Tokyo, Hong Kong & Schiphol

3 februari
2013

Het was een erg lange reis die begon vanaf Tokyo. We moesten daar met een groepje (uit verschillende districten) met de trein vanaf Tokyo centraal station naar Narita Vliegveld. Daar werden we opgewacht op een AFS vrijwilliger die ons meenam naar de verzamelplaats.

Er waren al een aantal studenten uit Denemarken en andere landen. We kwamen rond 2 uur aan en mijn vlucht was pas om 6 uur. Ik dacht dat ik lang moest  wachten, maar ik was een van de eerste die van de groep weg ging. Ik heb Amber ook nog heel eventjes gezien, maar die ging haar moeder (uit Nederland) ophalen omdat zij na haar uitwisseling nog 2 weken ging reizen. Ik heb er maar eventjes gezien want daarna al niet meer!


Na een hele tijd op vliegtuig gehangen te hebben werd het tijd om in te checken. Ik was dus de enige Nederlander die terug naar Nederland ging. Mijn vlucht was met Cathay Pasific, via Hong Kong. Mijn koffer was 22.5 kilo! Dat vond ik wel een hele prestatie. Natuurlijk wisten ze niet dat in mijn handbagage ook zoiets zat.

Na een bekertje Starbucks ging ik door de douane. Ik moest mijn spullen allemaal natuurlijk door de checker doen. Maar er was iets met mijn etui, en die haalde hij helemaal leeg, verspreid over de tafel en ik mocht het vervolgens zelf weer opruimen! Heel fijn, volgende keer gewoon nog een keer door die checker aub.

Mijn gate was erg ver en ik moest treintje nemen en uiteindelijk nog hele poos gewacht.

Mijn vlucht ging op tijd. Ik zat bij het raam en naast mij zat een Japans omaatje. Ik had alleen niet zoveel zin om met haar te praten maar ze bedoelde het goed. Ze dronk alleen erg veel bier onderweg..

Het eten was heel erg vies van Tokyo naar Hong Kong, dus ik had bijna niks op..

De reis ging redelijk goed maar wel veel turbulentie, en die oma werd er nogal nerveus van waardoor ik ook nerveus werd. De reis naar Hong Kong duurde ongeveer 5 uur.

Aangekomen in Hong Kong mijn volgende gate opgezocht die toen pas bekend werd. Ik moest opnieuw door de check. Het gaat er alleen in Hong Kong niet zo beleefd aan toe zoals in Japan. Er werd geschreeuwd en we moesten allemaal DOORLOPEN DOORLOPEN DOORLOPEN. Ik werd nogal pissed en ben snel doorgelopen.

Vervolgens moest ik 2 uur wachten. Het was s’nachts, en er waren geen winkeltjes open, en restaurants waren ook gesloten. Gelukkig had ik nog Lays chips meegenomen, ik had inmiddels wel honger!

In het vliegtuig zat ik naast een wat oudere Nederlandse man. Maar ik wilde Nederlands spreken nog even bewaren tot ik in Nederland was en ik heb eigenlijk niet gepraat. Ik was trouwens ook nog in slaap gevallen, toen ik wakker werd ontdekte ik dat ik het avondeten mis was gelopen! En ik had nog steeds honger.

Gelukkig kwam er een aardige stewardess mij alsnog eten brengen. Dit was een stuk lekkerder!

Het was een mega lange reis, van 12 uur. En mijn koptelefoon 1 oortje werkte niet. Gelukkig had ik mijn laptop. Verder veel geslapen en gekeken naar de mooiste sterrenhemel.

Vanaf Tokyo was het al donker. In Hong Kong was het ook donker en ik ben het donker ook nog eens tegemoet gegaan. Was een hele lange nacht dus.

Aangekomen op Schiphol (1 van de laatste Gates), moest ik een heel eind lopen. Door de paspoort controle wat een eeuwigheid duurde omdat er allemaal buitenlanders ondervraagt moesten worden. De bagage duurde ook mega lang! Mijn koffer kwam zelfs als ener laatste de band op. Koffers gepakt en dan naar de vertrekhal!

Daar stond de hele familie, Nora met spandoeken en ballonen! Super leuk. Was echt een verassing! Ik werd wel beetje emotioneel. Na een heel luid ontvangst terug naar huis gegaan.

Eerst natuurlijk de katten gekroeld en ze hadden taart en we gingen met zijn allen ontbijten.

Ik heb een HEERLIJK broodje kroket op! En boterhammenworst en wat niet! Allemaal lekkere dingen.

De rest van de dag kwamen er nog aantal mensen. De buren, mijn oom en tante uit Oosterhout en Gerdi, een vriendin van mij! Was heel gezellig!

Ik was aan het eind van de avond helemaal gesloopt en ben erg vroeg naar, mijn eigen, bedje gegaan!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *