Odaiba en Oedo Onsen

24 oktober
2016

Odaiba

1477295205871 (768x1024)Een van mijn favoriete plekken in Tokyo is het sprookjesachtige futuristische Odaiba. De Rainbow Bridge verbind het grote kunstmatige eiland in de baai van Tokyo met het vaste land. De brug verlicht s’avonds in de kleuren van de regenboog door middel van zonne-energie die dezelfde dag wordt opgewekt. Omdat het in Japan al snel donker wordt kun je rond een uur of 6 in de avond de brug al bekijken.

Het kunstmatige eiland Odaiba is ontzettend groot. Er zijn drie gigantisch grote winkelcentra: Decks Tokyo Beach, Aqua City, Venus Fort en DiverCity. In het winkelcentrum Decks heb je een verdieping waar ze een ‘oude’ Japanse markt hebben nagebootst. Ze verkopen er veel (dure) souvenirs. Een andere verdieping is een grote spellenhal. Ik heb hier een museum bezocht waar ze met optische illusie spelen waardoor het lijkt alsof de schildering tot leven komt als je het vanaf een bepaalde hoek bekijkt.

Foto’s van eerdere keer in Odaiba (Decks)

Aqua City ligt naast Decks en heeft heel veel zowel Japans als Westerse restaurants met terrassen die uitzicht hebben op de Rainbow Bridge. De prijzen liggen een fractie hoger dan de gemiddelde restaurants in Tokyo maar de kwaliteit is vaak ook net iets beter. Daarnaast zijn er terrassen die je eigenlijk nergens ziet in Tokyo.

Het winkelcentrum Venus Fort is een soort in Efteling sferen outlet shop van grote merken. Het is heel romantisch met een soort kasteel, roze muren en fontein. Kanji en ik hebben hier foto’s gemaakt. Naast Venus Fort zit een mega grote showroom van Toyota en een reuzenrad die heel mooi verlicht in de avond. De ‘winkelstraat’ waar Venus Fort bevind heet trouwens Pallet Town, voor de Pokémon kenners het walhalla om Pokémon Go te spelen. Verder is er niets Pokémon te vinden.

Een van mijn favoriete plekken om te shoppen heet DiverCity. Het is een super groot winkelcentrum waar je karakter-snoep kan kopen in de vorm van o.a. Hello Kitty. De begane grond is een foodcourt met allerlei lekker eten uiteenlopend van Japanse noedels, Takoyaki balletjes uit Osaka, Indische Curry en zoete crêpes. De meeste verdiepingen zijn kleding, sieraden, en schoenenwinkels. Buiten de Japanse merken om zijn hier ook grote namen als H&M, Tommy Hilfiger en Forever21 gevestigd. Op de bovenste verdieping is een hele grote bioscoop en speelhal.

Untitled

Fuji TV gebouw

Rondom de winkelcentra ligt een gigantisch park waar ook Ultra Japan is gehouden. Voor Gundam liefhebbers is deze plek een soort Mekka omdat naast DiverCity een levensgroot beeld van deze robot staat. Het park, uitkijkend op de zee, is echt een verademing in het dicht bebouwde Tokyo. Op het eiland zijn wel hele futuristische gebouwen te vinden zoals het Fuji TV gebouw die veel aan een filmset moet denken waar een science fiction film wordt opgenomen.

Tussen maart en oktober zijn er bijna elk weekend evenementen in Odaiba. Kermissen, muziek festivals of landenfestivals.

Ik had de middag vrij genomen om samen met Kanji naar Odaiba te gaan. Het bezoeken van deze plek is namelijk niet aan te raden tijdens het weekend. Buiten de toeristen om was het erg rustig en konden we op ons gemak langs de winkeltjes struinen en lekkere snacks eten. Venus Fort was in de Halloween stijl. Halloween nemen ze in Japan zeer serieus.

Foto’s Odaiba Venus Fort, Gundam, DiverCity

 
Oedo Onsen Monogatari

16-10-24-21-45-48-251_deco (768x1024)Rond een uur of vijf besloten we om naar Oedo Onsen Monogatari te gaan. Dit is een hot spring thema park met als thema oud Japan (Edo periode). Ik wilde hier al langer heen maar had nooit de kans. Ik ben eerlijk gezegd geen groot fan van public hot springs maar wilde het park toch graag bezoeken. Bij binnenkomst kregen Kanji en ik beide een bandje met barcode. We mochten vervolgens een yukata (soort badjas) uitkiezen. Ik koos voor roze met blokjes en Kanji voor een grijze yukata.

Er was een ingang voor de dames en voor heren. We moesten onze kleding uit doen en konden in yukata verder. Ik dacht dat we meteen in de hot spring zouden uitkomen die uiteraard gescheiden was. Niet de gezelligste date die je kunt voorstellen maar er was meer! Ik schrok dat het ‘meer’ meteen achter de deur was waarvan ik dacht dat het de onsen was. Ik voelde mij niet super comfortabel naakt in een yukata. Kanji zei toen dat iedereen zijn ondergoed aanhoud en deze bij de onsen pas uit doet. Oké, snel terug naar binnen gerend om mijn ondergoed weer aan te doen. Het gedeelte waar man en vrouw weer samen kwam was een heel groot overdekt complex met restaurants, winkeltjes en allerlei ‘oud’ traditionele Japanse dingen en bezienswaardigheden. We besloten naar de onsen te gaan, deze was gescheiden dus we hadden afgesproken om ongeveer over een uur weer naar de gezamenlijke ruimte te gaan.

Alleen in een onsen is niet super gezellig maar in ieder geval kende ik niemand dus maakte ik mij ook niet zo druk. In de onsen is het gebruikelijk om jezelf eerst te wassen met zeep. Vervolgens spoel je jezelf af en kun je genieten van de warmte bronnen. Er waren verschillende baden met verschillende temperaturen. Er waren ook andere ‘buitenlanders’, het is een populaire plek onder toeristen.

Er was ook een klein buitenbad met een hele mooie Japanse tuin. Er waren ook mini bad kuipjes van hout waar je in kon zitten. Buiten vond ik het iets aangenamer dan binnen omdat ik niet super goed tegen hitte kan. Toen ik lekker in mijn eentje zat te genieten kwam er een oma met kleindochter bij mij zitten. Ze begon meteen in het Japans te praten zonder twijfel of ik het wel of niet kon. Ze vond mijn Japans heel goed en hebben een tijdje gekletst. Heel vreemd, met vreemden naakt in een bad praten…

Ik heb nog wat andere baden geprobeerd en de sauna. Toen ik het wel een beetje zat werd ging ik eruit en heb ik mijn haren geföhnd. De faciliteit heeft ook verwerpkammetjes en in de ‘salon’ kon je gebruik maken van verschillende haarolie en dingen die ik anders nooit gebruik. Ik heb mij na het föhnen in mijn yukata gehesen en ging terug naar de gezamenlijke ruimte waar Kanji op mij stond te wachten.

We hebben een rondje gelopen en besloten voor Katsudon te gaan. Dat is een soort schnitzel met ei op rijst met een lekker sausje. We ‘rekende’ af met onze barcodes. De rest van de tijd hebben we rond gekeken en lekker gerelaxt. Dat is wel de bedoeling van het thema park.

Er was ook nog een buiten onsen. Het was eigenlijk een voeten onsen waar je samen met je partner naar toe kon. Het was niet alleen een onsen maar meteen voetmassage. Ik heb eerder zo’n voetmassage pad gelopen en wist dat dit heel pijnlijk was. Ik heb wel gelachen met Kanji die zich natuurlijk uitsloofde om te laten zien dat hij het kon. In het buitenbad is het heel leuk verlicht en gedecoreerd als een Japanse tuin zoals je deze in Kyoto kan vinden. Er zijn plekjes waar je samen lekker kan pootje baaien.
 

Foto’s Oedo Onsen Monogatari

Toen we helemaal waren uitgerust hadden we ons omgekleed en moesten we afrekenen met onze barcode. Het systeem is heel handig omdat je je cash en pinpas kan achter laten in de kluis.

Ik vond het een super leuk uitje en raad iedereen aan om deze plek te bezoeken! De prijs van de onsen zelf was 2500 yen, inclusief leen-yukata en handdoeken. Wij gingen in de ‘avond-uren’ waardoor het 400 yen goedkoper was.  De prijzen van de restaurants waren normaal tussen de 700 en 1000 yen. De onsen is trouwens bereikbaar met een gratis shuttle bus vlakbij DiverCity, maar ook met de metro.

Ik denk dat de plek bezoeken in de avond leuker is vanwege de verlichting in het buitenbad en tuin. Als je vervolgens je bedje in gaat ben je helemaal gerelaxt en slaap je als een roos. Maar als je wil kun je in principe de nacht ook doorbrengen want de onsen is tot 9 uur s’ochtends open.

Ook deze plek in Odaiba zou ik in de weekenden vermijden, want zelfs op een doodnormale maandag was het al aardig druk.

 

Dit bericht is geplaatst in Dagtrip, Eten, Tokyo met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *