Testweek, Dierentuin & skischans

29 juni
2012

Ohh wat heb ik weer een hoop te vertellen! Ik ben de laatste tijd zo druk geweest met van alles en nog wat!

27,28 en 29 juni had ik testweek! Ik had alleen donderdag 1 test, Japans, 12 hoofdstukken (grammatica, kanji, woordjes etc). Ik had mij voorgenomen om goed te leren, maar.. daar is niet heel veel van terecht gekomen! Het ging trouwens wel heel goed, komt omdat ik wel veel oefen in mijn werkboeken. Ik bleek uiteindelijk 86/100 te hebben, 8,6 dus!

Donderdag na schooltijd ben ik samen met okaa-san naar de dierentuin in Maruyama gegaan! Ik was al rond half 1 thuis maar we gingen pas rond half 4 omdat het zo heet was midden op de dag! Het is rond de 26 graden en soms zelfs 31! De zomers in Sapporo zijn heet en de winters heeel erg streng. Soort Spanje en Oostenrijk ineen!

De dierentuin was vlakbij mijn school/huis, vlakbij het park waar ik ook Sakura ben gaan kijken! Het was een heel schattig en kleine dierentuin, maar ze hadden nog best veel dieren! We hebben beren, apen, wolven, zeehonden, tijgers, giraffes, noem maar op gezien!

Na de dierentuin zijn we nog een stukje gaan rijden. We gingen naar de skischans toe! Die van de Olympische Spelen ’72. Ik dacht dat ik even foto’s kon maken op de parkeerplaats waar we stopte, wat al redelijk in de bergen lag met mooi uitzicht op Sapporo! Maar we gingen NAAR de skischans toe! Eerst gingen we naar het Winter Sport Museum (Ja Hans en Djordy! Een wintersport museum! Zeker moeite waard om keertje heen te gaan)

Ze hadden allemaal foto’s, kleding en wintersport spullen van de Olympische Spelen ’72 en ze hadden ook allemaal simulators. Er was een nagebootste skischans, langlaufen, schaatsen, ijshocky en noem maar op! Er was trouwens helemaal niemand! We waren ook vrij laat, maar het was echt grappig om allemaal te zien!

Ik dacht dat we daarna naar huis gingen toen we ineens naar de skilift liepen van de skischans! Bovenin hadden we prachtig, echt gigantisch mooi uitzicht over Sapporo. De foto’s zijn mooi, maar in het echt is het nog veel mooier!

Het moet wel heel eng geweest zijn om van die skischans af te springen, met de stad zo dichtbij! Niet dat de skispringers denken, ‘Zo hee, kijk de stad eens!’ maar toch!

In de avond gingen we Sumire ophalen en gingen we Soup Curry eten! Ik nam niveau 1 (spicy) waarvan ik dacht dat ik dat wel aankon! Het bleek toch wel beetje erg spicy te zijn! Maar het was zeker lekker!

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Gastfamilie, Sapporo. Bookmark de permalink.

5 reacties op Testweek, Dierentuin & skischans

 1. Toon en Pauline schreef:

  Hoi Michelle, we zijn weer terug. Leuk dat Leon en Ingrid je ook namens ons hadden gefeliciteerd. Mooi foto’s vanaf de skischans, draaide het niet in je buik van de hoogte? Wij zijn gisteren met ons hele gezin ook naar de dierentuin geweest, in Rhenen, daar zijn o.a. 2 jonge ijsberen en natuurlijk het berenbos. Later ook nog midgetgolf gedaan, is blijkbaar een populaire bezigheid in Nederland. Wat een hoog cijfer voor jouw Japanse toets, vind ik echt heel knap gedaan hoor. Liefs van Toon en Pauline.

  • Michelle schreef:

   Hee! Ik had jullie mailtje wel gelezen maar geen tijd gehad om erop te reageren! Sorry! Het is beetje zoals Oostenrijk he! Wel mooi hoor zo uitzicht op Sapporo! Dankjewel en groetjes aan de rest!! 😀

 2. Dagmar schreef:

  midgetgolfen maar dat wist je natuurlijk al. xxx Dagmar

 3. Dagmar schreef:

  Hoi Michelle, nou je kom tijd tekort in Japan. Gaaf die museum over de Olympische Spelen. (je moeder en ik hebben vroeger ook houten ski’s gehad, heeeeeeel lang geleden)
  Wij hebben Zaterdag fam. dag gehad, ja in ROTTERDAM jehhh … eerst midgetgolven toen met de Spido de Rotterdamsehaven in… was wel gezellie… en ook wij hebben foto’s gemaakt met V je zult ze wel van je pa ontvangen. Nou was weer leuk om te lezen wat je zoal in Japan heb gedaan… dikke knuffel en kus Dagmar

  • Michelle schreef:

   Hey! Ja heb de foto’s gezien! Leuk hoor 😀 vond het wel jammer dat ik er niet bij kon zijn maarja! Volgend jaar weer! Groetjes xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *