Sushi met gastgezin

28 februari
2016

Het is alweer de laatste avond met mijn oude gastgezin! Morgen ga ik naar mijn andere oude gastgezin toe waar ik het najaar en de winter heb gewoond voordat ik terug naar Nederland ging als middelbare school student.

In de middag had ik afgesproken met een vriendin. Rond een uur of 6 vertrok ik naar het restaurant waar we sushi gingen eten. Het restaurant is van een van de vrienden van het gezin. De sushi chef heeft heel lang in Amerika gewoond en heeft daar ook een restaurant gerund. Voor de mensen die wel eens in Japan zijn geweest, weten dat de sushi die in Japan wordt geserveerd zelden lijkt of smaakt op de sushi in restaurants zoals Shabu Shabu of Sumo. Ook in Amerika is het concept anders dan de normale sushi restaurants in Japan. Toen die vriend van de familie terug kwam vond hij het wel leuk om ‘speciale’ sushi rollen te serveren en is begonnen met zijn California rol met mango en rauwe vis bijvoorbeeld. Het is vrij bijzonder in Japan en slaat wel aan! Maar het blijft vreemd in de ogen van Japanners. Al moet ik zeggen dat tegenwoordig ook sushi ketens steeds vaker experimenteren met smaken en combinaties.

Taku en Hikari kwamen iets later dan ons en we hebben geproost op een gezellige tijd. Het was heel lekker en zeker gezellig! Het zijn ontzettend lieve mensen en ze hebben heel veel voor mij betekend dus daar ben ik ze nog heel dankbaar voor.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Sushi met gastgezin

  1. Leo Hofman schreef:

    Als ik je foto’s zie loopt het water door mijn mond. Dat is weer eens wat anders dan zuurkool met worst 🙂 (wat ik overigens ook heel lekker vind)
    Ziet er fantastisch uit !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *