Sport en school festivals!

22 juli
2012

Waar was ik gebleven! Het is alweer een tijd geleden dat ik heb geschreven, de tijd gaat hier zo hard! Niet normaal, voor ik het weet ben ik weer thuis!

Inmiddels ben ik bij mijn vierde gezin, of nou ja, mijn tweede gastfamilie, de twee hiervoor waren tijdelijk en AFS mensen. Ik ben hier nu ongeveer een week en hoe zal ik het eens zeggen? Het is anders dan het vorige gezin waar ik (1 maand bleef en) het zo ontzettend naar mijn zin had! Het zijn wel lieve mensen maar ik moet weer helemaal wennen en aanpassen aan dit gezin.

Ze wonen in een flat, op de begane grond. School is ongeveer 7 minuten met de fiets. Ze hebben een (kut)hond, chi hua hua, die mij niet zo tof vind, maar hij schijnt niemand tof te vinden dus ik schijn er nog goed vanaf te komen! En als het allemaal goed gaat in dit gezin mag ik hier de rest van mijn uitwisseling blijven! Ze zijn niet zo streng als mijn vorige gezin vertelde, dus daar ben ik blij om.

Nu het volgende.. de meeste van jullie weten het misschien al, maar zal het toch maar even officieel bevestigen: Ik heb een (Japans) vriendje! Ik had het zelf ook niet zo zien aankomen.

Hij heet Kanji en hij zit bij mij op school in de derde (laatste klas), hij speelt rugby en hij is GROOT.

Hij is beste vrienden met de rugby uitwisseling student in school, Jordyn, en Celeste (dat meisje uit Australië die sinds mei naar huis is) probeerde mij al te koppelen aan hem. Later toen ik met Ines begon te praten (meisje uit Portugal die inmiddels ook naar huis is, sinds 14 juli) vertelde ze mij ook hoe geweldig het wel niet zou zijn als ik met hem zou daten. Zij zat niet bij mij op school maar haar vriendje is de een goede vriend van Kanji.

Sinds ik de Japanse versie van Whats App (berichtjes/chat via telefoon) heb begon ik beetje met Kanji te praten die mij toevoegde. We hebben toen eindeloos gechat en hij vroeg of we buiten school elkaar konden zien. Eerst had ik zo iets van, ja ik spreek helemaal geen goed Japans maar uiteindelijk heb ik toch met hem afgesproken. Omdat ik net veranderd was van gezin wist ik niet zo goed waar alles was en de enige plek was een supermarkt vlakbij school. Hij was daar niet zo blij mee omdat hij super nerveus was dat iemand (van school) ons zou zien. We zijn toen naar een parkje gegaan en hebben beetje gepraat en dat was het! Hij bracht mij thuis en ja dat was het, nee we hebben niet gezoend, welcome to Japan!

We hebben elkaar daarna na school nog aantal keer gezien en zijn naar Sapporo gegaan en beetje rondgehangen vlakbij Yamanote.

2 Juli, toen hij mij thuis bracht vroeg hij me of ik wilde wachten toen hij me vertelde dat hij mij leuk vond, HIJ WAS ZO NERVEUS! En toen vroeg hij of we geen koppel konden worden. Ik heb daarop ja geantwoord, ook al verging in van verlegenheid. Tot mijn verbazing gaat de communicatie erg goed! Hij spreekt 10 woorden Engels, dus ja, we praten Japans!

6 Juli ging ik met hem uit, naar Odori, waar we veel te laat weggingen waardoor ik super laat thuis was. Eerst had ik gezegd 7 uur, daarna werd het 8 uur, wat goed was, maar het werd uiteindelijk 8.40… Ik vroeg of hij mij wilde helpen met uitleggen aan mijn gastfamilie. Op de hoek zei hij dat hij daar ‘power’ voor nodig had en toen kuste hij mij! Daarna liep hij heel snel, richting het huis, toen ineens okaa-san naar buiten kwam. Ik begon me toen op zn meest beleefd te verontschuldigen. Vervolgens deed Kanji zijn woordje en zei hij sorry. Okaa-san was nog al overdonderd en ze leek heel boos! Toen Kanji weg liep, pakte okaa-san mijn arm en zei ze van “Heb je een vriendje!?!?”, daarna gingen we uiteten en waren okaa-san en Sumire helemaal blij en vonden ze het helemaal leuk!

14 juli ben ik samen met Emma, AFS uitwisselingstudent, naar Ritsumeikan school festival geweest. Daar zitten een aantal AFSers en het is een hele rijke school. We verwachtte daarom veel van het festival maar het viel heel erg tegen! We zijn uiteindelijk toch tijdje gebleven en gingen daarna naar Odori. Het is nu summer sale dus ik heb nieuwe schoenen en een jurkje gekocht! Helemaal leuk 😀 Daarna natuurlijk purikura genomen!

15 juli ben ik samen met Kanji naar Nishiko school festival (西高校) gegaan. Het is 3 minuten lopen vanaf mijn school. Het is een school voor hele slimme kinderen! Yamanote (mijn school) is het tegenovergestelde, maar wij zijn weer de beste in sport, dus houden we elkaar goed in balans! Het was ontzettend druk en we wisten niet zo goed wat we wilde doen. We zijn daarna naar Odori gegaan en hebben deze hele lieve schattige foto bij een hart van bloemen genomen! (mijn nieuwe jurkje!)

16 juli hadden we een AFS event. We gingen naar een tweetalige Kyogen theatershow. Er waren drie acteurs in Japanse stijl gekleed waarvan 2 Japans spraken en 1 Engels. In deze vorm van theater herhalen ze vaak de woorden van de ander, daardoor was het zowel begrijpelijk voor Engels en Japans sprekende.

Het was een soort cabaret. Maar… Japanse humor is net iets anders dan de humor die wij kennen. Ik heb eigenlijk niet 1 keer gelachen. En omdat ik gigantisch moe was viel ik bijna in slaap, tot Erika in de lach schoot door mij en wij de slappe lach kregen.

Na dit stukje theater, wat ik best wel had willen missen, gingen we met zijn allen purikura nemen! Nou ja, de AFS girls! Dit is waarschijnlijk de laatste keer omdat 1 van de meiden, Marina, naar huis gaat. Zij heeft problemen met haar gastfamilie en van AFS mag ze niet veranderen van gezin dus wil ze heel graag terug naar Amerika. Vraag me niet waarom ik wel heb kunnen veranderen, ik zou het niet weten!

17 & 18 juli had mijn school sport festival! Mij werd verteld om in mijn sport kleren te komen. Ik dacht om voor te bereiden op het school festival maar we bleken een sport festival te hebben! Beetje miscommunicatie!

We hadden twee sporten, volleybal en voetbal. De meeste jongens deden voetbal maar er waren ook een hoop jongens die volleybal deden! Alle meiden deden volleybal. We hebben helaas niet gewonnen maar het was heel leuk om iedereen aan te moedigen. Vooral de sportklassen waren leuk, die zijn echt overal goed in!

20 & 21 juli hadden we school festival! 20e was vrijdag en het was alleen voor de studenten. Elke klas had een vertegenwoordiger in de fashion show, verkocht iets te eten en had een dansteam! Mijn klas verkocht Bekkouame, dat zijn snoepje en lollies, van suiker gemengd met water en dan koken! Heel simpel en lekker! Ik deed ook mee met het dansteam. We waren met ongeveer 4 meiden en 6 jongens. Eerst wilde ik mee doen en daarna niet meer, maar ik heb uiteindelijk toch meegedaan! Het was heel gezellig met iedereen. De andere dansgroepen waren zo geweldig! Vooral de derdejaars!

Ik heb ontzettend veel eten op en heleboel foto’s gemaakt met iedereen!


de twee na laatste foto met Kanji draagt hij zo’n stom haarstukje wat er niet uit ziet!
ohja en elke klas had zijn eigen klas t-shirt !

Dit bericht is geplaatst in AFS bijeenkomst, School. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Sport en school festivals!

  1. Lonnie schreef:

    Als aller eerste wil ik zeggen dat je super leuk schrijft en dat Kanji en jij samen er schattig uit zien! :3
    Echt super veel events/school festivals! Ik kan zelf niet wachten om ze eens te kunnen zien! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *