22e verjaardag

18 juni
2016

forever22Dit is de tweede keer dat ik mijn verjaardag in Japan vier, en ook de tweede keer dat ik tegelijk jarig ben met mijn vader die op de 17e jarig is! Gefeliciteerd pap!

De 17e was op een vrijdag en ben ik uiteten geweest met een vriend. Hij had mij getrakteerd op shabu shabu in Ginza. Dat is een beetje de PC Hooftstraat van Tokyo dus je kunt inbeelden wat de prijzen van het menu waren. Of beter gezegd, wanneer de serveersters kimono’s dragen is het waarschijnlijk boven je budget.

De volgende dag, 18 juni, was het echt mijn verjaardag! En kwam Amber naar mijn kamer met een zelfgemaakte Forest fruit oreo cheesecake. Ze had er met suikerstiften Happy Bday opgekregen en een chocolaatje met 22. Het was echt… misselijkmakend zoet. Toen ze de taart maakte had de Amerikaan in onze dorm haar aangemoedigd om er meer suiker in te doen. Ik heb dus helaas na een paar happen er lang naar zitten kijken maar helaas kreeg ik geen hap meer door mijn keel. Maar het gebaar was heel lief, dankjewel Amber!!

Die middag wilde we eigenlijk marshmallow taart eten in Ometesando maar we waren al zo misselijk dat we bij een station vlakbij onze dorm zijn uitgestapt om wat te eten in een grote shopping mall. We hadden een menu met patat, kip en vlees! Het was ontzettend lekker maar we hadden onze tong al heel snel verbrand. Oeps.

Die avond had ik via een Facebook oproep vrienden uitgenodigd om wat te drinken in een hele foute glitter bar in Roppongi. Deze bar heeft een all-you-can-drink tarief van 8 euro van 7 uur s’avonds tot 11 uur s’avonds. Amber en ik waren er vrij vroeg en er was nog niemand. De twee Koreanen uit mijn klas waren er wel vroeg dus begonnen we al aan een drankje. Rond half 8 / 8 uur druppelde steeds meer mensen binnen. Ik had verschillende mensen uitgenodigd zo’n 30 man, met in mijn achterhoofd dat minstens de helft zou afzeggen. Maar op een paar mensen na is iedereen gekomen! Het was dus een drukke boel maar volgens mij heeft iedereen zich wel vermaakt.

Omdat het die dag vrij warm was en ik best wel moe was wilde ik graag voor de laatste trein naar huis. Helaas waren we op 15 minuten na te laat. We hadden eventueel een taxi kunnen nemen maar we wonen best wel ver weg. Dus er zat niets anders op dan tot 5 uur doorgaan. We bleven uiteindelijk met een klein groepje over en hebben in de nacht de McDonald’s bezocht. De eerste keer dat ik daar eet sinds ik in Japan ben. Ik heb heerlijk een half uurtje daar geslapen op de bank tot iemand mij helaas kwam wakker maken en meesleepte naar de volgende tent. In Japan is uitgaan voor meisjes een soort van paradijs. Je komt overal gratis binnen en krijgt gratis drank. Ook wel gevaarlijk ergens. Maar goed, de meeste wilde terug naar de bar maar ik wilde heel graag zitten dus ik ben met een vriendin van de opleiding jaar boven mij door de uitgaanswijk gelopen. We zijn uiteindelijk bij een club binnen gevraagd en daar zag ik de VIP tafel waar dus meiden mogen zitten. Net toen ik zat en gratis tequila aangeboden kreeg ging een paaldanser een hele act opvoeren. Het uitgaansleven word hier vrij serieus genomen.

Het was 5 uur! Ja nu konden we eindelijk de trein nemen en ben ik samen met Amber en wat dormgenoten naar huis gegaan.

Het was zeker een geslaagde avond en de volgende dag heb ik alle appjes en Facebook felicitaties doorgenomen, bedankt daarvoor!

Dit bericht is geplaatst in Eten, Tokyo, Vrienden met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *