Met Yui Soba eten & shoppen!

15 september
2012

Vandaag heb ik met een meisje van school afgesproken. Ze heet Yui en ze zit in derdejaar, waar ik op donderdag altijd gym mee heb. Ze is een heel lief en heel druk! We gingen vandaag bij haar part-time job Soba eten!

We hadden in de ochtend afgesproken bij Kotoni station. Japanners zijn altijd heel erg van de tijd, maar jonge mensen komen best vaak te laat! En zo dus ook Yui! We gingen eerst een stuk fietsen naar haar buurt. Bij een shrine vlakbij haar huis was een soort mini festival. Er waren aantal kraampjes met eten en spelletjes. In de avonden is het bij zulke mini festivals heel druk en gezellig maar in de ochtend zijn er vaak alleen kinderen. We hebben een crêpe op en beetje rondgelopen. We zijn ook nog naar een winkel gegaan met allemaal frutsel spulletjes voor in huis of bureau spulletjes, en allemaal heel goedkoop!

Rond half 12 gingen we naar haar parttime job toe om soba te eten! Het was een heel oud en klein restaurantje die echt een opknapbeurt kan gebruiken. Haar collega’s waren wel heel lief! En helemaal excited dat deze buitenlander bij hun kwam eten. Soba is trouwens een soort noedels maar dan anders. Het was lekker! Maar niet heel erg bijzonder.

Na de lunch gingen we naar een soort indoor winkelcentrum. We hebben een hele hoop kleren gekeken maar uiteindelijk niks gekocht. Ook moest ik Yui advies geven over makeup! We hebben, natuurlijk, purikura genomen. Daarna zijn we naar haar huis gegaan. Daar mocht ik blijven eten! Ze woont samen met haar ouders, een zusje en broertje. De moeder was een heel rustig persoon en heel aardig. Haar zusje heb ik maar heel eventjes gezien. Die vader en broertje kwamen later thuis die mij echt wel even goed gingen bestuderen!

De moeder had voor Yui en mij eten gemaakt. Ik dacht dat we met zijn allen zouden eten, maar nadat ik naar huis ging, gingen de ouders en broertje pas eten. Japanners zijn sowieso niet van die samen-eters en misschien omdat ik er was wisten die ouders ook niet goed wat ze moesten doen.

Ik heb wel hele leuke dag gehad! En we gaan zeker weten nog keertje wat leuks doen binnenkort!

Dit bericht is geplaatst in Eten, Sapporo. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *