Drama drama drama..

15 maart
2011

Voor degene die het niet weten: Ik ben niet in Japan op het moment.

Zoals jullie weten is het 1 groot drama in Japan. Eerst een aardbeving, dan een tsunami en daardoor problemen met de kerncentrales.
Mijn vertrek is nu uitgesteld tot 23/24/25 maart, maar er moet een wonder gebeuren wil ik er dan heen gaan. Of sowieso dit jaar er nog heen te gaan.

Er is nu al een verhoogde radioactiviteit in Tokyo is gemeten en zelfs een vriendin uit Nagoya (dat ligt tussen Osaka en Tokyo) is bang dat er radioactiviteit in de lucht is.

Gisteren heb ik nog wel mail van mijn gastgezin gekregen. Het gaat goed met ze maar ze hebben om de 3 uur geen stroom en geen stromend water. Toen ze vertelde dat haar broer in Sendai (het getroffen gebied) woont schrok ik zo erg, ze hebben gelukkig wel contact met hem en hij komt zo snel mogelijk thuis.

Ik ben echt.. ontzettend verdrietig over wat er is gebeurd, en dat ik misschien niet meer kan en alles.. Het is alsof mijn droom een nachtmerrie is geworden.
Ik ben hier al zolang mee bezig en mijn laatste weken/maanden waren echt heel stresvol. Ook ben je al afstand aan het nemen, afscheid aan het nemen en jezelf helemaal te focussen op je nieuwe leven..

Binnenkort zal ik terug naar school gaan.. al heb ik geen idee hoe ik dat nog ga oppakken of goed doen.. Maar goed.. daar gaan we wel over praten en kijken wat het beste is.

Op het moment ben ik emotioneel echt helemaal kapot en het is echt.. heeeeel moeilijk.

Maar ja.. ik zal nu moeten afwachten wat de YFU zal zeggen en of het doorgaat.. of niet.. Ik heb geen idee.. Maar dat zal nog wel een tijdje kunnen duren..
Ik had nog wel hoop dat het goed zou komen. En mijn ouders ook.. Maar op het moment, zoals het er nu voorstaat is mijn hoop toch echt wel heel klein geworden..

Mijn afscheidsfeestje was zaterdag wel leuk, al is het waarschijnlijk geen afscheid meer maar ik wil toch iedereen bedanken..

Dit bericht is geplaatst in Voorbereiding met de tags , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Drama drama drama..

 1. Pauline en Toon schreef:

  Hoi lieve Michelle, we zijn ontzettend blij dat jij nog niet in Japan bent. Wat een drama voor de mensen die daar nu wel zijn en daar hun leven weer op moeten gaan pakken. We snappen dat jij heel verdrietig bent nu, voor jezelf maar ook voor de mensen daar. We geloven zeker dat jij je jaar Japan op een later tijdstip wel gaat beleven en tot die tijd moet je maar proberen om hier de draad weer op te pakken. Je hebt inmiddels veel fijne contacten in Japan en die zullen je zeker op een later tijdstip met open armen ontvangen.
  Ook onze Ingrid haar ticket naar Bahrein kan in de prullenbak, haar vriendin moest weg uit Bahrein en de noodtoestand is daar afgekondigd.
  Sterkte en liefs van Toon, Pauline en Ingrid.

 2. debby van v&d schreef:

  michelle het is echt verschrikkelijk wat er daar is gebeurd maar daar op dit moment naar toe gaan is ook geen optie hoe erg dit ook is maar je moet aan je gezondheid denken en het is daar op dit moment gewoon niet veilig ik snap dat je graag wil maar alle mensen die hier waren achtergebleven hadden zo ongerust geweest maar als dit je droom is dan komt het er ooit wel van is het niet nu dan wel over een paar jaar hou vast aan je droom

  maarre je weet het als het niet doorgaat je kan bij ons altijd terug komen

  groetjes debby

 3. tineke schreef:

  Hoi Michelle,
  Het is echt hartstikke balen voor je, joh. En toch moet je maar vooral blij zijn dat je vertrek geen week eerder was gepland. Nu in Japan zitten is zeker geen pretje, niet voor de Japanners zelf, maar zeker niet voor buitenlanders ver van eigen familie.
  Het vooruitzicht om onverrichter zake weer terug te gaan naar je eigen school in Gorinchem is natuurlijk ook helemaal niet leuk. Het zal best moeilijk zijn om de draad weer goed op te pakken en dit jaar toch nog tot een goed eind te brengen (als je reis tenminste helemaal niet meer door gaat). We leven echt met je mee, maar ook met de mensen die wel in Japan zijn.
  Je feest was erg gezellig. Dat heb je in ieder geval gehad. En wie weet komt het op wat langere termijn toch nog goed.
  Veel sterkte en groetjes, ook van Cees,
  Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *