DUJAT Annual Dinner 2014

12 december
2014

Ieder jaar wordt er een diner georganiseerd voor de leden van DUJAT. De afkorting staat voor Dutch & Japanese Trade Federation (蘭日貿易連盟). Bijna alle bedrijven die een band hebben met Japan zijn lid. Op het diner waren belangrijke gasten aanwezig zoals de ambassadeur van Japan, meneer Tsuji, en de executive vice president van de Japan External Trade Organization (JETRO).
Het diner wordt elk jaar gehouden in het Okura Hotel in Amsterdam. Het restaurant van dit vijfsterren hotel heeft een authentieke Japanse keuken mét Michelinster!

Onze Japanse lerares, mevrouw Inoue, heeft goede banden met DUJAT. Sinds een paar jaar mogen er daarom studenten helpen om de receptie in goede banen te leiden. Er komen al gauw 180 gasten, waardoor hulp erg gewaardeerd wordt.
Dit jaar werden ik en Tomomi gevraagd. Tomomi is een Japanse uitwisselingsstudent en volgt de studie International Business and Management Studies. Het is ook een vriendin van mij wat het natuurlijk extra leuk en spannend maakte om te helpen!

We werden hartelijk ontvangen in het Okura Hotel door de Suzuki-san van DUJAT. Zij legde ons uit wat de bedoeling was en we hielpen met het een en ander klaarzetten. Tijdens de aankomst was het erg hectisch met registreren van namen, maar gelukkig was iedereen erg geduldig. Op het eind hebben we goodie-bags uitgedeeld aan de gasten en waren we rond een uur of 12 klaar. Het helpen was puur voor de ervaring en eer. Wel hebben we mogen mee genieten van het heerlijke diner dat werd geserveerd. Achteraf was er een ijsbuffet, maar omdat het ongepast was om de zaal in te gaan heeft Suzuki-san voor ons een hele schaal met ijs, vruchten en chocolade geregeld! We werden ontzettend verwend en iedereen was zo aardig voor ons. Ik ben mevrouw Inoue, Suzuki-san en meneer Molijn van DUJAT erg dankbaar voor deze dag.

De avond stond in het teken van kunst tussen Nederland en Japan. Tijdens het diner, en wat drankjes verder, werd de zaal opgedeeld in groepen voor een “paint-in event”. Elke groep mocht een schilderij/tekening maken met de connectie Japan en Nederland. Op de laatste foto zijn de drie finalisten te zien, en als ik het goed heb heeft het Nijntje schilderij gewonnen.

De twee laatste foto’s zijn van de officiële website van DUJAT
Dit bericht is geplaatst in Eten, Nederland met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *