Dinner party met de leukste mensen uit Sapporo

27 februari
2016

Party Time! Met de leukste mensen uit Sapporo! Mijn favoriete gastfamilies. Dit klinkt verwarrend voor de mensen die mij nog niet zo lang volgen. Tijdens mijn middelbare school uitwisseling heb ik meerdere gezinnen gehad. Een lang verhaal kort, ik kwam bij een tijdelijk gezin voor een maand. De moeder, rechts (draagt een paarse trui), is vrijwilliger van AFS. Het was misschien wel de leukste en gezelligste maand van mijn uitwisseling. Hun huis was dichtbij school, ze waren ontzettend lief en ik heb echt een top tijd gehad. Helaas had de dochter van het gezin een zwaar examen en mijn aanwezigheid zou teveel afleiden.

Ik kwam vervolgens in een gezin met twee ouders in een donker appartement, ook vrijwilligers van AFS, die mij duidelijk maakte dat ik niet meer was dan een uitwisselingsstudent die zij eten, onderdak en een douche moesten bieden. Niet bepaald gezellig dus. In die weken voelde ik mij in dat gezin zo rot dat ik contact opnam met het vorige gezin waar het zo leuk was. Ze begreep dat ik behoefte had aan familie-liefde en gezelligheid en zei tegen mij dat ik iets meer geduld moest hebben. Een paar weken later kreeg ik informatie over mijn nieuwe gezin, de moeder (links op de foto), dochter Kate (naast mij) en vader (2e van rechts). Zij zijn vrienden van het gezin waar ik een maand verbleef. Omdat het kindje enig kind is, vonden ze het leuk dat ik haar grote zus zou worden. Dit is uiteindelijk mijn laatste gezin geworden en ik heb er 4 maanden gewoond. Hun huis was niet dichtbij school, maar ze waren wel ontzettend lief en gezellig! De moeders kende elkaar van school en hielden nog steeds contact.

De moeder van het gezin waar ik op dat moment verbleef (paarse trui), vond het een leuk idee om mijn oude gastgezin met kindje uit te nodigen voor het avondeten. De vaders zijn beide wijnliefhebbers, dus de avond stond in het teken van wijn.
Ik heb die dag meegeholpen met de boodschappen doen, hapjes maken en een cheese cake gemaakt. Ik had het recept gevonden op Allerhande. Japan is niet Nederland, dus het vinden van alle ingrediënten kostte wat moeite. Sowieso is alles in Japan kleiner dan in Nederland, zoals verpakkingen van eten. Maar niet alleen dat, ook de taartvorm was kleiner dan wij in Nederland gewend zijn. Dus niet 24cm maar 18cm. Groter past namelijk niet in de oven. Nou moet ik zeggen dat ik echt geen rekenwonder ben, maar samen met mijn gastmoeder (paarse trui) heb ik uiteindelijk van alle ingrediënten 30% afgehaald en hopen dat het zou smaken!

En… was de taart lekker?! Tot mijn verbazing wel! Ik heb nog nooit eerder een cheese cake uit de oven gemaakt en aan de taarten die ik soms maak kan niet veel fout gaan omdat het dr. oetker pakketten zijn. Al met al een geslaagde avond. Kate, mijn gastzusje, vond het super leuk om mij weer te zien en we hebben samen origami figuurtjes gemaakt.

Dit bericht is geplaatst in Eten, Gastfamilie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *