Uiteten met Yui in Sapporo

22 februari
2016

nekonohi22 februari 2016. Nyan Nyan Nyan Neko no hi
ニャンニャンニャン猫の日

Vandaag is het nyan nyan nyan no hi, de dag van de kat. Waarom? Omdat het 22 februari (maand 2) is en dat zijn allemaal 2en achter elkaar wat klinkt als het miauwen van een kat. Deze belangrijke informatie heeft mijn gastbroer Taku aan mij uitgelegd. Er bestaat ook een honden dag, namelijk 11 januari (1e maand) wat klinkt als one one one (wan wan wan op zijn Japans) en deze uitspraak wordt geassocieerd met het blaffen van een hond. Ondanks deze belangrijke dagen heeft niemand vrij.. Japanners hebben wel vrij op Yama no Hi (山の日 – Dag van de berg) 11 augustus en Umi no Hi (海の日 – dag van de zee) derde maandag van juli. Waarom? Om de zee en de bergen te bedanken voor het berg- en zee-zijn. Maar accurater, Japanners nemen zelf bijna geen vakantiedagen op. Door deze national holidays moeten werknemers wel vrij nemen wat ervoor moet zorgen dat mensen geen burn-out krijgen en af en toe wat tijd doorbrengen met de familie.

Vandaag had ik, op deze belangrijke dag, afgesproken met Yui. Misschien herkennen jullie haar nog van mijn vorige blog posts. Yui is een vriendin van mij sinds mijn high school periode in Sapporo. Ondanks dat ze in een andere klas zat, ging ik vaak met haar om. Zelf is ze na high school naar het MBO gegaan waar ze een tweejarige opleiding voor peuterspeelzaal lerares heeft gevolgd. Inmiddels zijn we alweer drie jaar verder en werkt ze bij een peuterspeelzaal vlakbij haar huis. We hadden rond 6 uur afgesproken op Sapporo station waar we ook zouden eten. Toen ik van huis ging zei ik al tegen mijn gastmoeder dat ze waarschijnlijk te laat zou komen omdat ze tot nu toe nog nooit op tijd is gekomen. En kwam ze op tijd? Nee! Ik heb 15 minuten op haar gewacht sinds het berichtje “dat ze er bijna was!”..

We hebben spaghetti gegeten vlakbij Sapporo station waar ontzettend veel kleine eetgelegenheden zijn. Ondanks dat ze altijd te laat is, is het een super aardig meisje. We hebben in de avond nog beetje winkeltjes bekeken, foto’s gemaakt en bij de starbucks over van alles en nog wat gepraat. Ik had de Sakura (桜 – kersenbloesem) Strawberry nog-wat latte en een sakura cake. Ondanks dat super lekker was, raad ik het niet aan om beide sakura te bestellen. Het was namelijk nogal zoet en ik zat op het randje van overgeven.. Maar als je een Zoetekouw bent is het perfect!

Dit bericht is geplaatst in Hokkaido, School, Vakantie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *