In Ainosato 2

28 maart
2012

Op dit moment ben ik aan het lunchen. Ik was vanochtend al vanaf 6 uur wakker, en toen ik rond 7 uur naar beneden, Miyu en Yuna waren allebei aan het huilen, waarom weet ik niet haha. Na het ochtendeten gingen okaa-san en Yuna naar werk/kleuterschool. Otou-san ging rond 8 uur naar de trein voor werk en Miyu ging om 9 uur naar soort kleuter/after school. Ik was Miyu wegbrengen, wat ze heel leuk vindt. Ze zegt dan “jij bent echt mijn grote zus”, zo lief!
Bij het ontbijt zei mijn otou-san dat er een aardbeving was in Miyagi rond 11 uur, ook vlakbij Sapporo met een magnitude van 6.0, best wel sterk! Maar ik heb niks gevoeld, gelukkig. Ik ben blij dat er in Sapporo geen hevige aardbevingen zijn.

Ik ben vandaag dus lekker alleen thuis en ik vind het HEERLIJK! Het is wel gezellig als iedereen thuis is, maar ik kan nog niet wennen aan dit ritme. Ik ben nu beetje bezig met blog updaten en proberen de foto’s goed te krijgen. En ik ga zometeen nog Japans leren en Kanji schrijven, en ik denk even op bed liggen!
Ik ben wel blij als school begint, zodat ik een normaal ritme krijg, en aangezien ik lekker lang moet reizen kan ik uitslapen in de trein!

Mijn Japans wordt trouwens met de dag beter, al heb ik soms wel moeite met herrineren van woorden. Maar de magic words zijn het belangrijkst! “Samui” (Ik heb het koud) “Daijoubu” (I’m OK), “Wakata” (Ik begrijp het), “Ya mete” of “Dame” (Stop ermee), “Nemuri” (Ik ben moe) en “Arigatou” (Dankjewel). Daijoubu en Wakata gebruik ik het meest, als ik dat snel en achter elkaar zeg zegt okaa-san dat ik net op een Japanner lijk haha!

Vandaag hadden we tempura als avondeten, dat zijn soort gefrituurde groentes en aardappelen, maar dan zonder frituur haha. Het is heel lekker en de aardappel tempura leek een beetje op frietjes! Maar dan anders.. 😛 Otou-san was vandaag heel vroeg thuis, 7 uur, maar meestal 11 of 12 uur. We eten dus bijna nooit samen, wat in Nederland heel normaal is. Mijn okaa-san zei dat als ik naar school ga ik soms 8 of 9 uur pas thuis ben en ook alleen moet eten, gezelliggggg!

Op een gegeven ogenblik liet Yuna iets vallen onder de tafel was er ineens een garnaal op de vloer, een kleine. Dus okaa-san zei zo “Ehhh, ebi?? (garnaal)”. Het bleek dus dat de garnaal door een mini kiertje uit het aquarium was gekropen terwijl IK alleen thuis was. Hij was helemaal opgedroogt. Toen okaa-san het wilde oppakken begon ze ineens te gillen waardoor ik ook schrok en begon te gillen. Otou-san zat alleen maar heel verdrietig voor zich uit te staren dat de garnaal dood was, ik was alleen maar heel bang, omdat ze meer garnalen in het aquarium hebben. Eerder de dag probeerde de krab uit het andere aquarium er ook uit te springen. Mijn okaa-san zei dat twee weken geleden dat was gebeurt dus hebben ze er nu wat opgezet, maar toch :O Gelukkig vind okaa-san het ook beetje eng dus ben ik niet de enige 😛

En! Iedereen bedankt voor de lieve en leuke reacties! ♥

Dit bericht is geplaatst in Gastfamilie, Geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.

3 reacties op In Ainosato 2

 1. wim schreef:

  He Michelle,

  Ziet er goed uit allemaal! af en toe beetje (veel) sneeuw, maar nu breekt de lente aan en wordt het allemaal nog mooier daar….. Toen ik voor de Japanse Koi (sierkarpers) daar was lag er ook veel sneeuw. maar wel met een heerlijk zonnetje! Laat die mensen daar maar even op onze site kijken. tenslotte komen onze vissen daar ook vandaan. Nou, steek er wat van op en geniet met volle teugen want ook 11 maanden zijn zo om als je het naar je zin hebt.

  p.s. lekkere rijst he?

  groeten,

  Wim (vader van Demi)

  • Michelle schreef:

   Hee!

   Wat toevallig! Toen we naar de koi vissen gingen kijken vertelde ik over jou! Ze waren helemaal verrast dat jullie ze kweken, echt leuk!

   Het eten is tot nu toe echt fantastisch! 🙂

   Groetjes aan de rest!

 2. Gwen schreef:

  Hai Michelle, jij bent gelukkig goed aangekomen! Heb vandaag je blog gelezen, leuk gezin, mooi huis en lekker veel sneeuw daar in Japan. Ik denk dat je wel goed terecht bent gekomen daar. Fijn om te lezen dat je het tot nu toe naar je zin hebt. Het is natuurlijk wel allemaal wennen!! We hopen dat dit 11 topmaanden worden voor jou, wij gaan je volgen!!!!!!!Veel plezier en doe voorzichtig, groeten van ons allemaal, Gwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *