Welkom-terug feestje met de buurt

20 februari
2016

De 19e ben ik met de trein naar Sapporo gegaan. Kanji moest diezelfde dag ook terug naar Yokohama, en ondanks dat ik de familie van Kanji heel lief vind, zag ik het niet zo zitten om alleen bij zijn ouders te blijven. Zijn ouders werken best vaak, zijn zusje is altijd aan het leren en ik ken er verder niemand. Ik heb voor vertrek naar Japan daarom contact gezocht met mijn voormalige tijdelijke gastgezin van AFS, waar ik slechts een maand verbleef. Ondanks dat het slechts een maand was, heb ik altijd contact gehouden omdat het echt de meest lieve mensen zijn in Sapporo en misschien wel Japan. Ze vonden het heel leuk dat ik zou komen en vonden het absoluut geen probleem. De gastmoeder had het wel over een feestje op zaterdag 20 februari, maar ik wist niet zo goed waarvoor het was. Ik dacht dat het allang gepland stond.

Wat blijkt, het was een feestje voor mij! Een welkom-terug feestje met alle buurtbewoners. Ik heb namelijk voor de kerst van 2012 ook twee weken bij dit gezin gewoond omdat mijn eigen gastgezin (die trouwens vrienden van elkaar zijn) naar Australië ging. Voor de kerst 2012 kwam de zoon van het gezin thuis en was er ook een welkom-terug party. Toen heb ik alle buurtbewoners ook ontmoet. In Japan gaan buurtbewoners normaal gesproken niet heel close met elkaar om, maar deze buurt wel wat het écht heel gezellig maakt.

20160220_175901Iedereen had wat eten gemaakt en meegenomen. Waarschijnlijk vond iedereen het ook de perfecte reden om weer bij elkaar te komen, lekker wijntjes te drinken en samen te eten. In de middag kwam een buurvrouw langs met bladerdeeg lepeltjes, met de vraag of ik en mijn gastmoeder de topping wilde bedenken. Omdat je op bladerdeeg zowel hartig als zoet kan doen hebben we een hele tijd zitten nadenken. Uiteindelijk kozen we voor slagroom met fruit. Daarvoor moesten we wel naar de winkel. In Nederland is de winkel om de hoek maar in Japan, Sapporo (sneeuw), is het toch wel handig om een auto te hebben. Maar je leest het goed, SNEEUW. Heel. Veel. Sneeuw. Dus we hebben met zijn drieën (gastmoeder, broer en ik) eerst lekker 30 minuten sneeuw geschept.

Rond een uur of 7 kwam iedereen en hebben we geproost op mij. Hieronder een collectie met foto’s van eten zoals je in een chic restaurant zou krijgen! Een van de laatste foto’s is door mij gemaakt.

Dit bericht is geplaatst in Eten, Gastfamilie, Hokkaido, Sapporo, Vakantie. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Welkom-terug feestje met de buurt

  1. Pauline schreef:

    Het water loopt mij door de mond, wat een topkoks in die buurt!!!! Ook goed voor het buurtgevoel af en toe een buurtborrel, doen wij in ons buurtje ook. Altijd wel een reden voor een feestje toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *