun dochter.

Eerst gingen we lunch eten en omdat ik sinds 7 uur sochtends niet meer had gegeten en AFS ons geen lunch gaf, had ik erg veel gegeten. Na de lunch liet mijn gastmoeder mij haar collectie kpop zien en kreeg ik allemaal magazines die ik mee mag nemen naar Nederland.
Ze vertelde mij dat niet ver van hun huis, korean town is met al deze merchandise.

Na lunchen en boeken bekijken gingen we buurt verkennen en medicijnen kopen. Het was heel raar winkeltje en de man die ons hielp was ook beetje raar maar verder wel gewonen medicijnen gekregen. We zijn daarna peko Chan gaan eten. Een soort wafel achtig koekjes met chocola of andere lekkere dingen die je alleen daar kan eten. Ook de pop voor de winkel krijgt elke maand andere kleding aan en daarom nam iedereen foto’s. En ik dus ook.

Bij avondeten, heel lekker gefrituurd vlees en groente, vertelde ik dat ik naar een Japanse hbo wil. Daarop vertelde mijn gastvader dat hij afgestuurd is van Tokyo University. De aller slimste school van Japan en een van de moeilijkste om in te komen.

De volgende dag, vrijdag, had mijn gastvader vrij genomen en wilde hij samen met mij een goede universiteit bezoeken waar ik heen zou kunnen gaan. Ze hebben goede reputatie en veel internationale studenten. En heel dicht bij hun huis, die wie weet kan ik hier wel homestay doen!

We kregen informatie en hebben het schoolgebouw bekeken. Het was hele grote mooie campus maar er waren bijna geen studenten omdat de volgende dag ze entrance examens hebben.

Na het bekijken van universiteit en informatie meegekregen ging de vader naar werk. Hij weekt voor een bank, hij werkte voor bank of Japan maar ia veranderd maar internationale bank. Hij spreekt trouwens mega goed Engels maar we hebben op 1 keer na geen Engels gepraat. Hij heeft ongeveer 28 jaar geleden uitwisseling gedaan met AFS.

Toen hij naar z’n werk ging vroeg ik aan mijn gastmoeder of ze naar Korea town wilde. Ik mocht kiezen waar we heen wilde maar als gast zeg je niet zomaar “ik wil hier heen!!”
Maar toen ik het vroeg vond die moeder het helemaal leuk. We namen de trein en we namen al meteen de trein die de verkeerde kant op ging. Mijn gastmoeder zei dat ze nooit trein neem en als ze verkeerd doet als nu dat haar dochter heel boos zou geworden zijn. Ik natuurlijk niet want ik had ook geen idee waar het was.
Aangekomen op station hebben we taxi genomen omdat die moeder niet goed wist waar het was, het bleek trouwens heel dicht bij te zijn.

In Korea Town waren ontzettend veel merchandise winkels met foto kaarten, kopjes, cd’s, dvd’s, armbanden, sleutelhangers, posters, ALLES hadden ze. Ook veel cosmetica, wat in Korea heel goedkoop is. Ook hoop restaurants en alles Koreaans. Zelfs de mensen in de winkels waren Koreaans.

Ik heb paar sleutelhangers, post kaarten en sticker boek gekocht. Nouja, eigenlijk kreeg ik het van mijn gastmoeder omdat ze als cadeautje wilde geven. Het was allemaal mega goedkoop, 2 of 4 euro, had meer willen kopen maar had geen cash geld en plek in mijn koffer genoeg.

Ik voelde mij trouwens nog steeds erg beroerd en ik moet echt mega koorts hebben gehad in Korea town maar het was zo leuk!

We hebben ook Koreaans gegeten maar het was ZOVEEL dat ik maar voor helft opkreeg.

Terug naar huis gingen we weer snel weg om gastvader op te halen van werk. We zouden ook nog wat van de stad gaan zien maar ik kon niet meer en dat zagen ze wel. We zijn vervolgens vlakbij naar een Chinees restaurant gegaan. En nee niet zoals in nederland. Gewoon een heel netjes restaurant. We hebben ONTZETTEND lekker gegeten, alle lekkerste Chinees ik ooit op heb!


Terug naar huis snel douchen en slapen. Had beetje koorts.
Vandaag, zondag, niet heel veel beter maar we zien wel.

Amber blijft trouwens langer in Tokyo met haar moeder. Ze gaan samen Tokyo verkenner. Dus ben enige uit Nederland die terug gaat en ben dus allen in vliegtuig maar ben van plan te slapen.

Over 22 uur ben ik terug in Nederland. Zal wel ff raar zijn maar Zeker leuk om iedereen weer te zien.

Tot in Nederland!

Michelle vanuit Tokyo!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Laatste bericht vanuit Tokyo als AFSer !

  1. Glasresteel schreef:

    Hoi,

    jouw verblijf in Tokyo lijkt erg mooi!
    Als ik in Tokyo was, was het eeen zo leuke tijd. Ik wens, dat ik er algauw weer er na toe kan gaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *