Sport festival van zusjes

27 mei
2012

Vandaag hadden mijn zusjes een sport festival, undoukai in het Japans. Het zou eigenlijk gisteren zijn, maar toen ging het niet door vanwege drie druppels water. De opa en oma van vaders kant bleven hier ook, om te slapen en naar het festival te kijken.

Iedereen was al om 5 uur op, wat ik niet echt begreep omdat we pas om 8.30 weg gingen.

We hadden een uitgebreid ontbijt en gingen vervolgens naar de school. Die is hier trouwens echt om de hoek, een minuut lopen! Otou-san was al om 4 uur naar school gegaan om een goede plaats te veroveren. Iedereen had namelijk een zeil met kussens en matjes. We zaten uiteindelijk op de derde rij.

Eerst werd het school lied gezongen en daarna een speech van aantal leraren, kinderen en de directeur. De groepen waren opgedeeld in een rood en wit team. Ze gingen allerlei sport spellen spelen. Zoals rennen, dansen, ballen in een net gooien, piramides bouwen, soort sumo terwijl drie andere kinderen 1 persoon droegen en estafette.

Het was vandaag warm en koud, warm door de zon en koud door de harde wind. Het was verder wel gezellig, er waren een hoop ouders die kwamen kijken en alles was perfect geregeld, ook het verloop van de acts en spelletjes etc. Nederland kan nog eens wat leren van het Japanse systeem!

Rond half 1 hadden we lunch. Okaa-san en ook de oma hadden een gigantische obentou (lunch box) gemaakt. Elke familie had dat trouwens. Het was echt heel lekker! Ik heb ook inktvis tentakels op, ik wist niet zeker, maar dacht wel dat het of octopus of iets dergelijks was. Zolang ik er niet naar keek smaakte het heel goed! Verder heb ik mij ook helemaal vol gegeten met fruit. Fruit is trouwens echt heel duur in Japan, echt heel erg duur.

Rond twee uur was het festival afgelopen en gingen we naar huis. Ik ben nu mijn blog aan het schrijven en een beetje aan het niksen. Ben heel erg moe, maar gelukkig heb ik volgende week een speciaal rooster vanwege mid-term examens. Iedereen maakte zich er vorige week enorm druk om, behalve het tennis team, die tennist gewoon door.

Het gaat verder wel goed met mij. Alleen sinds ik een beetje problemen had met mijn gastgezin begin ik thuis wel een beetje te missen. Het is geen heimwee, maar het zijn gewoon de kleine dingetjes die ik mis. Gelukkig ben ik niet de enige en komt het vast wel weer goed.

Het was verder een rustig weekendje, morgen weer school waardoor ik weer lekker druk ben en weer beetje afleiding heb! šŸ™‚

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Gastfamilie, School. Bookmark de permalink.

EĆ©n reactie op Sport festival van zusjes

 1. marta walther schreef:

  hoi Michelle,

  wat een druk leven heb je daar!!! doe wel voorzichtig dat je niet te veel hooi op je vork neemt.
  ik hoop dat het verder goed gaat met je gast familie en dat je nederland wat mist is heel normaal denk ik.
  het is hier nu pinksteren en super lekker zonnig weer. we hadden dat wel nodig.
  nog even en dan ben je jarig ben wel benieuwd of ze dat daar vieren en hoe.
  nou meisje hou je taai en knuffels van ons uit Waddinxveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *