Spring break & sightseeing!

26 maart
2012

Vandaag ben ik dan eindelijk begonnen met het schrijven van mijn blog, sorry dat het zo lang heeft geduurd, ik ben constant onder weg geweest en was heel erg moe. De familie spreekt niet heel goed Engels en ik niet zo goed Japans, dus ik ben constant aan het vertalen in mijn hoofd.
Het is trouwens deze week en volgende week nog vakantie in Japan, Spring Break, dus ik heb nu gewoon vrije tijd. Mijn gastouders werken doordeweeks, maar mijn okaa-san is oproepkracht in een ziekenhuis voor kraamzorg en bevallingen.

Vandaag hebben we (okaa-san, Miyu en ik) Yuna naar de kleuterschool gebracht. Miyu ging naar pianoles en we zijn nog langs mijn school geweest. Het is deze week nog vakantie maar de schoolclubs zijn open. We reden langs het gymveld, waar een baseball club o(jongens) bezig waren. Toen ik er naar keek vroeg mijn okaa-san “Is there your boyfriendu?” haha, ze wil alles weten en verteld ook alles, heel grappig, want normaal gesproken zijn Japanners niet zo. Ik weet niet hoe het bij de andere studenten is maar ik denk dat ik wel geluk heb met mijn jonge ouders, want ik mag echt alles doen en zeggen! En als ik iets fout of goed doe zeggen ze het ook! Maar natuurlijk doe ik wel beleefd en behulpzaam! Ik heb vandaag niet heel veel gedaan, maar het is wel vermoeiend. Naar de kleuterschool is al 20 minuten rijden, in Nederland onvoorstelbaar, maar hier heel normaal. Bij mijn gastfamilie in de auto is soms best eng, als ze praten letten ze niet zo goed op en rijden we soms de sneeuw-berm achtig in, en dan beginnen ze keihard te lachen. En mijn okaa-san rijdt constant verkeerd, en dan moet ík haar de weg wijzen. En elke keer als ze verkeerd rijdt of als er iets gebeurd zegt ze “Oh my god, oh my god oh my god” 😛
Het weer veranderd trouwens heel snel, de ene keer zon, andere keer (gevoelstemperatuur) -10, dan weer sneeuwstorm (echt veel wind niet normaal) echt niet normaal!

Nu ik dit typ is het alweer 17.50, zometeen komt otou-san (mijn gastvader) thuis en gaan we eten, douchen en slapen!
1 April ga ik samen met okaa-san naar mijn school en ga ik praten met mijn homeroom teacher (mentor) mevrouw Honda. 5 of 9 April begint school! Ik ben wel beetje nerveus maar ik heb er heel veel zin in!

De communicatie gaat ook steeds beter, ik leer heel veel woordjes en ik begrijp steeds meer Japans, maar spreken vind ik nog wel lastig dus het zijn Japans-Engels zinnen met Japanse woordjes erin. Japans-Engels is R = L, V/F = B en hele korte zinnen. Mijn Japans gaat echt, al in zo korte tijd heel erg vooruit, al ga ik de deur niet uit zonder mijn woordenboek op mijn iPhone.

Nogmaals, sorry dat ik er zo lang over heb gedaan met updaten! Ik zal niet elke dag updaten! Maar ik probeer zo snel mogelijk als ik weer iets te vertellen heb! 😀

Groetjes uit het koude, sneeuwstorm-achtige, zonnige, Sapporo!

Dit bericht is geplaatst in Gastfamilie, Sapporo, School. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *