School, schoolreisje en boter

24 augustus
2012

Aan alles komt een eind en dus ook aan mijn zomervakantie. Dinsdag op school moesten we de klas schoonmaken. Ik dacht dat ze een grapje maakte aangezien we dat voor de vakantie ook hadden gedaan. Niet dus. We kregen nog een speech van de directeur en leraren dat we ons best moeten doen. Het duurde EEUWIG! Er vielen zelfs mensen flauw in de gymzaal omdat het zo warm was. Daarna schoollied gezongen, om er zeker van te zijn dat we die niet vergeten waren! EN een uniformcheck, wat ook eeuwig duurde. Meiden werden gecontroleerd op lengte van rok, piercings, geverfd haar, makeup en lengte van nagels. De jongens werden gecontroleerd op lengte van haar, geverfd haar, nagels (de niet-sport jongens hebben vaak SUPER lange nagels!!) en piercings. Met 1000 studenten duurde dat dus wel even.

Dillen, een oud Rotary uitwisseling student in Yamanote, kwam ook langs. Ik was bij Honda-san praten toen hij op de deur klopte. Ik stelde mij voor toen hij zei dat we elkaar al hadden ontmoet. Het kostte me 5 minuten om te herinneren waarvan. Maar ik had hem in een winkelcentrum ontmoet! Er waren geen lessen dus zijn we samen nog door school gelopen om leraren op te zoeken. Iedereen was helemaal geshockeerd dat ik met hem door de school liep en iedereen vroeg of hij mijn vriendje was. Gelukkig heeft Kanji ons niet gezien dus hoefde ik ook niets uit te leggen! đŸ˜›

Hij komt de Engels praten-club helpen met begeleiden. Hij woont namelijk 5 minuten van school bij zijn oude gastgezin en is opzoek naar werk in Sapporo!

Woensdag en Donderdag hadden we een soort van les-dagen maar niet heel serieus. Vrijdag hadden we schoolreisje! De eerstejaars gingen lopen in een natuurgebied iets buiten Sapporo. De tweedejaars gingen boter en melkproducten maken en de derdejaars.. de derdejaars gingen naar een fucking pretpark!

Op school aangekomen waren er 10 bussen voor de tweedejaars. 10 BUSSEN!! Elke klas had zijn eigen bus. We moesten best ver rijden, anderhalf uur. En ik ben geen ochtend mens dus neem ik elke kans om bij te slapen. Dat lukte helaas niet omdat het meisje naast mij vragen bleef stellen. Ze was wel aardig gelukkig.

We gingen naar een soort poldergebied toe waar we gedropt werden om vervolgens 5 kilometer te lopen naar de plaats van bestemming. We droegen trouwens allemaal ons gymuniform omdat dat makkelijk was. Toen ik ontdekte dat de bussen DEZELFDE weg namen naar de plaats was ik best wel pissed. Het was erg benauwd en het was saai. Aangekomen moesten we allemaal in klas rijen staan, zoals in de gymzaal op woensdag als we met zijn allen mentoor kwartier hebben. Vervolgens werden we verdeeld met twee klassen wat we gingen doen. Ik en een andere klas gingen dus boter maken. Maar eerst gingen we met zijn allen onze lunchbox eten! Dat was wel gezellig omdat je met iedereen mocht eten wie je wilde.

Na de lunch gingen we dus boter maken. We moesten eerst melk 20 minuten kloppen in een melkpak. De jongens hielpen gelukkig de meiden waardoor het iets minder lang duurde! Na het kloppen was de melk boter geworden en moesten we het overige melk afgieten en de boter soort schoonmaken met water. Daarna moesten we al het overige melk uit de boter persen en toen we klaar waren verdeelde we de boter en mocht je het mee naar huis nemen.

We gingen direct na het boter maken terug naar huis in de bus. Dit keer kon ik wel slapen!

In de avond had ik met Kanji afgesproken die vertelde HOE LEUK HET PRETPARK WEL NIET WAS! En ik vertelde natuurlijk hoe leuk boter maken was. Had het niet willen missen! đŸ˜‰

School viel gelukkig heel erg mee, ik was wel nerveus omdat ik nu enige uitwisseling meisje ben en enige in de klas maar het viel allemaal mee!

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, School. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *